Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα αναβολή στο "Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ" για Δευτέρα 19 Μαρτίου


Engineer

Recommended Posts

Φαντάζομαι ότι την Δευτέρα 19 Μαρτίου, κανείς μα κανείς από την υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα δοκιμάσει να μπει στο σύστημα  για δοκιμή, για να δει πως είναι... Οπότε το σύστημα πάλι θα πέφτει ή  θα βάλλουν πορτιέρη να ελέγχει πιο μπαίνει στο σύστημα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η υπόλοιπη Ελλάδα μπαίνει και 1-2 μέρες μετά για δοκιμές.

Σχετικά με την αντικατάσταση ΠΕΑ μου είπαν ότι πρώτα βγάζεις το ΠΕΑ του νέου ΚΕΝΑΚ, και στην συνέχεια ενημερώνεις την ΕΥΕΠΕΝ να ακυρώσει κάποια στιγμή το παλιό.

Link to comment
Share on other sites

Η υπόλοιπη Ελλάδα μπαίνει και 1-2 μέρες μετά για δοκιμές.

Σχετικά με την αντικατάσταση ΠΕΑ μου είπαν ότι πρώτα βγάζεις το ΠΕΑ του νέου ΚΕΝΑΚ, και στην συνέχεια ενημερώνεις την ΕΥΕΠΕΝ να ακυρώσει κάποια στιγμή το παλιό.

εσύ είχες κάνει το παλιό? ή είναι ανάκληση από ΠΕΑ άλλου επιθεωρητή? Το πληρώνεσαι το νεο?

Link to comment
Share on other sites

Στις περιπτώσεις που αφορούν στο νέο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2», δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί κάνοντας χρήση προηγούμενων εκδόσεων λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε., ώστε αυτό να υποβληθεί εκ νέου με την τελευταία έκδοση λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. και να μπορεί να είναι συγκρίσιμο με το δεύτερο Π.Ε.Α. που θα ακολουθήσει, ή εφόσον θέλετε να πραγματοποιήσετε αλλαγές στις συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

 

Σημειώνεται ότι:

α.        Στην περίπτωση που το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας υποβληθεί από τον ίδιο τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, η ανάκληση/αντικατάσταση (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 1. του ν.4122/2013) του εν λόγω Π.Ε.Α. είναι δυνατή μόνον εφόσον το σχετικό αίτημα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75), του ιδιοκτήτη του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας, με την οποία να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση/αντικατάσταση του εν λόγω Π.Ε.Α. Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία.

β.         Στην περίπτωση που

-            είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής, που είχε αρχικώς εκδώσει το πρώτο Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, είναι, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη οικονομικά ενήμερος, συνταξιούχος κ.α.), ανενεργός,

-            είτε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας δεν επιθυμεί το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. να υποβληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει,

τότε ο ιδιοκτήτης, δύναται να αναθέσει σε κάποιον άλλον ενεργειακό επιθεωρητή την έκδοση νέου Π.Ε.Α. που να αφορά στο εν λόγω κτήριο ή στην εν λόγω κτηριακή μονάδα και ακολούθως να υποβάλλει στο e-mail της Υπηρεσίας ([email protected].gr) αίτημα-υπεύθυνη δήλωση, όπου να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση του παλαιού Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου παλαιού Π.Ε.Α.) και την αντικατάσταση με του με το νέο Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου νέου Π.Ε.Α.), διότι θέλει να υποβάλει αίτηση στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2». Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία.

 

Η απάντηση που πήρα από την ΕΥΕΠΕΝ για το θέμα αυτό

Link to comment
Share on other sites

εγω απο αυτο καταλαβαίνω ότι ΜΟΝΟ αν έχει γίνει από άλλο επιθεωρητη η ανάκληση επιτρέπεται να την κάνεις μετα την εκδοση του νεου ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δε μου κάνει επιβεβαίωση μεσω ΑΑΔΕ... Τα στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΑΑΔΕ 

Νόμιζα θα ήταν αυτόματη η διαδικασία αυτή για να βάλω στη συνέχεια ΠΕΑ κτλ

Επίσης όταν κάνω αποθηκευση μου βγάζει

  • Το IP του Host Server από τον οποίο έγινε η κλήση δεν ανήκει στη λίστα εξουσιοδοτημένων IPs
  •  
 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι SOS! 

 

Είμαι στην περίπτωση πρόσφατης απόκτησης ακινήτου. Τα στοιχεία ωφελουμένου και τα στοιχεία ακινήτου δεν επαληθεύονται από την ΑΑΔΕ. Πώς να προχωρήσω;
Δοκίμασα να το δηλώσω στην περίπτωση μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, ναι μεν το δέχεται και προχωράει, αλλά είναι λάθος κατηγορία για την περίπτωσή μου! 
Τι κάνουμε;;;;;;;;;;; 
Εννοείται πως δεν απαντά κανείς ούτε σε τηλέφωνο, ούτε σε μήνυμα, ούτε σε εμαιλ! Χαμός και σήμερα..
Link to comment
Share on other sites

Μήπως σε όλους μας βγάζει αυτό το μνμ????? Θα θελήσει χρόνο για την επιβεβαίωση?

Υπάρχει κάποιος που έχει ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.