Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το Google Maps πλέον θα προτείνει διαδρομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες


Engineer

Recommended Posts

Το Google Maps σίγουρα έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο feedback, ακούσιο ή εκούσιο, των ίδιων των χρηστών του.

 

Πλέον, η δημοφιλής υπηρεσία πλοήγησης λανσάρει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα βοηθήσει πολύ τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη μετακίνησή τους, όπως όσους κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι, όσους έχουν το παιδί τους σε παιδικό καροτσάκι και γενικότερα όλους όσους χρησιμοποιούν κάποιο ατομικό, τροχοφόρο βοήθημα.

 

Αν ονειρεύεστε την ιδανική πλοήγηση ανάμεσα στις μπλοκαρισμένες ράμπες αναπήρων της Αθήνας, πάντως, ατυχήσατε. Κάτι τέτοιο θα αργήσει πολύ έως... πάρα πολύ. Το νέο feature ουσιαστικά "αναγνωρίζει" ποιοί σταθμοί λεωφορείων, τραίνων και γενικότερα μέσων μεταφοράς είναι φιλικοί προς τις παραπάνω κατηγορίες χρηστών, εξοπλισμένοι με ανελκυστήρες και ράμπες και προτείνει τη χρήση τους, έναντι άλλων που δεν διαθέτουν αυτές τις υποδομές. Το λανσάρισμα αφορά Λονδίνο, Τόκιο, την Πόλη του Μεξικό, Βοστώνη και Σύδνεϋ και αργότερα θα υποστηρίξει περισσότερα μητροπολιτικά κέντρα ανά τον κόσμο. Θα είναι προσβάσιμο μέσω μιας νέας επιλογής στα "route options".

 

Η λογική επιτάσσει αυτό το χαρακτηριστικό να επεκταθεί και σε άλλα κτίρια εκτός των σταθμών ΜΜΜ, όπως δημόσιες υπηρεσίες, θέατρα, κινηματογράφους κ.λπ.

 

Πηγή: http://www.myphone.g...ad.php?t=465435

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος ζήσει πάνω απο μια βδομάδα στο εξωτερικό θα αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσοι ανάπηροι!
Βέβαια με λίγο σκέψη συνειδητοποιείς πως δεν είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αναπήρψν στον πλυθησμό, απλά οι ράμπες δεν είναι κλειστές και μπορούν να κυκλοφορούν έξω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.