Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ζήτηση μηχανολόγων μηχανικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό


Ιφιγένεια_

Recommended Posts

Γεια σας! Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα των μηχανολόγων μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διανύω ηδη το 3ο έτος των σπουδών μου. Μετά από δύο ξέφρενα χρόνια έφτασε η ώρα και ήρθε και η όρεξη να σοβαρευτούμε σιγά σιγά και να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό που κάνουμε. Αυτό που με πρόβληματιζει και εμένα καθώς και τους περισσότερους συμφοιτητές μου είναι τι άλλο: η ανεργία. Μοιάζει σαν ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο και προκαλεί τεράστιο φόβο και άγχος. Αυτό που θα ήθελα είναι να ζητήσω την άποψη σας και τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα, ποιος κλάδος έχει περισσότερη ζήτηση εδώ ή στο εξωτερικό, αν υπάρχει κάποιο προσόν όπως πχ γνωση γλωσσών προγραμματισμού ή άλλων προγραμμάτων πχ 3D σχεδίασης που να έχει μεγάλη ζήτηση και να ήταν επένδυση να ασχοληθώ. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Είναι τόσο μεγάλο το αντικείμενο του μηχανολογου που οτι και να σου πούμε ψέμα θα είναι.

 

Cad και ξένες γλώσσες είναι old time classic γνώσεις που θα σου χρειαστούν ο,τι και αν κάνεις.

Αν δεν έχεις έτοιμη δουλεία εδώ (από μπαμπά, μαμα, θειο, υπουργό, δήμαρχο κλπ) προτείνω μεταπτυχιακό έξω και μονιμη εγκατάσταση εκει για εργασία.

Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

 

Καλή πρόοδο!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς μηχανικός στην οικογένεια, μακάρι να υπήρχε. Και εγώ σκέφτομαι πως το εξωτερικό θα είναι τελικά μονόδρομος, σαν παιδί και εγώ όμως ονειρεύομαι να είχα μέλλον στην Ελλάδα που τόσο αγαπώ. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Edited by Ιφιγένεια_
Link to comment
Share on other sites

καταρχην πρεπει να τελειωσεις την σχολη ... συντομα αν ενδιαφερεσαι για εξω ξεκινα απο γερμανια με ενα καλο μεταπτυχιακο ειτε στα αγγλικα ειτε στα γερμανικα ..φυσικα τα γερμανικα τα ζητανε περισσοτερο απο παλια οι γερμανοι λογο ξενοφοβιας και εθνικιστων που ανεβενουν σε ολη την βορεια ευρωπη ... χωρις μεταπτυχιακο πιστευω δυσκολα να βρεις δουλεια στο εξωτερικο ...

Link to comment
Share on other sites

Η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα δεν αποκλείεται, όμως όπως όλα ακολουθούν τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, έτσι και εδώ.

 

Οι απολαβές γενικά που θα βρείς στο εξωτερικό θα είναι πολύ καλύτερες (ίσως όχι από την πρώτη μέρα)

Link to comment
Share on other sites

Το ελληνικό πτυχίο δεν αποτελεί εμπόδιο για να βρεις δουλειά στο εξωτερικό. Η ελλειψη, σχετικής, εργασιακής εμπειρίας όμως ναι.

 

Σαν φρέσκια απόφοιτος το μεταπτυχιακό ίσως να είναι μονόδρομος.

 

Από εκεί και πέρα 3D CAD μπορείς να μάθεις και μόνη σου. Υπάρχουν πλέον άπειρα βίντεο και οδηγίες στο internet για όλα σχεδόν τα σχεδιαστικά πακέτα. Επίσης γνώσεις FEA ή/και CFD είναι πολύ χρήσιμες, είτε κάποιο αυτόνομο πρόγραμα για προσομοιώσεις (πχ ANSYS) ή τις ενσωματωμένες λύσεις που μπορεί να έχει το 3D σχεδιαστικό (πχ Solidworks flow simulation).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.