Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Αυθαίρετα σε μη-αρτιο μη-οικοδομησιμο


Recommended Posts

On 2/3/2022 at 1:49 ΜΜ, Φάνης 1 said:

 

Πολύ ωραία.

Η Ο.Α. είναι 128 τ.μ. και η αυθαιρεσίες είναι 196 τ.μ. Οπότε λογικά θα βάλω στην Ο.Α. <<όχι ,υπέρβαση δόμησης απο 100 - 200 τ.μ.>> που αφορά  μόνο τα 196 τ.μ. των αυθαιρεσιών και όχι  <<όχι, υπέρβαση δόμησης απο 200 - 500 τ.μ.>> που αφορά τα 196 τ.μ. των αυθαιρεσιών και τα 128 της Ο.Α. (σύνολο 324 τ.μ.)  σωστα; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα και καλό Μεγαλοβδόμαδο.

Ερώτηση προς συζήτηση και επίλυση.

Σε γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εκτός των ορίων του οικισμού το 1988 εκδίδεται άδεια οικοδομής για διώροφη οικοδομή για κατοικίες (ενοικιαζόμενα δωμάτια) καλύπτοντας την επιτρεπόμενη δόμηση. Το  1993 ξαναβγαίνει νέα οικοδομική άδεια στο ίδιο οικόπεδο για ισόγεια οικοδομή για κατοικίες (προσθήκη κατ' επέκταση στο υφιστάμενο) (πάλι ενοικιαζόμενα δωμάτια) υποκρυπτοντας την πρώτη οικοδομική άδεια ωστε να μπορέσει να βγεί ή δευτερη.

Αποβιώνει ο ιδιοκτήτης και έρχονται οι νόμιμοι κληρονόμοι ώστε να γίνει ρύθμιση κάποιων αυθαίρετων υπερβάσεων για να γίνει η αποδοχή κληρονομίας και να προχωρήσουν σε οριζόντιες καθώς η διαθήκη αναφέρει ότι δίνεται σε 3 κληρονόμους.

Κάνουμε αίτηση στην Υδομ και βρίσκουμε το φάκελο και το στέλεχος της άδειας του 1993 και μόνο το στέλεχος της άδειας του 1988.

Σε περαιτέρω αναζήτηση βρίσκουμε τις κατόψεις όπως ειναι πραγματικά κατασκευσμένο το κτήριο στο συνολό του από την πυροσβεστική (πυροπροστασία) και τις κατόψεις της πρώτης οικοδομικής άδειας της οποίας έχει χαθεί ο φάκελος από τον ΕΟΤ καθώς έχει αδειοδοτηθεί τουριστικά.

Η ερώτηση είναι :

1. Λαμβάνω υπόψιν της οικοδομικές άδειες καθώς ουδέποτε έχουν ανακληθεί και έχουν πάρουν έγκριση από Πυροσβεστική και ΕΟΤ και προχωράω σε ρύθμιση των αυθαίρετων υπερβάσεων που προκύπτουν από τις οικοδομικές άδειες?

2. Θεωρώ την δευτερη άδεια κακώς εκδοθείσα?? και  ρυθμίζω το μισό κτήριο ως αυθαίρετο?

3. Με την όποια λύσει συμφωνήσουμε και προχωρήσω για την ρύθμιση θα πρέπει να γίνει ανασύσταση φακέλου της άδειας του 1988?

4. Στην ανασύσταση αν προχωρήσω θα συμπεριλάμβω μόνο το κτήριο της συγκεκριμένης άδειας?

Αυτά τα λίγα, σας ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές θέμα αλλά δεν ξέρω από που να το πιάσω. 

Ευχαριστώ πολυ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Διάβασα με ευλάβεια το topic για να δω αν σε γήπεδο που το έδειξαν εντός οικισμού, ενώ είναι εκτός, αν θα βάλω όλο το κτήριο αυθαίρετο ή μόνο τα καθ 'υπέρβαση της κακώς εκδοθείσας αδείας σύμφωνα με το παράρτημα Α, και οι απόψεις είναι 50/50. Δηλαδή δεν έβγαλα άκρη.

Και περιμένεις συνάδελφε harriszante να απαντηθεί το παραπάνω; Καλό κουράγιο......

Link to comment
Share on other sites

Ποια είναι τα "καθ υπέρβαση" μιας άδειας η οποία ψευδώς εκδόθηκε σε ένα μη άρτιο γήπεδο, ενώ το έδειξαν  σαν να ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο;

Ένα μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο δεν δίνει συντελεστή δόμησης. Άρα, για ποια πολεοδομικά μεγέθη έχουμε για να συγκρίνουμε και να έχουμε υπερβάσεις;

Για μένα θα πρέπει ολόκληρο το κτίριο να υπολογιστεί (χωρίς Ο.Α) κάτι που βέβαια οδηγεί σε κατηγορία 5 (εάν αυτό είναι μετά το 1983)  και δεν μπορεί να γίνει η υπαγωγή. Περιμένει τα σχετικά της ΗΤΚ με ζώνες υποδοχής συντελεστή κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, αν μια ΟΑ δεν έχει ανακληθεί από την οικεία πολεοδομία, ισχύει και ουδείς ιδιώτης μηχανικός δεν μπορεί να μην την αποδεχθεί....

Κι εγώ συμφωνώ απολύτως με τον Pavlos33... Θα το θεωρούσα ως χωρίς ΟΑ και θα αιτιολογούσα στην τεχνική έκθεση! Μπορώ όμως να σου υποδείξω 9/10 "τζιμάνια" που θα αξιοποιούσαν την ασάφεια και θα αποδέχονταν την ΟΑ, δεν θα έγραφαν απολύτως τίποτα περί εκτός οικισμού κ.λπ., δεν θα έφτιαχναν νέο εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, θα ρύθμιζαν μόνο τις αυθαιρεσίες ως Κατηγορλια 4 και θα εισέπραταν τα π.χ. 1.000 ευρουδάκια! Και μην τον είδατε τον Παναή...

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ βρίσκεται στο παράρτημα Α η περίπτωση αυτή. Δεν αποτελεί καν προσωπική γνώμη.

edit: Είδα που το συμπλήρωσες και βεβαίως συμφωνώ ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε δει  από "συναδέλφους" (τζιμάνια)  τέτοια αντιμετώπιση, είτε από δόλο, είτε από άγνοια.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.