Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κουβούκλιο Φύλαξης στην Πρασιά


Recommended Posts

Καλησπέρα έχω πελάτη που θέλει να κατασκευάσει  φυλάκιο με αλεξίσφαιρα τζάμια κλπ μέσα στο οποίο θα κάθετε ιδωτικός φύλακας ή  αστυνομικός πλάι στην είσοδο του ακινήτου μέσα στην πρασία σε νέα οικοδομή στην Γλυφάδα. Ξέρει κανεις την διαδικάσια που χρειάζεται να ακολουθηθεί για να πάρουμε την έγκριση.

Link to comment
Share on other sites

ούτε απλό είναι και εφικτό ίσως να μην είναι. Κουβούκλιο στην πρασιά δεν θα γίνεται, η δόμηση στην πρασιά δεν επιτρέπεται. Ομως αν δεις τον ΝΟΚ νομιζω θα δεις οτι σαν μικρή κατασκευή συγκεκριμένου πλάτους, και συγκεκριμένου βάθους, κάτι επιτρέπεται κοντά στο πρόσωπο του οικοπέδου. Κουβούκλιο φύλακα δεν θα το έλεγα σαν κατασκευή όμως ακούγεται.

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

η λύση είναι απλή στην περίπτωση σου οπως τις περισσότερες φορές, όπως μπορείς να δεις στο άρθρο 17 επιτρέπονται υπόγειες δεξαμενές οπότε μπαίνει ο άνθρωπος μέσα, μια καλή ψαροτουφεκοστολή στεγανή λύνει ζητήματα όπως κρύωμα αν ο άνθρωπος δεν αντέχει πολύ ώρα στο νερό.

Εδώ η δυσκολία κρύβεται πως θα μπορεί ο άνθρωπος γρήγορα να εξέλθει και να ανταπεξέλθει αν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν εκτινασσόμενα καθίσματα υποβρυχίων, που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα. Μόνο αεροπλάνων ξέρω, τα οποία δεν ξέρω πως θα χρησιμοποιηθούν εδώ. Ας μείνει όμως κάτι να λύσει και κανένας άλλος.

Στη φύλαξη προσλαμβάνεται ΟΥΚάς οπότε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε σκλήρές συνθήκες μάχης, σώμα με σώμα, γυμνασμένος άνθρωπος δοκιμασμένος και σε μάχη κάτω από το νερό, αν θελήσουν να εξουδετερώσουν αυτόν πριν το πελάτη σου, θα ανταπεξέλθει στα απρόοπτα, που τα απεύχομαι. Αλλά και άνθρωπος των ειδικών δυνάμεων, εκπαιδευμένος να ζει λειτουργεί κάτω από το νερό σε αυτό το πρωτότυπο, νόμιμο κανονικά, κανονικά και οχι κατά ερμηνεία .....(διαγράφεται μια λέξη). Λειτουργικό κατασκευαστικό έργο. Που θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον το οποίο μπορεί πια να αναδειχτεί με φύτευση της ντόπιας χλωρίδας. Γίνεται!!! Σούπερ !!! Μα πρέπει να υπάρχει και άλλος τρόπος και κάπου εδώ σταματώ το αστείο. Καλημέρα σας.

 

 

σημ: ξέχασα την παρακολούθηση του χώρου. Η παρακολούθηση γίνεται με την ειδική σωλήνα αυτή, μα πως την λένε? Mini υποβρυχίου . Μα που είναι ο Κορές όταν τον χρειαζόμαστε?

Σε οικόπεδα με κλίση αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Edited by Arche
  • Upvote 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η  κατ' εξαίρεση κατασκευή φυλακίου στα προκήπια και τους υποχρεωτικούς ακαλύπτους είναι υπό όρους επιτρεπτή μόνο για κτίρια υπουργείων, δικαστικών μεγάρων, σωφρονιστικών καταστημάτων, διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κτιριοδομικού όπως ισχύει.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Arche εάν ξέρεις και θέλεις να απαντήσεις, απαντάς δεν σε υποχρέωσε κανένας. Το να λες εξυπνάδες είναι τουλάχιστον άκομψο 

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μια τέτοια κατασκευή μπορεί να ομορφύνει την είσοδο στο οικόπεδο και συγχρόνως να καλύπτει και αυτή την ανάγκη του πελάτη σου

(συγχρόνως δεν απαιτεί την έκδοση οικ άδειας)  

 

άρθρο 30 Ν 4495/17

 

ιη) κατασκευές εντός οικοπέδου-γηπέδου για τη δημιουργία χώρων εισόδου στα οικόπεδα και γήπεδα, ύψους έως δυόμισι (2,50) μ., πλάτους έως δυόμισι (2,50) μ. βάθους έως ένα (1.00) μ

 

δες και το άρθ 17 παρ 9 του ΝΟΚ

 

γ) Τα περιφράγματα του οικοπέδου ή γηπέδου σε κανένα σημείο δεν μπορεί να έχουν ύψος μεγαλύτερο από 3,00 μ. και το συμπαγές τμήμα τους μεγαλύτερο από 1,50 μ. Τα αυλόθυρα – πορτασιές για την είσοδο πεζών και οχημάτων που κατασκευάζονται σε συνέχεια της περίφραξης έχουν μέγιστο ύψος 2,50 μ. και μπορεί να αποτελούνται από συμπαγή στοιχεία. Αφετηρία μέτρησης των υψών είναι η υψηλότερη από τις οριστικές στάθμες του εδάφους εκατέρωθεν του περιφράγματος. Για τα περιφράγματα που βρίσκονται στο πρόσωπο του οικοπέδου, τα παραπάνω ύψη μετρούνται από τη στάθμη του πεζοδρομίου.
Επιτρέπεται παρέκκλιση των παραπάνω διατάξεων όσον αφορά την κατασκευή συμπαγούς περιφράγματος έως ύψους 3,00 μ., σε ειδικές περιπτώσεις, ή σε παραδοσιακούς οικισμούς, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γνωρίζει κάποιος εάν στα "συμπαγή στοιχεία" που αναφέρονται στο άρθ 17 του ΝΟΚ και στο αρθ  30 ια του 4495/17 εννοούνται και κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.