Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια αποπεράτωσης διαμερίσματος παλαιάς πολυκατοικίας


ponireas

Recommended Posts


Αυτό είναι το σημείωμα με το οποίο θα απευθυνθώ στον προϊστάμενο της πολεοδομίας σχετικά με το θέμα που προέκυψε. Παρακαλώ διαβάστε και θα καταλάβετε τι μου ζήτησαν. Αν έχει κάποιος να προσθέσει κάτι στα υπέρ ή στα κατά του συλλογισμού θα με βοηθούσε πολύ

 

 

 

Θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:



 



Πρόκειται για κτίριο (πολυκατοικία) επί της οδού ............................................................ Έχει κατασκευασθεί με οικοδομική άδεια υπ. αρίθ. .........../1985 , και σήμερα αποτελείται από ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες (οροφοδιαμερίσματα) βάση της «σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας» με αρίθ. ...................



 



Το κτίριο σήμερα, το οποίο έχει αποπερατωμένο τον οικοδομικό σκελετό του, έχει επίσης αποπερατωμένο τον Β΄ όροφο (οροφοδιαμέρισμα το οποίο μάλιστα έχει ηλεκτροδοτηθεί νομίμως με θεώρηση του στελέχους της αρχικής αδείας με αυτοψία), καθώς και τα κοινόχρηστα μέρη του ισογείου και του Β΄ ορόφου.



 



Ο Ιδιοκτήτης της οριζόντιας ιδιοκτησίας του Γ’ ορόφου, αιτήθηκε «άδεια δόμησης» για αποπεράτωση του διαμερίσματός του.



Έχει ήδη εκδοθεί από την υπηρεσία σας έγκριση δόμησης με αριθ. Με τίτλο: «Αποπεράτωση της οριζόντιας ιδιοκτησίας Γ1, του Γ’ ορόφου της υπ, αριθ. ..... οικοδομικής άδειας»



 



Κατά την διαδικασία της έκδοσης «άδειας δόμησης», συντάχθηκαν οι μελέτες αρχιτεκτονικών και ηλεκτρομηχανολογικών που αφορούν αποκλειστικά την διηρημένη ιδιοκτησία του Γ΄ ορόφου, σύμφωνα με τον τίτλο της «έγκριση δόμησης» που ήδη έχουμε λάβει.



 



Συγκεκριμένα πρόκειται να κατατεθούν προς θεώρηση οι κάτωθι μελέτες:



- Αρχιτεκτονική μελέτη Γ’ ορόφου (Νέα διαρρύθμιση)



- Παθητική πυροπροστασία



- Ύδρευση Γ’ ορόφου



- Αποχέτευση Γ’ ορόφου



- Ηλεκτρικά Γ’ ορόφου



- Θέρμανση (κλιματισμός και ηλεκτρικών σωμάτων) Γ’ ορόφου



- ΚΕΝΑΚ Γ’ ορόφου



 



Επιπροσθέτως, και για λόγους πληρότητας, εκπονήθηκαν και υπάρχουν ήδη μέσα στον φάκελο, σχέδια αποτύπωσης των κοινόχρηστων οριζόντιων και κατακόρυφων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρολογικών των κοινόχρηστων χώρων του ισογείου και του δώματος της πολυκατοικίας.



 



Σημειώσεις:



- Τα δίκτυα επί των κοινοχρήστων είναι κατασκευασμένα όπως αυτά αποτυπώνονται στα σχέδια, και για την σύνδεση τους με το διαμέρισμα του Γ’ ορόφου δεν απαιτείται κάποια τροποποίηση σε αυτά.



- Οι όψεις του διαμερίσματος (κουφώματα εξώστες) δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με την αρχική άδεια



 



Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε λοιπόν, είναι ότι μας ζητήθηκε προφορικά από την υπηρεσίας σας (αρμοδίως), για την πληρότητα του φακέλου των μηχανολογικών μελετών που αφορά την αποπεράτωση του διαμερίσματος του Γ’ ορόφου, πλήρεις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για το σύνολο της πολυκατοικίας. Δηλαδή και για τα διαμερίσματα του Α’ και Δ’ ορόφου μετά των κοινοχρήστων τους, τα οποία είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες και δεν έχουν ακόμα κατασκευασθεί. Θεωρώ ότι αυτή η υποχρέωση νομικά δεν προκύπτει από πουθενά. Όσο αφορά όμως το εύλογο της αιτίασης σχετικά με την αναγκαιότητα της αποπεράτωσης των υπολοίπων κοινοχρήστων χώρων του κτιρίου (τοιχοπληρώσεις κλιμακοστασίου και ότι άλλο απαιτείται), θεωρώ ότι αυτό είναι αντικείμενο ξεχωριστής «έγκρισης» και «άδειας δόμησης», που αφορά το σύνολο των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, και θα πραγματοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο.



 



Παρακαλώ για τις δικές σας απόψεις.



Με εκτίμηση,



Πονηρέας Κ. Παναγιώτης, Πολιτικός Μηχανικός

Edited by ponireas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.