Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιστροφή ποσού εισφορών από ΤΣΜΕΔΕ, σε αναχώρηση στο εξωτερικό


kostasgr

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Ξεκινώ μια συζήτηση πάνω σε ένα σημαντικό θέμα που έχω δει να συμβαίνει στο παρελθόν με φίλους που αναχώρησαν στο εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς, φεύγοντας, έκαναν αίτηση π.χ. στο τότε ΙΚΑ και πήραν πίσω σε κατάθεση όλο το ποσό των εισφορών που είχαν δώσει.

 

Τώρα πλέον με τη σύγκλιση των ταμείων στο ΕΦΚΑ, είναι αυτό εφικτό για όσους έχουμε ΤΣΜΕΔΕ, σε περίπτωση που αναχωρήσουμε στο εξωτερικό;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Υπάρχουν διμερείς συμφωνίες που όταν υπάρχουν γίνονται συμψηφισμοί, οπότε ως Έλληνας πολίτης δεν θα πάρεις τίποτα μέχρι τα 65-67 με την σύνταξη που θα λάβεις από ένα ή πολλά κράτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό που λες ισχύει, ωστόσο αυτό που έχω απορία και διατύπωσα στην αρχή είναι το αν προβλέπεται η επιστροφή όλων των εισφορών σε μετρητά, κατά την αναχώρηση στο εξωτερικό. Γνωρίζω ανθρώπους που το έκαναν με το ΙΚΑ, στην προ-ΕΦΚΑ εποχή, πριν περίπου 5 χρόνια από σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γνωρίζω πολλούς Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Δεν γνωρίζω κάποιον να έχει "ρευστοποιήσει" τις εισφορές του. Μήπως αυτοί με το ΙΚΑ ήταν κάποια ειδική περίπτωση;

Στην ουσία, αν έχεις πληρώσει παραπάνω από τα ελάχιστα χρόνια, γιατί να ρευστοποιησεις; Άστα και κάποια στιγμή στον μέλλον κάτι θα πάρεις από σύνταξη. Αν δεν έχεις πληρώσει ούτε τα ελάχιστα και δεν σκοπεύεις να ξαναγυρίσεις, μικρό το κακό (που θα τα χάσεις) γιατί εκ των πραγμάτων δεν έχεις πληρώσει πολλά. Αν πάλι σκοπεύεις να γυρίσεις, συμπληρώνεις τα ελάχιστα χρόνια τότε.

Γιατί σε ενδιαφέρει το θέμα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.