Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρανομίες του πληροφοριακού συστήματος "Εξοικονόμηση κατ'οίκον ΙΙ"


Recommended Posts

Σε αυτό το θέμα προτείνω να συζητήσουμε τις παρανομίες του συστήματος για το πρόγραμμα.

 

Αρχίζω με τα εξής αντιφατικά:

 

Σύμφωνα με την τροποποίηση της με Α.Π. 171563/131/21.02.2018 (Β΄ 756/02.03.2018) κοινής απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο: «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ' οίκον II”,

παρ 1.Θ.

 

Θ. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 5.2 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος αντικαθίσταται και προστίθεται πίνακας ως εξής:
«Για την αποφυγή φόρτου στο πληροφοριακό σύστη μα η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ορίζεται διαδοχική ως εξής:"

 

Η παρ 5.2 του οδηγού εφαρμογής αναφέρει:

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη δημοσίευση του Οδηγού και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια και όχι μετά την 31.12.2021. Δεν υφίσταται δυνατότητα για υποβολή αίτησης (χορήγηση σχετικού πρωτοκόλλου υποβολής) εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στο Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης ή/και στο Ταμείο «Εξοικονομώ ΙΙ». Ποσά που θα προκύψουν από τυχόν μη υλοποίηση ή μερική υλοποίηση μέρους των αιτήσεων, με τις οποίες είχαν δεσμευτεί οι πόροι, θα διατεθούν σε αιτήσεις που έχουν καταχωρισθεί στο πληροφοριακό σύστημα με βάση τη χρονική σειρά ολοκλήρωσης καταχώρισης. Για την ικανοποίηση των ανωτέρω αιτήσεων ο Δικαιούχος αποδεσμεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σχετικά ποσά.

 

Οι παρατηρήσεις μου:

1. Από την στιγμή που θα εξαντληθεί ο προϋπολογισμός δεν θα έπρεπε να γίνουν νέες αιτήσεις, άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν επιλαχόντες.

 

2. Από την στιγμή που το πρόγραμμα προβλέπει επιλαχόντες, θα έπρεπε να μένει το σύστημα ανοιχτό καθώς προβλέπεται τμηματικό άνοιγμα του συστήματος αλλά όχι κλείσιμο αυτού.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.