Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκύκλιοι για ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι δεν πιστεύω ότι γλιτώσαμε τα αναδρομικά Α+Β 2012.

Η εγκύκλιος αναφέρεται στην Ειδική Προσαύξηση η οποία δεν περιλαμβάνεται στα εν λόγω ειδοποιητήρια.

Εξ' άλλου αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχε αναρτηθεί στο tsmede.gr πιστεύω..

Link to comment
Share on other sites

θα παω μεθαυριο στο ΕΦΚΑ ΤΣΜΕΔΕ και θα τους ρωτησω να μου πουν τι χρωσταω .. να δω τι θα κανουν και πως θα τα υπολογισουν ... και ηθελα να κανω και διακανονισμο ενω ακομα σβηνουν και γραφουν ..

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυνατόν,να μιλάμε όλοι ελληνικά,και να μη γνωρίζουμε τι ψήφισαν,τι δεν ψήφισαν,τι χρωστάμε,τι δε χρωστάμε,τι γίνεται με τα χρήματα που καταβάλαμε,πού βρίσκεται το ΤΣΜΕΔΕ και πού το ΕΦΚΑ;;;Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!Δε γίνεται να πρέπει να βάλω δικηγόρο για να καταλάβω τι οφείλω και τι μου οφείλουν.Και επίσης δεν ανέχομαι να με θεωρούν μονίμως κορόιδο...

Link to comment
Share on other sites

ψυχραιμία λίγο παιδιά, 

έτσι όπως έχει διατυπωθεί μιλάει για την ειδική προσαύξηση και μόνο πχ αν δούμε το ειδοποιητήριο του Β2012 μιλάμε για το 1β) ΚΛ.ΑΣΦ- ΕΙΔ. ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ (ΤΣΜΕΔΕ) ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Ν.3986/2011 και φυσικά τα έχουμε πληρώσει ήδη σε όσα μας έχουν έρθει. Εγω πχ έχω να δώσω μέχρι τις 30 του μήνα 463 ευρώ εκ των οποίων τα 114 περίπου είναι αυτό ακριβώς το πράγμα.

Θέμα είναι τι θα γίνει με τα καταβληθέντα και πως θα πληρωθεί το τρέχον. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει συμψηφισμός (χλωμό) και να παραταθεί το τρέχον να εκδοθούν νέα ειδοποιητήρια. Μπάχαλο. Το δίκαιο και το σωστό είναι και συμψηφισμός και παράταση, αλλά εδώ στο κείμενο όπως έγραψε ο georgegaleos αυτοί "αγνοούν" ότι ήδη τα εισέπρατταν 

Link to comment
Share on other sites

Εμένα το Β2012 δεν έχει το 1β) προφανώς γιατί το 2012 δεν ήμουνα στην ειδ. προσαύξηση.

Άρα θεωρώ ότι το θέμα αφορά μόνο όσους ήταν στην ειδ. προσαύξηση τα έτη εκείνα και θα γλυτώσουν μόνο αυτό. Προφανώς πρέπει να πάνε στο ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ για επανυπολογσιμό.

Link to comment
Share on other sites

Τρολλιά:

γράφουν "δεν συντρέχει πλέον λόγος είσπραξης των εν λόγω οφειλών για την Ειδική Προσαύξηση" και όχι ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος καταβολής ... ή πληρωμής ....  8-)  :grin:  :grin:

Link to comment
Share on other sites

Απλά τ πράγματα... Οποίος πλήρωσε πλήρωσε, οποίος δεν θέλει δεν τρέχει και τίποτα αυτό λένε Με λίγα λόγια οποίος θέλει να γίνει ευεργέτης ας δώσει ότι μπορεί

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

"Κατόπιν των ανωτέρω, και μετά την έκδοση της αριθ. 122/2016 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 39 του ν.4331/2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του πρώην ΕΤΑΑ αποφάσισε, με την αριθ. 398/2016 απόφασή του, τη διαδικασία με την οποία θα γινόταν η είσπραξη των αναδρομικών οφειλών από την εφαρμογή των ανωτέρω ρυθμίσεων του ν.3986/2011 λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας. Ειδικότερα για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους (ασφαλισμένους πριν και μετά την 1/1/1993) αποφασίστηκε η είσπραξη των αναδρομικών οφειλών σε 8 εξαμηνιαίες δόσεις μέσω των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων με λήξη στο τέλος κάθε ημερολογιακού εξαμήνου, αρχής γενομένης από το Β΄ εξάμηνο του έτους 2016. Με τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 4 του ν.4387/2016 η Ειδική Προσαύξηση καταργήθηκε αναδρομικά από 1/1/2016. Συνεπώς, κατά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης η είσπραξη των ανωτέρω αναδρομικών οφειλών εκκρεμούσε. Ως εκ τούτου, δεν συντρέχει πλέον λόγος είσπραξης των εν λόγω οφειλών για την Ειδική Προσαύξηση από την αναδρομική εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων ν.3986/2011."                     Tα αναδρομικά που μας ζητούσαν δεν αφορούσαν στο σύνολό τους την ειδική προσαύξηση;Ολο το ποσό δηλαδή (463,14)κι όχι μόνο τα 114,72.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.