Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξοικονομω κατ οικον 2018 και επιλεξιμες παρεμβασεις


jolaz

Recommended Posts

Καλησπερα,

Το προγραμμα καλυπτει θερμομονωτικο πανελ σε μη θερμομονωμενη στεγη? Πιο συγκεκριμενα σε στεγη κλιμακοστασιου με ελενιτ θελω να αντικαταστησω-ξηλωσω την υπαρχουσα στεγη με καινουργια και συγκεκριμενα με πανελ (λογω κλισων). Γνωριζω οτι δεν καλυπτει την κατασκευη αλλα μονο την θερμομονωση.

 

Σε υφισταμενα κουφωματα αλουμινιου αν αλλαξω μονο υαλοπινακες θα μπορεσω να επιδοτηθω και για συστημα κουτι-ρολο? Γνωριζω οτι κουτι-ρολο επιδοτειται μονο με αλλαγη κουφωματων, αλλα δεν ειναι συγκεκριμενο για αλλαγη υαλοπινακων.

 

Ευχαριστω, εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

1. Σε στέγη κλιμακοστασίου (μη θερμαινόμενου χώρου) μπορείτε να κάνετε παρέμβαση μόνο αν εντάξετε την πολυκατοικία και βάλετε κοινόχρηστες παρεμβάσεις.

Αμφιβάλλω αν επιδοτείται το υλικό αν και δημιουργεί αντίσταση στη ροή θερμότητας αλλά δεν είναι και στην πράξη αμιγώς υλικό. Είναι σύνθετο δομικό στοιχείο.

 

2. Ναί εφόσον το κούφωμα αλλάζει. Αν το πλαίσιο είναι σε καλή κατάσταση αλλά έχετε μονό τζάμι δε σας υποχρεώνει κανείς να αφαιρέσετε το πλαίσιο. Δεν ξέρω πόσο πρακτικό είναι αυτό όμως και απ' ότι καταλαβαίνω πιο πολύ τα ρολά είναι που θέλετε. Μήπως δημιουργήσετε μεγαλύτερα θέματα αφήνοντας το παλιό πλαίσιο; Απευθυνθείτε σε ένα συνάδελφο να το δει πρώτα.

 

Ίσως θα πρέπει να δείτε πιο στοχευμένες παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την κατοικία σας ενεργειακά με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

Το λέω αυτό γιατί το πρόγραμμα έχει στόχους εξοικονόμησης ανάλογα του εισοδήματος (40% ή 70%) τους οποίους πετυχαίνετε με τις παρεμβάσεις που επιλέγετε.

Σκεφτείτε το με το πόσα χρήματα καταναλώνει το σπίτι σήμερα/έτος. Πόσο λιγότερα θα καταναλώνει με τις παρεμβάσεις αυτές;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, ευχαριστω για το ενδιαφερον και την απαντηση σας Sw0rdf1sh.

 

Ο οδηγος εχει μια ασαφεια - για αλλη μια φορα - σχετικα με το πανελ. Το προγραμμα επιδοτει θερμομονωση σε μη θερμενομενη στεγη (δηλ. μονωτικο υλικο, αφαλτικες μεμβρανες κεραμοσκεπης κτλ) και αντικατασταση κεραμιδιων για τη παρεμβαση αυτη. Με το πανελ επιτυχανονται και τα δυο, θερμομονωση και αντικατασταση κεραμιδιων!!!!

 

Στο 2.Γ2 σελ 23 του οδηγου αναφερει "θερμομονωση κελυφους με επικαλυψη με ελαφρα πετασματα". Απο οτι εψαξα στο διαδυκτιο ελαφρα πετασματα ειναι τα πανελ. Σχετικο Link παραθετω παρακατω

http://www.sxinas.gr/panel-polyourethanis

 

 

Αφου καλυπτει για θερμομονωση κελυφους πανελ γιατι να μην καλυπτει και για στεγη?

 

Οσον αφορα το δευτερο ερωτημα μου, σωστα καταλαβατε θελω να βαλω ρολα για τον παρακατω λογο

Θελω να κανω θερμομονωση κελυφους και τα τωρινα εξωφυλλα μου ειναι ξυλινα συρομενα εφαπτομενα στον εξωτερικο τοιχο, που πρεπει να βγουν και να ξανατοποθετηθουν 10 ποντους πιο εξω. Πραγμα αδυνατο, οποτε μονοδρομος ειναι η αντικατασταση τους απο ρολα. Αν δεν αλλαξω κουφωμα το προγραμμα δεν επιδοτει ρολα. Για αυτο σκεφτηκα να αλλαξω υαλοπινακες, να πιασω το αντιστοιχο U<3.2 και να επιδοτηθω για τα ρολα. Το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι ξεκαθαρο αν θα επιδοτηθω ή οχι - αλλη ασαφεια - του προγραμματος.

 

Εχω αποταθει σε μηχανικο για το εξοικονομω - διενεργεια ΠΕΑ, συμβουλος εργου κτλ - αλλα δεν ξερει να μου απαντησει με σαφηνεια.

 

Αν εχετε καποια πληροφορια-βοηθεια για τα παραπανω θα με βοηθουσατε πολυ!!!!!

 

Ευχαριστω!!!!!!!!

 

                                   

Edited by jolaz
Link to comment
Share on other sites

Θελω να κανω θερμομονωση κελυφους

 

Στο 2.Γ2 σελ 23 του οδηγου αναφερει "θερμομονωση κελυφους με επικαλυψη με ελαφρα πετασματα"

 

Εχω αποταθει σε μηχανικο για το εξοικονομω - διενεργεια ΠΕΑ, συμβουλος εργου κτλ - αλλα δεν ξερει να μου απαντησει με σαφηνεια.

 

Αυτή την παρέμβαση της τοιχοποιίας δεν την αναφέρετε στο αρχικό ποστ. Επίσης το 2.Γ2 αφορά τοιχοποιία ή πυλωτές κυρίως.

Στο αρχικό ποστ ρωτάτε ως προς:

1. αντικατάσταση σκεπής σε μη θερμαινόμενο χώρο (αναλόγως της περίπτωσης - μονοκατοικίας ή πολυκατοικίας είναι είτε κοινόχρηστη παρέμβαση είτε δεν αφορά τον κύριο χώρο της κατοικίας εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

2. Ρολά. Και για να βάλετε ρολά ρωτάτε αν αλλάξετε το τζάμι αν θα τα πάρετε. Απάντησα ήδη ότι μπορείτε.

Ο υαλοπίνακας όμως πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές και να επιτυγχάνεται ένας συντελεστής συνολικά για το κούφωμα που θα τον υπογράψει ο επιθεωρητής.

 

Με αυτές τις 2 παρεμβάσεις που αναφέρετε αρχικά απάντησα ορθά θεωρώ.

Τώρα:

Εάν θέλετε και θερμοπρόσοψη στον τοίχο χρησιμοποιήστε ως "ελαφριά πετάσματα" και πάνελ εφόσον είναι τέτοια και αναφέρονται στη 2.Γ2 (που αφορά τοίχους) στον οδηγό. Δεν ξέρω βέβαια πως θα μοιάζει ο τοίχος μετά.

Στις σκεπές ή σε δώμα (2.Α ή 2.Β) δεν αναφέρονται στον οδηγό "πετάσματα".

Το να βάλετε επίσης πάνελ στην οροφή αντικαθιστώντας ότι υπήρχε εξαρχής εκεί 1ον θέλει άδεια, 2ον πρόκειται για αντικατάσταση στέγης - τοποθέτηση νέας (και όχι αναβάθμιση θερμομόνωσης), 3ον πρέπει να τηρεί τον ΚΕΝΑΚ το δομικό στοιχείο (αφού έχουμε αντικατάσταση και νέο στοιχείο στο κτίριο) και 4ο και κυριότερο πρέπει να αφορά τον κύριο χώρο για να είναι επιλέξιμο στο Εξοικονομώ (ή κοινόχρηστους αλλά μόνο σε αίτηση πολυκατοικίας).

 

ΥΓ: Είστε σε forum μηχανικών και λέτε ότι ο συνάδελφος δεν ξέρει να απαντήσει. Πρέπει και η ερώτηση να είναι σαφής για να πάρετε σαφή απάντηση. (Κάτι που δε συμβαίνει από το #1 στο #3).

Γνώμη μου: Αρχικά επιλέξτε τι θέλετε να κάνετε, ρωτήστε το μηχανικό αν γίνεται. Αν δεν αναφέρεται ρητά στις επιλέξιμες παρεμβάσεις δε γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

 

Σαν  εκπρόσωπος  πολυκατοικιας, θα ηθελα εαν γνωριζει καποιος να με βοηθησει  σχετικά με το πρόγραμμα.

Σε πολυκατοικία με 5 διαμερίσματα είναι να κάνουν αίτηση τα 3, οπότε είμαστε πανω απο 50%. Τα 2 που δεν επιθυμούν να ενταχτούν αλλα θα πληρώσουν με ίδια κεφάλαια για τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις, κάνουν και αυτά αίτηση ;

Τέλος εάν αυτά τα 2 διαμερίσματα δεν είναι κυρίες κατοικίες (κενά) δημιουργούν πρόβλημα στην ένταξη της πολυκατοικίας ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά !

Edited by geoman28
Link to comment
Share on other sites

εννοεις οτι πρεπει να γινει αιτηση και για αυτα, Πως θα τα απορρίψω μετα;

 

ΑΝ μπορεις βοηθα .. ευχαριστω !

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος έχω πελαγωσει.. έχω τελειώσει με τα 3 διαμερίσματα που ειναι να ενταχθούν, ο Μηχανικός έχει βάλει το πεα,παρεμβάσεις κ σκάει αυτό το μηνυμα.. Δε ξέρει κ ο ίδιος τι να αλλάξει..

 

Έχουν μπει μόνο τα 3 διαμερίσματα, εάν είναι να προσθέσουν κ τα άλλα 2 μπορώ να τα συνδέσω τώρα η πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις απ την αρχή, και μετά πως μπορώ να τα βγάλω από το προγραμμα.

 

Υποθέτω πως το πεα έχει το σύνολο των τμ των διαμερισμάτων κ με την προσθηκη μόνο των 3ων σκαει το μηνυμα..

 

f545186c24f0c609f47b588461429f80.jpg

 

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by geoman28
Link to comment
Share on other sites

αυτο με τα 2 διαμερίσματα δικαιολογει το 1ο λάθος.

Το 2ο λάθος όμως είναι ενεργειακός στόχος. Θεωρω και αυτος βγαίνει λάθος από τα 2 διαμερίσματα διότι δεν ξέρει τι κατηγορία είναι ώστε να ξερει ποιός είναι ο τελικός στοχος εξοικονόμησης.

Τι εννοεις να τα βάλεις και να τα βγάλεις? Ή ήταν κύρια κατοικία και μπαίνουν ή δεν ήταν (που λές ότι δεν ήταν) και άρα δεν πάει ώς πολυκατοικία δυστυχώς

Link to comment
Share on other sites

Ο οδηγός λέει πω μπορεί να γίνει ένταξη σαν συνολο πολυκατοικίας αρκεί το 50% των διαμερισμάτων να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Επίσης λεει πως οι ιδιοκτήτες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν συμβάλουν στις κοινόχρηστες παρεμβάσεις με ίδια κεφάλαια.

 

 

"

για να χαρακτηρισθεί μία πολυκατοικία επιλέξιμη κατοικία θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα ακόλουθα  Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση από εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων με στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας του τμήματος του κτηρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία, όπως περιγράφονται στο κεφάλαιο 2.1.2, καθώς και επιμέρους αιτήσεις από καθένα από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.  Υποβάλλεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης που αφορά συνολικά στο τμήμα του κτηρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία.  Πραγματοποιούνται κοινόχρηστες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης.  Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που δεν εντάσσονται ή δε θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμμετέχουν στην υλοποίηση των παρεμβάσεων που έχουν δηλωθεί στην Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Πολυκατοικίας με ίδια κεφάλαια. "

 

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by geoman28
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.