Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιθανή παράταση έκπτωσης 20% για Ν.4495/2017


adadim

Recommended Posts

7 ώρες πριν, adadim said:

Ενημέρωση από που? Η πηγή σου έχει πέσει άλλη φορά μέσα στις προβλέψεις της?

Χθεσινή ενημέρωση από το helpdesk του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα. Μάλλον συμμετέχουν σε συσκέψεις στο υπουργείο και γνωρίζουν ότι αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση. Μακάρι να διαψευσθώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

- με βαση την "κοινη λογικη"

υποχρεουται να δωσουν 2 μηνες παραταση.

[τοσο  καθυστερησαν να δημοσιεύσουν το - έτοιμο- απο τον Απρίλιο νομο

και τον δημοσίευσαν  το Ιούνιο.]

 

- με βαση τη "προεκλογικη λογικη" μαλλον θα δωσουν 6 μηνες.

 

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. said:

Χθεσινή ενημέρωση από το helpdesk του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα. Μάλλον συμμετέχουν σε συσκέψεις στο υπουργείο και γνωρίζουν ότι αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση. Μακάρι να διαψευσθώ.

Μακάρι όντως να διαψευστούν...

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά η παράταση στην παράταση έχει καλά και κακά. Εγώ δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της παράτασης. Το σωστό ΑΝ δοθεί είναι το πολύ ένας μήνας πάντως αλλιώς ξεχειλώνει πολύ. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι nik.

Πέρα από το ότι άργησε η εφαρμογή του , δεν έχουν βγάλει τα γαιδούρια μια ερμηνευτική και κάνουμε τις πυθίες , μας έκοψαν χωρίς λόγο ένα χρόνο από το κλείσιμο του 4178 με αποτέλεσμα να πέφτουν με διαφορά λιγότερη από μήνα οι προθεσμίες  μαζί , η ΥΑ της ΜΣΕ βγήκε μέσα Μαίου , έβαλαν προαπαιτούμενη την ΜΣΕ για έκπτωση  και εκτός αυτού είναι και οι περιπτώσεις που απαιτείται προέγκριση άλλων φορέων που δεν ξέρουν από χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες.

O μηχανικός δυστυχώς δεν είναι superman , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται και ως μαλ@κας !!  (  συγγνώμη  )

Επιβάλλεται και μάλιστα γενναία παράταση.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται επιβάλλεται γενναία παράταση τόσο στην έκπτωση του 20% του 4495 όσο και στο ανέβασμα των δικαιολογητικών του 4178 (τουλάχιστον τον ένα χρόνο που μας έκοψαν, ίσως και σκόπιμα για να αρχίσουμε λίγο να αγχωνόμαστε και να ασχοληθούμε με τα δικαιολογητικά των παλιών υποθέσεων). Τις 2 τελευταίες εβδομάδες έχω αναλλάβει 7 καινούριες υποθέσεις χωρίς να θέλει να κάνει κανείς συμβολαιογραφική πράξη, μόνο και μόνο για να προλάβουν την έκπτωση του 20%, και υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να υπαχθούν αλλά δεν έχουν προλάβει να μαζέψουν χρήματα και θα υπαχθούν μόνο αν η έκπτωση διατηρηθεί. Αν δεν δοθεί παράταση και αυξηθούν τα πρόστιμα οι νέες δηλώσεις θα είναι πολύ λιγότερες και θα αφορούν μόνο αυτούς που θα χρειάζονται άμεσα βεβαίωση μηχανικού. Όλοι οι υπόλοιποι απλά θα περιμένουν τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα της επόμενης κυβέρνησης που είναι σίγουρο ότι θα έρθει όπως επίσης είναι σίγουρο ότι θα έχει φθηνότερα πρόστιμα. Οι δηλώσεις του 4178 που έχουν κλείσει δεν είναι πολλές. Υπάρχουν ουκ ολίγοι μηχανικοί που μιλάω οι οποίοι θεωρούν την παράταση δεδομένη και γνωρίζουν ότι δεν προλαβαίνουν να κλείσουν τις υποθέσεις τους όσο κι αν προσπαθήσουν, ακόμα κι αν σταματήσουν να αναλαμβάνουν νέες δουλειές, κάτι το οποίο δεν γίνεται γιατί τα έξοδα τρέχουν. Γνωρίζοντας πλέον αρκετά καλά και τον 4495 θα μπορούμε να οργανώσουμε τις δουλειές μας καλύτερα και να κάνουμε το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα για να είμαστε έτοιμοι μέχρι της λήξη της επόμενης παράτασης, κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα (τουλάχιστον όσοι μηχανικοί είχαν πολλές υποθέσεις αυθαιρέτων) γιατί όπως είπε και ο προλαλήσας έπεσαν όλα μαζί. Αν δεν δοθεί παράταση στο ανέβασμα των δικαιολογητικών του 4178 πολλοί μηχανικοί θα προσπαθήσουν να κλείσουν τις παλιές δηλώσεις βιαστικά και μπακαλίστικα και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο. Για εμένα το καλύτερο σενάριο θα ήταν οι προθεσμίες για την υπαγωγή στον 4495 και τα δικαιολογητικά του 4178 να λήξουν μαζί και να κρατήσουν μέχρι το τέλος του 4495, με παράλληλη διατήρηση της εκπτωσης του 20% μέχρι το τέλος.

Edited by pipakos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η ιστορία με τις παρατάσεις προσωπικά με έχει κουράσει!!! Σήμερα εμφανίστηκε τύπος ο οποίος το παζαρεύει από αρχές 4178....Ε

αυτός όταν ακούσει για παράταση, που μεταξύ μας θεωρώ  παρά τις αντίθετες πληροφορίες που έχω ότι θα δοθεί,  θα ξανακόψει δρόμο.

Η εμπειρία μου έως τώρα μου δείχνει ότι:

1. Το ποσοστό των δηλώσεων είναι δυσανάλογο μικρό ακόμη με το ποσοστό των αυθαιρέτων. 

2. Όποιος θέλει πραγματικά να ρυθμίσει (ελάχιστοι) θα ρυθμίσει-πληρώσει στην ώρα του.

3. Οι παρατάσεις κακομαθαίνουν τόσο εμάς (αρχεία κλπ κλπ) όσο και τους Ιδιοκτήτες (φέεεεεεετα)

4.  Ο νόμος έχει πλασαριστεί λάθος. Διότι όταν ο άλλος θα ακούσει  στα κανάλια ότι δε δόθηκε παράταση στο υποσυνείδητο θα περιμένει τον επόμενο νόμο.

5. Είτε έτσι είτε αλλιώς είτε θα στεγνώσει η αγορά. Είτε σταδιακά (παράταση) είτε απότομα (μή παράταση). Ζούμε σε χώρα στην οποία αν πας να πληρώσεις κάτι 28 του μηνός

με προθεσμία 28 και η προθεσμία γίνει 30 θα στρίψεις. Και εσύ και εγώ και ο καθένας.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σωστά όλα αυτά, αλλά και πάλι οι παρατάσεις είναι μονόδρομος. Ούτε οι μηχανικοί που αμέλησαν ή δεν πρόλαβαν παρά τις προσπάθειες τους να ανεβάσουν τα δικαιολογητικά θα μπορέσουν να το κάνουν τον επόμενο μήνα, ούτε οι ιδιοκτήτες θα αλλάξουν ως δια μαγείας μυαλά αν οι οι παρατάσεις στις εκπτώσεις των προστίμων σταματήσουν, απλά θα γυρίσουν την πλάτη στις ρυθμίσεις των αυθαίρετων κατασκευών και η αγορά θα στεγνώσει μια ώρα αρχύτερα. Η εκτίμησή μου είναι ότι στο υπουργείο έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και θα δώσουν τις αναμενόμενες παρατάσεις απλά το καθυστερούν για να εισπράξουν πιο άμεσα από τους συνεπείς αυθαιρετούχους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να υπαχθούν από τώρα και παράλληλα να ταρακουνήσουν και λίγο τους μηχανικούς που είχαν αφήσει το ανέβασμα των δικαιολογητικών του 4178 σε δεύτερη μοίρα..

Link to comment
Share on other sites

29 λεπτά πριν, pipakos said:

Για εμένα το καλύτερο σενάριο θα ήταν οι προθεσμίες για την υπαγωγή στον 4495 και τα δικαιολογητικά του 4178 να λήξουν μαζί και να κρατήσουν μέχρι το τέλος του 4495, με παράλληλη διατήρηση της εκπτωσης του 20% μέχρι το τέλος.

ας παρατείνουν την έκπτωση 20% τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές 

και μετά ξέρω τι θα γίνει! Θα ρθει ο Μητσοτάκης και θα την κάνει 30% 

(έτσι για να σκάσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!)

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.