Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιθανή παράταση έκπτωσης 20% για Ν.4495/2017


adadim

Recommended Posts

3 ώρες πριν, avgoust said:

Δεν είναι έτσι nik.

Πέρα από το ότι άργησε η εφαρμογή του , δεν έχουν βγάλει τα γαιδούρια μια ερμηνευτική και κάνουμε τις πυθίες , μας έκοψαν χωρίς λόγο ένα χρόνο από το κλείσιμο του 4178 με αποτέλεσμα να πέφτουν με διαφορά λιγότερη από μήνα οι προθεσμίες  μαζί , η ΥΑ της ΜΣΕ βγήκε μέσα Μαίου , έβαλαν προαπαιτούμενη την ΜΣΕ για έκπτωση  και εκτός αυτού είναι και οι περιπτώσεις που απαιτείται προέγκριση άλλων φορέων που δεν ξέρουν από χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες.
 

Ρε φίλε δεν καταλάβα τίποτα από αυτά που μου λες. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την παράταση ΄του 20% ?! Ποια ερμηνευτική ? Για ποιο θέμα ? Που κολλάει ο 4178 ? Που κολλάει η ΜΣΕ ? Τι απορία έχεις γενικά ?

Επαναλαμβάνω, οι συνεχείς παρατάσεις μπορεί βραχυπρόθεσμα να σας αρέσουν γιατί σας δίνουν χρόνο να κάνετε τις δουλειές σας πιο άνετα. Μακρυπρόθεσμα όμως ξεχειλώνουν τους νόμους και δίνουν την αίσθηση στον κόσμο ότι πάντα θα υπάρχει μία παράταση, ένα παράθυρο κτλ που θα του επιτρέπει να κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή δηλαδή ποτέ. Ο κόσμος ΑΝ δεν πιεστεί ΔΕΝ τακτοποιεί.

Φτιάξτε μία ριμαδοδήλωση με τα μ2 που χρειάζεται και πληρώστε το παράβολο και τέλος. Πόσο χρόνο χρειάζεστε για αυτό δηλαδή ? Δεν χρειάζεται κάτι άλλο μέχρι 8/10.  Τα υπόλοιπα που αφορούν τα δικαιολογητικά κτλ τα βλέπουμε στην πορεία.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βρε nik , για να κάνω υπαγωγή ένα αυθαίρετο

α. Πρέπει να πάρω σχέδια άδειας , να το μετρήσω , να συγκρίνω και να υπολογίσω πρόστιμο γιατί ο άνθρωπος ρωτάει τι θα στοιχίσει.
β. Επίσης ρωτάει τι θα του στοιχίσω εγώ (εδώ παίζει και η ΜΣΕ ).

Για να απαντηθούν τα παραπάνω μέχρι Μάιο τα πράγματα ήταν ρευστά και σε αρκετά ακόμα ψαχνόμαστε. Αλλιώς το φορουμ θα ήταν κενό..
Μας κότσαρε και εγκρίσεις υπηρεσιών που πρέπει να προηγηθούν της υπαγωγής. Πχ Αρχαιολογία.

Και μαζί με αυτά , έχω να κλείνω και τον 4178 που εντελώς άδικα μας έκοψε στο μισό τη προθεσμία ΚΑΙ δηλώσεις του 4495 που κλείνουν εξάμηνο.

Προσωπικά διαθέτω ένα χέρι για το mouse και ένα για το πληκτρολόγιο ...

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου δεν θέλουν τοοοοοοόσο χρόνο όλα αυτά πια. 8 χρόνια αυθαίρετα κάνουμε, έλεος. Και να σου πω κάτι. Χίλιες φορές να κάνεις ένα λαθάκι στο πρόστιμο και στην σούμα (που θα την δικαιολογήσεις στον πελάτη σου επειδή ήρθε τελευταία στιγμή) παρά να του πεις ότι δόθηκε παράταση Χ μήνες γιατί θα τον ξαναδείς.....σε Χ μήνες.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για μένα το πρόβλημα είναι ότι αν δεν δοθεί παράταση τα πρόστιμα από 8-10-2018 και μετά θα είναι μεγαλύτερα, κι αυτό είναι κακό για την κίνηση της αγοράς που λέγεται αυθαίρετα. Από τη μία καλά κάνουν και αγχώνουν τον κόσμο για να αρχίσει να πληρώνει, από την άλλη είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση έστω και τελευταία στιγμή για να διατηρηθεί το μειωμένο κόστος των νομιμοποιήσεων και να μπορέσουν οι αυθαιρετούχοι να ανταπεξέλθουν..

Link to comment
Share on other sites

εγώ νομίζω ότι η παράταση θα πρέπει να δοθεί όπως λέει ο Συνάδελφος παραπάνω και επίσης θα πρέπει να το δείξουν στα κανάλια, εγώ νομίζω ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ότι θα έχουν έκπτωση 20% στο πρόστιμο αν δηλώσουν ως τον Οκτώβρη και προς αυτήν την κατεύθηνση θα πρέπει να γινουν οι κινήσεις της κυβέρνησης. Να το δείξει στα κανάλια να ενημερωθούν, μια μέρα μπροστά σε Συμβολαιογράφο θα βρεθούν είτε όταν θα θέλουν να μεταβιβάσουν, είτε να κάνουν γονική παροχή οπότε όλοι θα πρέπει να στραφούν σε Μηχανικό να ελένξουν τις ιδιοκτησίες τους γιατί τώρα παίζει και η έκπτωση του προστίμου,  το 20%

Edited by avgoust
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, Arche said:

... εγώ νομίζω ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ότι θα έχουν έκπτωση 20% στο πρόστιμο αν δηλώσουν ως τον Οκτώβρη...

Ισχύει , μου ξαναέτυχε πριν λίγο. Πρέπει να το παρατείνουν ως το τέλος του έτους κατ'αρχήν ( για να έχουν έσοδα εντός του 2018 ) αλλά  να κάνουν και ενημέρωση.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Παίδες αυτή η λογική του βάλε το 500αρι και βλέπουμε έχει χαλάσει όλη τη διαδικασία των αυθαιρέτων και ΔΕΝ είναι προς το συμφέρον μας. Ούτε είναι προς το συμφέρον μας να μένουν όλα τα αρχεία από παράταση σε παράταση και να μην έχει καταλάβει το 50% των μηχανικών που ρυθμίζουν τί έχει να κάνει μετά.

Άλλες αμοιβές θα είχαμε τότε, και αλλιώς θα μας αντιμετώπιζαν οι ιδιοκτήτες αν τους κάναμε να καταλάβουν ότι τα χαρτιά μας αποτελούν κάτι σαν τμήμα του συμβολαίου του σπιτιού από εδώ και πέρα και όχι μια φοροεισπρακτική διαδικασία.

Και αυτό το αστείο με τα παλιά αρχεία πρέπει να κλείσει - μια τελευταία παράταση θα δώσουν πιστεύω αλλά πρέπει να τελειώνουν και  με αυτό αν θέλουμε να μιλάμε αντικειμενικά και όχι σα συνάφι.  Ξαναλέω αν το έδιναν σημασία όλοι έξω δε θα ακούγαμε για 500 αμοιβές ούτε για πλάκα.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί εν μέρει για τις δηλώσεις του 4495 που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε συμβολαιογραφικές πράξεις, όπου ζητάνε πλέον οι συμβολαιογράφοι να έχει ανέβει το σύνολο των δικαιολογητικών. Στις παλιές δηλώσεις δυστυχώς υπήρξε μια χαλαρότητα η οποία οδήγησε στα σημερινά προβλήματα, τα οποία όμως μόνο με μια μεγάλη παράταση πλέον μπορούν να λυθούν. Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα αν όταν λήξει ο 4178 θα μπορούν να ξεκλειδώσουν ή όχι οι παλιές δηλώσεις για να γίνουν διορθώσεις - συμπληρώσεις σε περίπτωση που απαιτηθεί πχ μελλοντικά από έναν συμβολαιογράφο που εντοπίσει ένα κατά την άποψή του λάθος, το οποίο συμβαίνει σε πολλούς και αρκετά συχνά, ή μια δημόσια υπηρεσία στην οποία θα προσκομισθεί η δήλωση. Τι γίνεται εκεί, η δήλωση παραμένει κλειδωμένη και μεταφέρεται υποχρεωτικά στον 4495 προκειμένου να τροποποιηθεί? Και μπλέκουμε με στατικές επάρκειες από το πουθενά? Δεν νομίζω να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό. Ο 4178 δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός για να κλειδώσει μόνιμα. Το σωστό για μένα θα ήταν είτε ο 4178 και ο 4495 να τρέχουν μαζί μέχρι το τέλος ή ακόμα καλύτερα να επαναφέρουν τις εξαιρέσεις από τη ΜΣΕ που υπήρχαν στον 4178 και στον 4495. Είναι κρίμα πάντως που σε κάθε νέα νομοθετική διάταξη για τα αυθαίρετα αντί να απλοποιούνται οι διαδικασίες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και που για κάθε απορία μας που λύνεται ταυτόχρονα προκύπτουν άλλες δύο ή περισσότερες..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.