Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιθανή παράταση έκπτωσης 20% για Ν.4495/2017


adadim

Recommended Posts

Προσωπικά βλέποντας ότι δεν πάμε για άλλη παράταση πήρα επιτέλους την απόφαση μετά από 8 χρόνια και 4 νόμους να τακτοποιήσω... το δωμάτιο των παιδιών μου (Η/Υ). :D Οπότε φαντάζομαι θα μου εμφανιστούν και αρκετοί άλλοι αυτές τις 2 μέρες. Δε νομίζω ότι θα γίνει πιο ευνοϊκός οικονομικά νόμος από αυτόν, σε συνδυασμό με τις τιμές ζώνης του '16. 

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται θα εμφανιστούν πολλοί αυτές τις 2 μέρες που έμειναν, και κυρίως αύριο, γιατί οι πληρωμές της τελευταίας μέρας από κάποια ώρα και μετά ενημερώνονται την επόμενη εργάσιμη και μπορεί κάποιοι να μείνουν εκτός. Εγώ πάντως αν ήταν να ποντάρω θα επέλεγα πάλι την παράταση, έστω και της τελευταίας στιγμής ή και μετά την λήξη της προθεσμίας, και αυτή την φορά πολύμηνη. Ίσως το κάνουν αυτό αφού δουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της επικείμενης απόφασής τους να μην διατήρήσουν την έκπτωση 20%, ίσως πάλι έχουν σκοπό να δώσουν την παράταση έτσι κι αλλιώς και απλά προσπαθούν να μαζέψουν από αυτούς της τελευταίας στιγμής, γιατί αλλιώς δεν θα τους τα έπαιρναν ποτέ αν πάντα έδιναν τις παρατάσεις αρκετές μέρες νωρίτερα.

Link to comment
Share on other sites

To κρατος θα δειξει (τωρα ) την σοβαροτητα του τηρωντας τις προθεσμιες ωστε να υλοποιηθει η δεσμευση για την  καλυτερη διαχειρηση του δομημενου περιβαλλοντος 

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορεί να γίνει μεταφορά στο Ν.4495/2017, αλλά χάνεις την έκπτωση 20% αν δεν δοθεί παράταση. Λογικα θα είναι 10% η έκπτωση μετά την 31-10.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

On 29/10/2018 at 5:54 ΜΜ, yo4 said:

Θεωρώ ότι στον 4495 θα προσπαθήσουν να τηρηθούν όσο είναι δυνατόν οι αρχικές προθεσμίες, που σημαίνει ότι οι παρατάσεις σε ημερομηνίες θα είναι ελάχιστες. Το Υπουργείο και το ΤΕΕ έχουν συνειδητοποιήσει ότι με τις συνεχείς παρατάσεις υπάρχουν δηλώσεις από το 2011 (του 4014 και μετά 4178) στις οποίες δεν έχει ανέβει ούτε ένα αρχείο. Σε κάποιες από τις δηλώσεις αυτές είτε οι μηχανικοί έφυγαν στο εξωτερικό, είτε βγήκαν στη σύνταξη, είτε έφυγαν από τη ζωή. Όπως και να έχει δε νομίζω να συμβεί το αντίστοιχο με τον 4495. Μια γεύση έχουμε πάρει από τις δικαιοπραξίες που πλέον οι συμβολαιογράφοι έχουν πάρει οδηγίες να είναι όλα τα αρχεία ανεβασμένα πριν την έκδοση της βεβαίωσης. Προσωπικά έκανα 2 μεγάλα μαζέματα στις δηλώσεις που είχα να ανεβάσω αρχεία. Το ένα ήταν όταν όλα έδειχναν ότι ο 4014 θα έβγαινε αντισυνταγματικός και το άλλο ήταν λίγο πριν την έναρξη του 4495. Και στις δύο περιπτώσεις οι εργατοώρες για καμιά 15αριά δηλώσεις που είχα ήταν άπειρες. Γι' αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μου θα αφήσουν να λήξει το 20% και θα πάμε πλέον για το 10%. Το αν αυτό είναι για καλό ή για κακό, ο χρόνος θα το δείξει...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.