Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαιωση για εφορια απο ΕΦΚΑ


DIMITRI

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. 

Κατ'αρχήν αυτό που ρώτησε ο @tzitzikas είναι λογικό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τ. ΤΣΜΕΔΕ για όσους έχουμε διακανονισμούς εκεί. Προσωπικά για τη δήλωση του '17 πήγα τη βεβαίωση που εκδίδουν ηλεκτρονικά στον λογιστή μου, δεν είχε άλλο τρόπο να ξέρει τί πλήρωσα στη ρύθμισή μου! Για τον ΕΦΚΑ φαντάζομαι ότι θα τα βρει μέσω του site, αλλά δεν θα ήταν κακό πιστεύω να έχουν κάτι σαν βεβαίωση ηλεκτρονική και αυτοί με το συνολικό ποσό. 

Έχω ένα άλλο ερώτημα, που αφορά τους παιδικούς σταθμούς. Στα δικαιολογητικά για τους π.σ. του Δήμου Πειραιά αναφέρεται ότι θέλουν «βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί ή ρυθµιστεί εισφορές». Αυτό φαντάζομαι μεταφράζεται σε «ασφαλιστική ενημερότητα»; Η οποία από το ΤΣΜΕΔΕ δεν βγαίνει πλέον ηλεκτρονικά οπότε πρέπει να πάω εκεί (είναι το μόνο χαρτί που μου λείπει) ενώ από τον ΕΦΚΑ... τι; Εκτυπώνω όλες τις καταβολές από 1/1/17 και τους τις πάω; 15 χαρτιά; 

Δυστυχώς εμείς που έχουμε και παλιές οφειλές και τρέχουσες ανήκουμε στην περίπτωση «έχουν καταβληθεί ΚΑΙ ρυθμιστεί εισφορές» και μπλέκεται το πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όποιος θέλει να κατεβάσει την άχρηστη (όπως έχω πει αρκετές φορές) βεβαίωση του 2018 για την εφορία ο ΕΦΚΑ την έχει εκδόσει.

Προσοχή μην την θεωρήσετε de facto ως σωστή, ελέγξτε τη.

Διότι μπορεί να περιέχει ποσά (όπως είδα) που ήδη έπρεπε να έχουν (και έχουν ήδη) εκπέσει στο προηγούμενο φορολογικό έτος με βάση το τι εξέπιπτε φορολογικά σύμφωνα με τα όσα τότε ίσχυαν για την φορολογική έκπτωση της δαπάνης αυτής. Π.χ. σε 'μένα περιλαμβάνει το ποσό της εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών του 2017 το οποίο είχε εμπρόθεσμα πληρωθεί και είχε εκπέσει (σύμφωνα με την χρονικά τότε ισχύουσα ΠΟΛ.1113/2015) στο φορολογικό έτος 2017 και σαφώς δεν μπορεί να εκπέσει και στο φορολογικό έτος 2018.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.