Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εξοικονομω ΙΙ και απαιτουμενες άδειες, μελέτες, εγκρίσεις κλπ


Recommended Posts

Ανοιξα αυτο το θέμα διότι από εδω και πέρα θα μάς απασχολήσουν τι άδειες χρειάζονται, τι εκγκρίσεις κλπ. Να ρωτήσω η Α/Θ νερού υψηλων θερμοκρασιών για σύνδεση με  σωματα πάνελ ,   σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (θα μπεί σε μπαλκόνι και θα συνδεθει στο κολλεκτερ στο κλιμακοστάσιο), θέλει ΕΕΜΚ ή αυτη εξαιρείται?

Link to comment
Share on other sites

Ανοιξα αυτο το θέμα διότι από εδω και πέρα θα μάς απασχολήσουν τι άδειες χρειάζονται, τι εκγκρίσεις κλπ. Να ρωτήσω η Α/Θ νερού υψηλων θερμοκρασιών για σύνδεση με σωματα πάνελ , σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (θα μπεί σε μπαλκόνι και θα συνδεθει στο κολλεκτερ στο κλιμακοστάσιο), θέλει ΕΕΜΚ ή αυτη εξαιρείται?

ΑΘ υψηλης θερμοκρασίας δεν πρέπει να επιδοτεί το πρόγραμμα. Εκτός εάν κάτι μου ξεφεύγει

 

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

τίς επιδοτεί, αφοε έβγαλαν στο 3.Γ το max 55oC και το έκαναν <<ελάχιστη απαίτηση ενεργειακη σήμανση στους 55oC>>

Χρειάζεται όμως ΕΕΜΚ? ή δεν εννοει αυτην το εντυπο εκει που λέει για αυτονομο σύστημα θέρμανσης?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω απάντηση σε αυτό που ρωτάς αλλα έαν δεν σε πειράζει για να βοηθήσεις, μας ενημερώνεις για την υψηλών θερμοκρασιών που λες (να υποθέσω εννοείς 80C) με τι nf θα την περάσεις και ακόμη περισσότερο με τι πιστοποιητικά product ficher / energy label  που απαιτούνται για έλεγχο ? Γιατι το μόνο που άλλαξε όπως λες είναι η αναφορά στο ελάχιστο μαχ 55 όχι για τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να έχει. Πρακτικά δηλαδή και που άλλαξε ή αναφορά δεν άλλαξε τίποτα στην ουσία.

 

Το λέω διότι τα  product ficher / energy label  τα επίσημα και νόμιμα ειναι διαθέσιμα δημόσια βάση κανονισμού απο τα εργοστάσια απευθείας και εαν μπεις να τα τυπώσεις μιας και θα τα χρειαστείς έτσι και αλλιώς θα δεις ότι όχι μόνο δεν περνάνε αλλα δεν καλύπτουν το nf  του 9/ 2017. Αν είναι έτσι τι νόημα έχει και ο ΚΕΝΑΚ ας κάνουμε ότι θέλουμε.

 

Στο πρόγραμμα ο τυπικός έλεγχος στις επόμενες φάσεις θα γίνει με τα καταχωρημένα έντυπα απο τα εργοστάσια όχι πχ απο την τηλεφωνική αναφορά ενός nf κάποιου πωλητή ή κάποιο έντυπο που θα δώσει η ίδια ή σε προσπεκτ. Ασε που και το πρόσπεκτ γνωστής εταιρίας γράφει στους 55C  διαφορετικά nf που δεν υπάρχουν στο  product ficher ενω στους 35 είναι σωστά και όταν ρώτησα γιατι με ενημέρωσε απόλυτα ότι δεν μπάινουν αλλα κάνουν τα πάντα για να μπούν ! Εμένα δεν με καλύπτει αυτό.

 

Ως έχει η κατάσταση δεν μπορούν να μπούν νόμιμα Ψαξτω  καλά πρώτα, αν και δεν ξέρω για ποια μιλάς βέβαια αλλα δεν έχω δει καμία που να μπαίνει τυπικά απο τις γνωστές. Κατέβασε τα χαρτιά μόνος και δες τα και ψάξτε το πρώτα.Είναι κρίμα να χάσουν καταναλωτές το πρόγραμμα στην πορεία.

Edited by Michanikos fn
Link to comment
Share on other sites

κανείς δεν μπορεί να ερμηνευσει τον νόμο, αν  η Α/Θ αερα- νερού   για σύνδεση με  σωματα υπάρχοντα ακτινοβολίας ,   σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (θα μπεί σε μπαλκόνι και θα συνδεθει στο κολλεκτερ στο κλιμακοστάσιο), θέλει μικρης κλίμακας ΕΕΜΚ ή αυτη εξαιρείται?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω είναι ξεκάθαρο από την παρ. 2 άρ. 29 Ν. 4495/2017 ότι απαιτείται ΕΕΜΚ:

"2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:
...
λ) εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης"

Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση διατηρητέου που θα ολοκληρώσω από βδομάδα. Διαμέρισμα όχι μονοκατοικία.

Γνωρίζετε αν υπάρχουν έξτρα περιορισμοί; Η θερμομόνωση θα γίνει προφανώς εσωτερικά (αν τελικά γίνει) για να μην αλλοιωθεί η όψη. Για την ΕΕΜΚ (θα βγει έτσι και αλλιώς) απαιτείται έγκριση Εφορίας Νεωτέρων; Τα κουφώματα θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ξύλινα για να μην αλλοιωθεί η όψη; (η λογική αυτό λέει πάντως). Ο βασικός τους λόγος είναι να αυτονομηθούν με λεβητάκι, οπότε έτσι και αλλιώς θα προχωρήσουν, αν εγκριθούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας

τρια θεματα θέλω να θέσω μιας κ εστειλα στο email του προγραμματος αλλα απάντηση καμία:

1.Σε αίτηση στο στάδιο της υλοποίησης κάνω αλλαγή προμηθευτή με επιστροφή αυτών και στη συνέχεια νέο προμηθευτή. Οι εργασίες στο Παράρτηαμ ΙΙΙ είναι το 2Γ2 και στη συνέχεια θέλω να το αλλάξω και να το κάνω το 2Γ1. Η ερώτηση είανι αν γίνεται τα παραπάνω και αν θα πάρει προκαταβολή ο νέος προμηθευτης και αν οχι τι κανουμε σε αυτή περίπτωση.

2. Στην ίδια αίτηση έχω βάλει αποσύνδεση από λέβητα πολυκατοικίας και τοποθετηση αντλίας θερμότητας. Να φανταστώ με αυτή τη περιγραφεί δε γλιτώνω την ΕΕΜΚ... Το θέμα ειναι οτι έχει κοπέι το τιμολόγιο με ημερομηνια παλαιότερη προτου βγαλω την ΕΕΜΚ. Τι τρόπους αντιμετώπισης έχω.

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.