Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οργιάζει το εμπόριο ηλεκτρονικών σκουπιδιών προς Αφρική και Ασία


Engineer

Recommended Posts

Αυτά που μου γραφεις δεν έχουν καμία χρησιμότητα για την χώρα μας, πέρα απο το να χρησιμοποιούνται ως ασπίδα για τους ασυνείδητους. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, άλλωστε συμφωνώ πως οι βόρειοι είανι υποκριτές σε αρκετάαπο αυτά που λένε. Παρόλαυτα επιμένω πως στην χώρα τους τα τηρούν όλα. Και αυτό δείχνει πολλά. Εμεις ουτε στην χώρα μας τα εφαρμόζουμε και μας κακοφαίνεται όταν μας ζητάνε να προστατέψουμε την δικιά μας φύση, στην δικιά μας πατρίδα.

 

Γι' αυτό και στην ερώτηση σου απαντάω πως δεν θα έκανα τα ίδια με τον Τραμπ. Γιατί πολύ απλά σε βάθος χρόνου οι ΗΠΑ θα βγουν χαμένες. Οι ευρωπαϊκές πετρελαϊκές έχουν πάρει χαμπάρι πως δεν γίνεται να κρύβουν την αλήθεια και επενδύουν χοντρά σε εναλλακτικές. Απο την άλλη οι αμερικάνικες ακόμη είναι πίσω, γι' αυτό και ακόμα πληρώνουν μέσω των lobbies τους. Αντί λοιπόν να κάνει τα χατήρια σε αυτές, θα μπορούσε να σχεδιάσει στρατηγικές αλλαγές. Ακόμα και η Κίνα πιο πολλές επενδύσεις σε ΑΠΕ και έρευνα κάνει πλέον. 

 

Το πρόβλημα μου λοιπόν δεν είναι ότι βρίζει κάποιος τους "Γότθους". Το πρόβλημα μου είναι πως μέσος επιστημονικά άσχετος ή μη ενημερωμένος Έλληνας βλέπει τέτοιες τοποθετήσεις από μηχανικούς και τις κάνει πιπίλα. Δεν γίνεται επιστήμονες να μιλάνε για Γότθους και να γκρινιάζουνε για τα πρόστιμα για τους ΧΥΤΑ, όταν η ύπαιθρος είναι γεματή σκουπίδια και δεν φροντίζουμε το περιβάλλον παρα μόνο όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι.

Εκ του αποτελέσματος είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, απλά το έχουμε σαν ιδέα στο μυαλό αλλα δεν θέλουμε να ζοριστούμε γι' αυτό.

Απο την άλλη ο Γερμανός πληρώνει 20-40 λεπτά παραπάνω στα προϊόντα του και τα χάνει αν δεν ανακυκλώσει ενώ ο Ολλάνδός θα πληρώσει 80αρι κάθε φορά που θα βάλει τα ανακυκλώσιμα στα οργανικά και το αντίθετο. Βλέπεις λοιπόν πως αυτοί έχουν την στοιχειώδη εξυπνάδα ,να είναι οικολογικά ευσυνείδητοι μέσα στην χώρα τους. Και ας πεθαίνουν άνθρωποι στην Αφρική απο τα αποβλητα τους. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε (το πρώτο, όχι το δεύτερο);

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μου λοιπόν δεν είναι ότι βρίζει κάποιος τους "Γότθους". Το πρόβλημα μου είναι πως μέσος επιστημονικά άσχετος ή μη ενημερωμένος Έλληνας βλέπει τέτοιες τοποθετήσεις από μηχανικούς και τις κάνει πιπίλα. Δεν γίνεται επιστήμονες να μιλάνε για Γότθους και να γκρινιάζουνε για τα πρόστιμα για τους ΧΥΤΑ, όταν η ύπαιθρος είναι γεματή σκουπίδια και δεν φροντίζουμε το περιβάλλον παρα μόνο όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι.

Εκ του αποτελέσματος είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, απλά το έχουμε σαν ιδέα στο μυαλό αλλα δεν θέλουμε να ζοριστούμε γι' αυτό.

Απίστευτο τρολ...Σου κάνω δώρο μερικές από τις τοποθετήσεις μου στο φόρουμ:

 

Οι δήμοι θα πληρώνουν τα ευρωπρόστιμα για τις χωματερές

http://www.michanikos.gr/topic/40151-οι-δήμοι-θα-πληρώνουν-τα-ευρωπρόστιμα-για-τις-χω/?p=722983

 

Οι Έλληνες (υποτίθεται) ότι θεωρούν σημαντικό το περιβάλλον – Ευρωβαρόμετρο

http://www.michanikos.gr/topic/40370-οι-έλληνες-υποτίθεται-ότι-θεωρούν-σημαντικό-το/?p=727180

http://www.michanikos.gr/topic/40370-οι-έλληνες-υποτίθεται-ότι-θεωρούν-σημαντικό-το/?p=727209

http://www.michanikos.gr/topic/40370-οι-έλληνες-υποτίθεται-ότι-θεωρούν-σημαντικό-το/?p=727267

http://www.michanikos.gr/topic/40370-οι-έλληνες-υποτίθεται-ότι-θεωρούν-σημαντικό-το/?p=727281

 

http://www.michanikos.gr/topic/40370-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF/page-2?do=findComment&comment=727289

http://www.michanikos.gr/topic/40370-οι-έλληνες-υποτίθεται-ότι-θεωρούν-σημαντικό-το/?p=727440

 

Όπως σου έχω ξαναγράψει, με τον χώρο της ανακύκλωσης και των απορριμάτων προσπάθησα να ασχοληθώ σε πολύ κακές για το είδος εποχές. Έχουμε μάλιστα και εταιρική πατέντα που όμως για την ώρα τη βάλαμε στο ψυγείο.

 

Απ' ότι βλέπεις τα χάλια τα δικά μας τα έχουμε ξανασυζητήσει πολύ πιο πριν μας το πεις. Το θέμα του παρόντος νήματος είναι τα χάλια των Γότθων. Είτε πονάει μερικούς, είτε όχι. Τι να κάνουμε...

 

Γιατί τα γράφω αυτά; Για μερικούς αφελείς - ακόμη και συνάδελφους - που πιστεύουν ότι οι βάρβαροι πάσης φύσεως, θα βάλουν τάξη στη χώρα. Μέγα λάθος, απάτη. Το ποιοι είναι φαίνονται. Ούτε οι ψευτο-οικολογικές του οργανώσεις - που δεν πήραν καν χαμπάρι (!) τα συγκεκριμένα λαθροσκουπίδια  :roll: - θα βοηθήσουν το περιβάλλον και την Ελλάδα. Τρίχες. Την πάρτη τους κοιτάνε όλοι. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Οι 'γοτθοι' σε ποιο σημείο ευθύνονται όταν αποστέλλονται από την χώρα τους σαν απόβλητα για ανακύκλωση και κάπου στην πορεία (βλ.αφρικη) χάνουν τον δρόμο;

Νομίζω ότι είναι ατυχές η σύγκριση με τον ΧΥΤΑ,όπως δεν θα μπορούσαμε να ρίξουμε ευθύνες αν τα δικά μας απόβλητα πήγαιναν εκεί για ανακύκλωση/θαψιμο/κάψιμο ή δεν ξέρω τι.

Link to comment
Share on other sites

Καλή ερώτηση. Διάβασε το άρθρο και θα καταλάβεις τι έγινε:

Στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως καταδεικνύουν έλεγχοι της αστυνομίας και των τελωνειακών αρχών σε λιμάνια του Ρότερνταμ, του Αμβούργου ή της Βρέμης. Ολόκληρα κοντέινερ με ηλεκτρονικά σκουπίδια μεταφέρονται εκτός ΕΕ για «ανακύκλωση». Για τις εγχώριες επιχειρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων αυτό συνιστά τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Για το δε περιβάλλον ακόμη μεγαλύτερο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Οικολογίας και Πολιτικής του Αμβούργου μόνον πέρσι μεταφέρθηκαν περίπου 155.000 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τη Γερμανία προς χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Το μεγαλύτερο μέρος δεν λειτουργούσε, επρόκειτο δηλαδή για ηλεκτρονικά σκουπίδια.

Το μεγάλο κόλπο. 

 

Και αυτό γιατί το θέμα είναι ότι η σημερινή παγκόσμια βιομηχανία παράγει πλέον πολύ περισσότερα προϊόντα από αυτά που μπορούν να ανακυκλωθούν. Γι' αυτό το λόγο ανεβαίνει συνέχεια το κόστος ανακύκλωσης του οποίου την αύξηση δεν μπορούν να ακολουθήσουν, ούτε τα νομοσχέδια του κράτους, ούτε οι υπάρχοντες μηχανισμοί της αγοράς. Επομένως ακολουθείται κι εδώ ...φιλελευθεροποίηση.

 

Και που θα σε οδηγήσει η κατάσταση αυτή; Σε ανακυκλώσεις "μαϊμουδες" και μάλιστα αφρικανικές. Μελλοντικά θα ακολουθήσει και η νομιμοποίηση των πράξεων αυτών είτε θέλουν τα κράτη είτε όχι. Δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό είναι το χάλι τους εν ολίγοις. "Άνθρακας ο θησαυρός".

 

Υ.Γ. Οι ΧΥΤΑ εμπλέκονται έμμεσα με το θέμα. Αποκαλύπτει την υποκρισία μερικών (κρατών και οργανώσεων) για την δήθεν περιβαλλοντική ευαισθησία τους. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας λίγο άρθρα στο διαδίκτυο, H "κομπίνα" είναι η εξής: Πως πωλούνται ως μεταχειρισμένες συσκευές.

 

Το πρόβλημα του ελέγχου είναι αν αυτή η μεταχειρισμένη συσκευή που πωλείται, είναι όντως μεταχειρισμένο η απλά ήδη κατεστραμμένο προς ανακύκλωση.

 

Το πρόβλημα μας εδώ είναι πως διαβάζουμε μια είδηση ως μηχανικοί, και ο καημός μας είναι να μιλήσουμε για Γότθους. Βέβαια, ακόμα και από το άρθρο που παρατίθεται, είναι οι "Γοτθοι" τελωνειακοί και αστυνομικοί που προσπαθούν να βγάλουν άκρη... που θέλουν να τηρήσουν τους κανόνες που θέτουν οι "γότθοι" για να μην γίνεται ανεξέλεγκτη διάθεση αυτών των αποβλήτων... Προφανώς δε ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο, πάντα κάποιος θα προσπαθήσει να μην φάει το κόστος και να ξεγελάσει την νομοθεσία.

 

Btw, στη συγκεκριμένη χώρα-χωματερή, λέει μελέτη των ΗΕ πως το 85% προέρχεται από λοιπές αφρικανικές χώρες... ΄'όπως και κάτι για χρηματοδότηση για να φτιαχτεί εργοστάσιο ανακύκλωσης κανονικο με όλα τα κομφορ.

 

Ας κάτσουμε λοιπόν στο Ελλαδίτσα μας που όλα τα ξέρουμε και να αράξουμε..... τι να μας πουν και οι Γότθοι....εμείς έχουμε τις ρεματιές και το ΑΣπρόπυργο...

Link to comment
Share on other sites

Η ουσία είναι αυτή που λέει ο Ζέφυρος.

Καημό έχουμε να βρούμε άρθρα να βρίσουμε τους ξένους μπας και νιώσουμε λίγο καλύτερα. 

 

 Το θέμα του παρόντος νήματος είναι τα χάλια των Γότθων. Είτε πονάει μερικούς, είτε όχι. Τι να κάνουμε...

 

Γιατί τα γράφω αυτά; Για μερικούς αφελείς (σοβαρά τώρα;)- ακόμη και συνάδελφους - που πιστεύουν ότι οι βάρβαροι (καθόλου κομπλεξ) πάσης φύσεως, θα βάλουν τάξη στη χώρα (μια χαρά μας έχουν επιβάλει σωστά πράγματα μέχρι τώρα στο περιβαλλοντικο κομμάτι. Η συντριπτική πλειοψηφία περιβαλλοντικών νομοσχεδίων ψηφίστηκε μόνο και μόνο γιατί είμασταν υποχρεωμένοι. Φυσικά και δεν είμαι αφελής ώστε να πιστεύω πως όλα αυτα τα κάνουν για την ψυχή της μάνας τους ή ότι είναι οι ξένοι είναι άγιοι ούτε πως ότι μας έχουν επιβαλει είναι παραίτητα καλό. Έχουν τουλάχιστον μεγαλύτερο ένστικτο αυτοσυντήρησης ως κράτη). Μέγα λάθος, απάτη. Το ποιοι είναι φαίνονται. Ούτε οι ψευτο-οικολογικές του οργανώσεις - που δεν πήραν καν χαμπάρι (!) τα συγκεκριμένα λαθροσκουπίδια (μόνο που στο άρθρο λέει πως αστυνομία και ΜΚΟ ανακάλυψαν τα σκουπίδια, μάλλον δεν το διάβασες όλο)  :roll: - θα βοηθήσουν το περιβάλλον και την Ελλάδα. Τρίχες. Την πάρτη τους κοιτάνε όλοι (το ίδιο έγραψα στο πρώτο και στο δεύτερο μου σχόλιο, ξαναδιάβασε τα αν θες). 

 

Επίσης με τα δικά μας ηλεκτρονικά σκουπίδια το ίδιο γίνεται. Και μάλιστα πολλά καταλήγουν στην ήδη την Ελλάδα, ούτε καν σε Αφρική και Ασία. Τουλάχιστον έξω η αστυνομία, τελωνία και ΜΚΟ ανακάλυπτουν και μερικές περιπτώσεις και προσπαθούν να τις αποτρέψουν. Η μπίζνα γίνεται απο επιχειρήσεις και λαδωμένους υπαλλήλους. Αν νομίζεις πως αυτό δεν συμβαίνει παντού στον κόσμο, τι να πω.

Επιπρόσθετα, το κράτος τους το κρατάνε καθαρό. Και ας ρυπαίνουν τα άλλα.

Εμείς ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε και εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Να έχουμε το δικό μας κράτος καθαρό (όχι εις βάρος άλλων, αλλά ας κάνουμε το πρώτο βήμα).

Αυτό σου γράφω εξ αρχής.

Διαφωνείς σε αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο δεν είναι και καλογραμμένο.απο την μια αναφέρει οτι στέλνονται για "ανακύκλωση" και την άλλη ότι οι περισσότερες συσκευές δεν λειτουργούσαν.ολα πλέον είναι θέμα αξιοποίησης ακόμα και των σκουπιδιών.https://www.google.gr/search?q=σουηδια+καιει+σκουπιδια+και+παραγει&oq=σουηδια+καιει+σκουπιδια+και+παραγει&aqs=chrome..69i57j33.8884j1j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Η Σουηδία εισάγει σκουπίδια,όμως υπάρχουν άνθρωποι άξιοι και ικανοί να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.ουτε να πετάνε τα σκουπίδια τους στην Αφρική,όπως διάβασα κάπου,ούτε να τα τρώμε στην μάπα εμείς.αντιστοιχα γίνεται εδώ στην Ελλάδα με την Ψυτάλλεια και τα αέρια και την λυμματολασπη.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης με τα δικά μας ηλεκτρονικά σκουπίδια το ίδιο γίνεται. Και μάλιστα πολλά καταλήγουν στην ήδη την Ελλάδα, ούτε καν σε Αφρική και Ασία. Τουλάχιστον έξω η αστυνομία, τελωνία και ΜΚΟ ανακάλυπτουν και μερικές περιπτώσεις και προσπαθούν να τις αποτρέψουν. Η μπίζνα γίνεται απο επιχειρήσεις και λαδωμένους υπαλλήλους. Αν νομίζεις πως αυτό δεν συμβαίνει παντού στον κόσμο, τι να πω. Αν έχεις στοιχεία φέρτα και πες. 

 

Επιπρόσθετα, το κράτος τους το κρατάνε καθαρό. Και ας ρυπαίνουν τα άλλα.

Εμείς ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε και εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Να έχουμε το δικό μας κράτος καθαρό (όχι εις βάρος άλλων, αλλά ας κάνουμε το πρώτο βήμα).

Αυτό σου γράφω εξ αρχής.

Διαφωνείς σε αυτό;

Κοίταξε, στο ξαναλέω, το θέμα του νήματος είναι άλλο. Αν σε ενδιαφέρουν μόνο τα ελληνικά χάλια, πήγαινε να τα συζητήσεις αλλού.  :) Φέρε στοιχεία, ανάρτησε άρθρο και...περίμενε συμμετοχή...

Κάπου σταματάει ο στρουθοκαμηλισμός και αρχίζει η συνενοχή. Όσο γίνονται περιβαλλοντικά εγκλήματα από τους ισχυρούς και δεν φωνάζεις, απλώς κοιτάς τα χάλια σου, είναι δειλία και κακομοιριά. Όταν όμως προσπαθείς να κάνεις και τους άλλους να σωπάσουν είναι εκούσια συμμετοχή στο έγκλημα και παράξενη τοποθέτηση για μηχανικό περιβάλλοντος με την επιστημονική κατάρτιση τη δική σου. Διότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι έννοια παγκόσμια και ολοκληρωτική. Ούτε εθνική είναι, ούτε κρατική, ούτε καν διεθνής.  

 

Η Γερμανία είναι το καλό παιδί του ΟΗΕ. Δέχθηκε αμέσως, όχι μόνο να προσαρμοστεί με τις αποφάσεις του για το περιβάλλον, αλλά να τις επιβάλει στην Ευρώπη. Καλά έκανε δεν λέω...Αλλά τώρα θα παίξει τίμια και δεν θα κλέβει. Ούτε θα κοροϊδεύουν οι εταιρείες της τους ξένους καταναλωτές με "οικολογικά αυτοκίνητα", ούτε θα ζητάει επιστροφή στον λιγνίτη, ούτε θα εξάγουν οι εταιρείες της προς θάψιμο και κάψιμο στην Αφρική ηλεκτρονικά σκουπίδια ως "μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά.

Δεν θα πληρώνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ένα κάρο πρόστιμα για τα σκουπίδια και μια νταλίκα φόρους για την ανακύκλωση και αυτοί θα τη γλυτώνουν. Έτσι είναι φίλε μου, δεν είναι μόνοι οι Γότθοι μάγκες. Είναι και οι Φράγκοι, οι Λομβαρδοί, οι Νορμανδοί, οι Έλληνες, οι Καταλανοί, οι Οστρογότθοι, οι Ίβηρες...Άμα είναι να μαγκέψουμε όλοι μαζί και να τελειώνει το θέμα. 

 

Υ.Γ. Μην ανησυχείς και διαβάζω πολύ καλά τα άρθρα που τοποθετούμαι. Το είδα ότι το σκάνδαλο το έβγαλε ΜΚΟ για την Αφρική. Βλέπεις...οι άλλες ΜΚΟ της Ευρώπης, που φιλοξενεί και εκτρέφει τόσα χρόνια η Γερμανία, ασχολούνται μόνο με ευρωπαϊκούς καθαρισμούς CO2. :mrgreen:

 

Και μιας και ανέφερε ο Βασίλης την Σουηδία και πολύ καλά έκανε, να ενημερώσω ότι σήμερα στη χώρα αυτή υπάρχουν πλέον σπίτια με θερμικές απώλειες 1 kW. Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση των Ελλήνων ιδιοκτητών που ρωτάνε τι είδους σύστημα θέρμανσης να διαλέξουν για το σπίτι τους.

Επίσης δεν συζητάμε για την περιβαλλοντική συνείδηση, την οικολογική συμπεριφορά και την πρωτοπορία σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς των Σκανδιναβών και ειδικά Σουηδών και Νορβηγών.

 

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία και αγάπη. Αν υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον θα απαντήσω στο θέμα μετά το Πάσχα. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Κάπου σταματάει ο στρουθοκαμηλισμός και αρχίζει η συνενοχή. Όσο γίνονται περιβαλλοντικά εγκλήματα από τους ισχυρούς και δεν φωνάζεις, απλώς κοιτάς τα χάλια σου, είναι δειλία και κακομοιριά. Όταν όμως προσπαθείς να κάνεις και τους άλλους να σωπάσουν είναι εκούσια συμμετοχή στο έγκλημα και απαράδεκτη τοποθέτηση για μηχανικό περιβάλλοντος με τη γνώση τη δική σου. Διότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι έννοια παγκόσμια και ολοκληρωτική. Ούτε εθνική είναι, ούτε κρατική, ούτε καν διεθνής.  

 

Μέχρι σήμερα σε εκτιμούσα. Αλλα μάλλον έκανα λάθος καθώς πως καταφεύγεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για δεύτερη φορά, απλά και μόνο επειδή δεν θες να παραδεχτείς πως στον τομέα του περιβάλλοντος, σαν χώρα, είμαστε χειρότεροι.

Τι ακριβώς στοιχεία θες; Ότι σε διαχείρηση αποβλητων είμαστε 3 τεχνολογικές γενιές πίσω; ότι η πλειοψηφία δεν έχει περιβαλλοντική συνείδηση; Πάνε σε ένα τυχαίο χείμαρο και μέτρα  μπάζα, κουζίνες, ψυγεία κλπ. Πάνε Ασπρόπυργο ή Σίνδο και δες την κατάσταση. Και μιλάμε για μια χώρα με ελάχιστη βιομηχανία. Και αυτό είναι που μας σώζει ακόμη.

Και αυτό σου λέω εξ αρχής. Σαν χώρα δεν έχουμε την δύναμη να κάνουμε αυτα που λέει το άρθρο. Αν είχαμε μια χαρά τα ίδια θα κάναμε. Δες τι γίνεται με την "ανακύκλωση" ελαστικών για παράδειγμα στην Ελλάδα. Ή τι γίνεται με τα απόβλητα ελαιοτριβίων. Μην τρελαθούμε κιόλας. 

 

Αλλά τι να συζητάμε τώρα.

Στην αρχή έγραφες πως όλοι οι βόρειοι είναι Γότθοι, τώρα λες πως οι Σκανδιναβοί είναι οι πιο συνειδητοί (3 χώρες έμειναν μετά). Όπως μας βολεύει.

Έγραψες πως η Γερμανία άυξησε την παραγωγή ενέργειας απο λιγνίτη, αλλα τα στοιχεία σε διαψεύδουν. 

Έγραψες πως αν πραγματικά νοιάζονται για σωστά περιβαλλοντικά μέτρα, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν το κόστος διάθεσης στην τιμή, αλλά ήδη το κάνουν εδώ και χρόνια. 

Απο την άλλη εγω δεν έδωσα ποτε συγχωροχάρτι όπως ισχυρίζεσαι, απλά είπα Όσο χλευάζουμε τους ξένους λες και είμαστε καλύτερα, τίποτα δεν θα βελτιωθεί [...] Και προφανώς και δεν είναι άγιοι. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει, να έχουμε το δικό μας κράτος καθαρό (όχι εις βάρος άλλων, αλλά ας κάνουμε το πρώτο βήμα).

Αυτό σου γράφω εξ αρχής.

Διαφωνείς σε αυτό;

Απάντηση καμία.

 

ΥΓ. Προς τους διαχειριστές, μπορεί οποιος θέλει να χαρακτηρίζει συναδέλφους ως αφελείς, συνένοχους σε εγκλήματα, δειλούς και κακομοίρηδες; Να ξέρω δηλαδή. Όχι ότι θα πέσω σε αυτό το επίπεδο και θα αρχίσω τους χαρακτηρισμούς, απλά να ξέρω, να σταματήσω να σχολιάζω .

Edited by Ήρωνας
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι σήμερα σε εκτιμούσα. Αλλα μάλλον έκανα λάθος καθώς πως καταφεύγεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για δεύτερη φορά, απλά και μόνο επειδή δεν θες να παραδεχτείς πως στον τομέα του περιβάλλοντος, σαν χώρα, είμαστε χειρότεροι.

Τι ακριβώς στοιχεία θες; Ότι σε διαχείρηση αποβλητων είμαστε 3 τεχνολογικές γενιές πίσω; ότι η πλειοψηφία δεν έχει περιβαλλοντική συνείδηση; Πάνε σε ένα τυχαίο χείμαρο και μέτρα  μπάζα, κουζίνες, ψυγεία κλπ. Πάνε Ασπρόπυργο ή Σίνδο και δες την κατάσταση. Και μιλάμε για μια χώρα με ελάχιστη βιομηχανία. Και αυτό είναι που μας σώζει ακόμη.

Και αυτό σου λέω εξ αρχής. Σαν χώρα δεν έχουμε την δύναμη να κάνουμε αυτα που λέει το άρθρο. Αν είχαμε μια χαρά τα ίδια θα κάναμε. Δες τι γίνεται με την "ανακύκλωση" ελαστικών για παράδειγμα στην Ελλάδα. Ή τι γίνεται με τα απόβλητα ελαιοτριβίων. Μην τρελαθούμε κιόλας. 

 

Εγώ σε εκτιμώ ακόμα. Και δεν αμφέβαλα ποτέ ότι είμαστε μια σκουπιδοχώρα και μισή. Μα τα έχω γράψει ο κακομοίρης και σου τα παρέθεσα ήδη. Έλεος. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος. Άντε να το ξαναπούμε άλλη μια φορά. Το θέμα είναι ότι κάποιοι στην Ε.Ε. δεν παίζουν τίμια και αυτοί είναι τα αφεντικά. Come on, με μια προσεκτική συζήτηση μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα αρκεί να καταλάβεις τι λέω. 

 

Κι άλλη μια φορά να το ξαναγράψω. Εμείς σαν Ελλάδα στο θέμα σκουπίδια είμαστε για τα μπάζα. Περιβαλλοντική συνείδηση - 273 Κ. Εντάξει τώρα; 

 

Αν δεν το καταλάβεις και μ' αυτό...θα μου βγάλεις την Ανάσταση. Πλησιάζει κανόνισε.  :( Πάω για ύπνο. 

 

Υ.Γ. 1) Οι Σουηδοί είναι Βίκινκγς

       2) Αυτοί είναι ίσως οι μόνοι που δεν θα σκεφτούν ποτέ να βρωμίσουν ούτε τη χώρα τους ούτε άλλη ξένη χώρα.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.