Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυτοματο ποτισμα γκαζον


dmpatanis

Recommended Posts

Θελω να βαλω αυτοματο ποτισμα γκαζον στο εξοχικο με pop-up.Μετρησα την πιεση δικτυου και ειναι στο 5bar στο μανομετρο.

Πηρα 4 pop-up τα συνδεσα σε σειρα στο λαστιχο φ20 και με δυσκολια σηκονονταν.Με 3 στην σειρα συκονονταν.

Αν δεν τα βαλω σε σειρα αλλα τα διακλαδωσω με ενα ταφ 2 δεξια και 2 αριστερα με μια παροχη θα συκονονται?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Για την λειτουργία του αυτοματου ποτίσματος πρέπει να κοιτάξεις την πίεση λειτουργίας και την παροχή νερού που έχεις στο σημείο λειτουργίας της εγκαταστασης. Δες τί ακροφύσιο έχουν τα pop-up που πήρες και  δες απο τις προδιαγραφές τους τί παροχή έχουν (στα 2bar συνηθως) . Αν η αντλία σου (ή ο Δήμος) μπορεί να δώσει αυτά στα κυβικά σε αυτήν την πιεση εισαι εντάξει. Πρακτικά τώρα: το φ20 είναι πολύ μικρό για 4μπεκ, συνήθως χρησιμοποιείται Φ25. Αφου τα 3 δουλευουν, ενδεχεται με το ταυ τα δουλεψουν ολα(μπορει να χρειαστεί να αυξησεις τη διατομή του κεντρικου σωλήνα σε Φ25 πριν το ταυ). Αν η διάμετρος που ψεκάζουν είναι παραπάνω απο το επιθυμητό, μπορείς να αλλάξεις ακροφύσια στα μπεκ για να μειώσεις την συνολική παροχή. Τέλος υπάρχουν και ακροφύσια που προσομοιάζουν το γραναζωτό εκτοξευτή στα μπεκεκια pop-up με πολύ μικρή κατανάλωση ανα ώρα , οποτε ετσι θα δουλευει σίγουρα και με φ20 σωλήνα, με μειωνέκτημα το αυξημενο κόστος . Ενδεικτικα χωρις να θεωρηθεί διαφήμιση: https://www.geoponiko-parko.gr/products/products-offers/1213-detail

Link to comment
Share on other sites

Ευχαρστω πολυ για την διευκρινηση αλλα εγω θελω να μαθω αν μοιραζεται η παροχη και η πιεση στους ψεκαστηρες αν τους μοιρασω σε 2 γραμμες απο το να τους βαλω σε σειρα με την ιδια πιεση δικρυου και χωρις να πειραξω διατομες απο το λαστιχο.

Link to comment
Share on other sites

Για μπεκακι με ακροφύσιο vam15, εχει απαιτήσεις: παροχη νερου περιπου 600λιτ/H σε πιεση 2.2bar. 2 μπεκακια ανα γραμμη, σημαινει 1.2μ3/h σε καθε κλάδο Φ20, λογική τιμή οποτε δεν θα εχεις προβλημα στους 2 κλάδους. Ωστοσο στη κεντρική γραμμη πριν το ταυ θα εχεις παροχή 4*0,6=2,4μ3/h που ειναι σχετικα μεγαλη τιμη για το Φ20 και θα εχεις μεγάλη πτώση πίεσης στη γραμμή αυτή, ειδικά αν είναι πολλά μέτρα μέχρι το πιεστικό σου. Εκεί θα έπρεπε να είναι σωλήνας Φ25.  Χωρίς να ξέρουμε λοιπά χαρακτηριστικά του δικτύου (μήκη, πίεση-παροχή πιεστικού ή δικτύου αρδρευσης) δεν μπορω να σου πω κατι πιο συγκεκριμένο, από το το να δοκιμάσεις το δίκτυο με δύο κλάδους και αν δεν δουλέψει τότε ή αλλάζεις το κεντρικό σωλήνα σε Φ25 ή αλλάζεις τα ακροφύσια στα μπεκακια ή βάζεις 2 προγραμματιστες στους 2 κλάδους.ωστε να δουλευει καθε κλαδος εναλλαξ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.