Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μικρού μεγέθους λέβητας (<25kW) Διαστάσεις χώρου,αερισμός κλπ


JimPele

Recommended Posts

Καλημέρα, έχει καταλήξει κάποιος με την Πολεοδομία, τι δέχεται στην περίπτωση που το μέγεθος του λέβητα είναι μικρό, πχ 22 kW; Δηλαδή ότι αφορά τις διαστάσεις του χώρου μέσα στον οποίο θα στεγαστεί, τις αποστάσεις από τους τοίχους, αερισμό κλπ. Γιατί ο Κτιριοδομικός είναι λίγο ασαφής, άλλωστε ο όρος "λεβητοστάσιο" πρέπει να χρησιμοποιείται για ισχείς πάνω από 40 kW. Η πυροπροστασία εννοείται είναι αδιαπραγμάτευτη.

Link to comment
Share on other sites

Γραφει στον κτιριοδομικο ότι συναστανται να τηρουνται οι προδιαγραφές για λεβητοστάσια σε οσο γινεται μεγαλύτερο βαθμό. Δεν μπορεί να σου επιβάλλει η πολεοδομία συγκεκριμένες διαστάσεις, ωστόσο πολλές απο τις προδιαγραφές των λεβητοστασίων  καλο ειναι να τηρούνται (πχ αναγκαίος ο αερισμός, αποστάσεις απο τοίχους για ευκολη συντήρηση κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό καταλαβαίνω κι εγώ, δηλαδή να γίνεται μια σωστή επόπτευση όλου του χώρου αλλά η υπηρεσία μου απαντά πως οι παρεκκλίσεις αναφέρονται μόνο στην παράγραφο του αερισμού κι ότι όλες οι άλλες διαστάσεις είναι υποχρεωτικές, ανεξαρτήτως ισχύος.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.