Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 116 - Ν. 4495/17] Παρ. 9 και 10 - Αυθαίρετα σε αρχαιολογικό, ιστορικό χώρο και άμεσο περιβάλλον μνημείων


Recommended Posts

Δυστυχώς έχουν. Νομικά κλπ δε ξέρω πως και εάν στέκει, αλλά οι αρχαιολόγοι όταν πιστεύουν ότι ίσως υπάρχουν αρχαία θέλουν να σκάβουν και υπάρχοντα. Πες είσαι 20 τετράγωνα μακριά από μια κολωνίτσα αρχαία που βρήκαν. Αυτό τους βάζει ψύλλους στα αυτιά ότι ίσως και εσύ έχεις κάτι από κάτω. (γελάω). Σου λένε δε με νοιάζει τι και πως εδώ μπορεί να υπάρχει ψωμί. Πως θα το λύσεις είναι και θέμα διάθεσης εσένα (που κατέθεσες φάκελο) και του αρχαιολόγου.....Και μπορεί για το 20 τετρ'αγωνα να κάνω ίγο χιούμορ, αλλά για το άλλο δε κάνω. Δε λέω ψέμματα ότι η άλλη ήθελε να μου σκάψει μέσα το σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Τίποτε από αυτά που λες δεν έχει σχέση με υπαγωγή αυθαιρέτου. Η αρχαιολογία αν θέλει στο απαλλοτριώνει κιόλας, αλλά και πάλι αυτό δεν έχει σχέση με υπαγωγή αυθαιρέτου.

Άσε να μας πει αυτή που έχει το θέμα ...

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω δεν έγινα σαφής. μιλάω για ΥΠΑΓΩΓΉ ΣΤΟ Ν.4495/17 ΓΙΑ ΚΤΊΡΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 κοντά σε αρχαιολογικό οικισμό όχι εντός που αν και πριν τη κήρυξη θέλανε έγκριση και αν και υπαγωγή αυθαίρετου ήθελε η αρχαιολόγος να σκάψει. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι εννοείς "οικισμό μνημείο" και όχι "αρχαιολογικό χώρο" ...

Ένταξη "κοντά" σε μνημείο (οικισμός) θέλει γνωμοδότηση της αρμόδιας ΕΦΑ για το αν βλάπτεται το μνημείο με την ύπαρξη του αυθαιρέτου. Αν όντως βλάπτεται δεν υπάγεται.

Το ότι η αρχαιολόγος ήθελε να σκάψει δεν το σχολιάζω γιατί ή δεν ήξερε τη δουλειά της ή υπερέβαλλε των αρμοδιοτήτων της. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις το ήξερε ότι δεν είχε δίκιο και γι' αυτό υποχώρησε.

υγ. Πάντως εγώ ήθελα να μάθω με ποιο σκεπτικό ήθελαν τομές για να γνωμοδοτήσουν για ένταξη αυθαιρέτου στην περίπτωση της Venezia ...

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, kan62 said:

Για το πρώτο σκέλος είναι σωστή η διαδικασία. Αν δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει μόνος του ο έφορος πρέπει να το πάει Τοπικό.

Το δεύτερο σκέλος δεν το καταλαβαίνω. Τι δοκιμαστικές να κάνουν ? Περί τίνος πρόκειται ακριβώς ?

Το 2ο σκέλος το έχουμε συζητήσει και σε προηγούμενα . Αφορά την διενέργεια διερευνητικών-δοκιμαστικών τομών , σε αίτημα γνωμοδότησης για τακτοποίηση  αυθαίρετης προσθήκης αποθήκης 15 τ.μ κατ΄επέκταση ισογείου σε διπλοχαρακτηρισμένο  . Οι τομές στην περίπτωσή μου έγιναν τελικά περιμετρικά της αποθήκης και όλα οκ  και η ΕΦΑ απάντησε ότι θα εισηγηθεί στο Τοπικό για γνωμοδότηση .

Το ερώτημά μου όμως παραμένει .Τελικά και μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ 1940/Β/20 και την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της επιτροπής του 9α του 116 στο ΚΕ.Σ.Α. ποια διαδικασία ακολουθείται ?  Θα πρέπει να συνυποβάλλω στο ΚΕ.Σ.Α. και τη γνωμοδότηση του Τοπικού ? Ενημερωτικά  αναφέρω ότι η απάντηση του ΚΕ.Σ.Α. σήμερα για ποια διαδικασία ακολουθούμε μετά και την τροποποίηση των αρμοδιοτήτων και αν θα πρέπει να συνυποβάλλω και γνωμοδότηση Τοπικού ήταν : Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα , στείλε mail και θα το σου απαντήσουμε..... Όταν πάρω απάντηση θα ενημερώσω .

edit

kane  τα έχουμε ξαναπεί... για το σκεπτικό τους :  Έχουν την διακαιοδοσία  από τον 3028 απαντούν γενικά και τέλος. Θα σου στείλω σε μήνυμα την απάντηση για τις τομές . Δες και εκεί το σκεπτικό τους και πως απαντούν και τα ξαναλέμε .

 

Edited by venezia
Συμπλήρωση κειμένου
Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, venezia said:

Το ερώτημά μου όμως παραμένει .Τελικά και μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ 1940/Β/20 και την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της επιτροπής του 9α του 116 στο ΚΕ.Σ.Α. ποια διαδικασία ακολουθείται ?  Θα πρέπει να συνυποβάλλω στο ΚΕ.Σ.Α. και τη γνωμοδότηση του Τοπικού ?

Εδώ δεν υπάρχει πλέον ερώτημα.

Το Τοπικό είναι συλλογικό όργανο του ΥΠΠΟ που γνωμοδοτεί στον αποφασιστικό αρμόδιο του ΥΠΠΟ (συνήθως έφορος) ώστε να υπογράψει τη γνωμοδότηση (το διοικητικό έγγραφο που λέει ο νόμος) της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΠΟ.

Υπάρχουν και περιπτώσεις προφανείς που ο έφορος δεν στέλνει καν στο Τοπικό το αίτημα και εκδίδει μόνος του το έγγραφο-απάντηση ότι δεν βλάπτεται το προστατευόμενο.

Το ΚΕΣΑ (αντί της επιτροπής) έπεται της παραπάνω διαδικασίας και παίρνει σαν εισερχόμενο μόνο το διοικητικό έγγραφο του ΥΠΠΟ.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που εντελώς βλακωδώς μπλέξανε τους παρανοικούς νταβατζήδες του  ΥΠΠΟ στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων όλα έχουν λογική.
Ακόμα και οι δοκιμαστικές τομές.

Η λογική του ΥΠΠΟ είναι απλή.
Εμας μας ενδιαφέρει μόνο ο αρχαιολογικός νόμος . Τους άλλους τους έχουμε γραμμένους στα φρύδια μας.Αρα ,
Από την οπτική αυτή το οτιδήποτε, θέλει έγκριση κατά την κρίση μας ( Την ανεξέλεγκτη ).
Πως θα συναινέσουμε στην τακτοποίηση αν πέριξ του κτιρίου υπάρξει εύρημα ?
Δεν θα συναινέσουμε και μπορούμε να ζητήσουμε ακόμα και την κατεδάφιση ή την απαλλοτρίωση.
Αρα τομή να δούμε τι γίνεται και ο θεός βοηθός για μηχανικό και ιδιοκτήτη. Το ξύλο ποιος θα το φάει στο τέλος δεν ξέρω.

ΥΓ. Επιμένω εμφατικά στην φράση ¨παρανοικοί νταβατζήδες του ΥΠΠΟ"
 

Edited by avgoust
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, sissy_arch said:

Παιδιά, τα δικαιολογητικά του 4 του 116 που λέει αποδεικτικό δικαιώματος υπαγωγής αιτούντος θέλει συμβόλαια?

Δικαίωμα υπαγωγής είναι η τεκμηρίωση της ημερομηνίας περάτωσης του αυθαιρέτου . Δες το σχετικό άρθρο .

 αρθ. 86  Δικαίωμα υπαγωγής Χρόνος αλλαγής χρήσης/ανέγερσης

Στις διατάξεις των άρθρων 96 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις για τις οποίες ο φέρων οργανισμός της αυθαίρετης κατασκευής έχει εκτελεστεί ή η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης έχει εγκατασταθεί πριν από τις 28.7.2011.

Δεν απαιτείται η υποβολή συμβολαίου . Αρκεί το Ε9 που αποδεικνύει την κυριότητα .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Venezia σε ευχαριστώ πολύ! Το Ε9 δεν έχει διορθωθεί ακόμη γι αυτό δε θέλω να το πάω. Η αεροφωτογραφία θα αρκεί?(όσο αρκεί η αεροφωτ για κάτι που έγινε σε όλους τους ορόφους)....

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.