Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 116 - Ν. 4495/17] Παρ. 9 και 10 - Αυθαίρετα σε αρχαιολογικό, ιστορικό χώρο και άμεσο περιβάλλον μνημείων


Recommended Posts

5 ώρες πριν, sissy_arch said:

Venezia σε ευχαριστώ πολύ! Το Ε9 δεν έχει διορθωθεί ακόμη γι αυτό δε θέλω να το πάω. Η αεροφωτογραφία θα αρκεί?(όσο αρκεί η αεροφωτ για κάτι που έγινε σε όλους τους ορόφους)....

Το σύστημα απαιτεί πρόσφατο Ε9 . Δεν παίζει ρόλο αν είναι σωστά  ενημερωμένο με το αυθαίρετο . Αρκεί και μόνο για την απόδειξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
5 ώρες πριν, janna said:

Για δήλωση αυθαιρέτου σε ιστορικό τοπο πια είναι διαδικασία  σημερα;κάπου έχω χαθεί. 

Η διαδικασία :

Άρθρο 116 παρ. 9.α) Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις κατηγορίας 1, 2, 3 και 4 του άρθρου 96, καθώς και πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στο περιβάλλον μνημείων που προστατεύονται με τις διατάξεις του ν. 3028/2002, εξαιρούμενων των ζωνών Α' με την επιφύλαξη της περίπτωσης θ' της παραγράφου 2 του άρθρου 89 του παρόντος, καθώς και σε τόπους που έχουν διπλό χαρακτηρισμό (όπως παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος) τακτοποιούνται κατόπιν γνωμοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την εξής διαδικασία:
Αρχικά υποβάλλεται στο ηλεκτρονικό σύστημα δήλωση υπαγωγής κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 81 και στις περιπτώσεις α', ι' και ια' του άρθρου 99. Ακολουθεί η υποβολή αιτήσεως του ενδιαφερομένου προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου......

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μου απάντησαν από το ΥΠΠΟ ότι στο μνημείο μου (ένα μοντέρνο κτήριο είναι) θα ζητήσουν να ξηλωθούν οι τέντες και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες γιατί αυτά χαλάνε την εικόνα του μνημειου. Συγνώμη κιόλας, αλλά δεν είναι λίγο περίεργο αυτό?και ντάξει η τέντα, ο ηλιακός που δε φαίνεται παρά μόνο από ελικόπτερο γιατί???? Επίσης αναφέρει ότι αυτοί γνωμοδοτούν και πάει μετά στο συμβούλιο μνημείων. Τι είναι αυτό?

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

55 λεπτά πριν, sissy_arch said:

Παιδιά, μου απάντησαν από το ΥΠΠΟ ότι....... Επίσης αναφέρει ότι αυτοί γνωμοδοτούν και πάει μετά στο συμβούλιο μνημείων. Τι είναι αυτό?

Σαν συμβούλιο μνημείων μάλλον ήθελαν να πουν το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (ΚΕΣΑ) , σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του 4495, ΦΕΚ 1940/Β/20.

Υ.Γ.  : Όσο για τους ηλιακούς σύμφωνα με το νόμο τους , περί προστασίας μνημείων, δεν επιτρέπονται να τοποθετούνται στις όψεις των μνημείων . Κι εσύ τεσπα...ήταν ανάγκη να τους δείξεις αφού φαίνονται μόνο από ελικόπτερο ? 🤪

Link to comment
Share on other sites

φαίνονται από τη φωτό του δώματος, το οποίο λόγω στενού δρόμου δε το βλέπει ούτε ο τιραμόλας...Μάλιστα..ευχαριστώ Venezia! Άρα αν τονίζω ότι στην όψη δε φαίνεται δε μπορούν να τον αφήσουν???

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, sissy_arch said:

φαίνονται από τη φωτό του δώματος, το οποίο λόγω στενού δρόμου δε το βλέπει ούτε ο τιραμόλας...Μάλιστα..ευχαριστώ Venezia! 

Δες και το παρακάτω link με τις γνωμοδοτήσεις ΚΕΣΑ. για να καταλάβεις το σκεπτικό τους.

http://www.ypeka.gr/el-gr/Χωροταξία-και-Αστικό-Περιβάλλον/Γνωμοδοτήσεις-ΚΕΣΑ/ID/439/--4-2020

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι χαρακτηρισμένο μόνο από το ΥΠΠΟ πάει ΚΣΝΜ ή ΤΣΜ ανάλογα. (παρ.9)

Στο ΚΕΣΑ πάνε τα διπλοχαρακτηρισμένα (παρ.10) ...

Link to comment
Share on other sites

Στο σύστημα, υπάρχει επιλογή Εντός ή εκτός παραδοσιακού οικισμού/τμηματος πόλης. Αυτή η επιλογή αφορά ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις του αρθρου 116 παρ. 9 ή αφορά ΜΟΝΟ τους "παραδοσιακούς Οικισμούς"?

Στα φύλλα καταγραφής υπάρχει η επιλογή να τσεκάρουμε Προστατευόμενη περιοχή. Αυτή η επιλογή τι αφορά και σε τι διαφέρει με την προηγούμενη επιλογή "Εντος ή εκτός παραδοσιακου οικισμου"?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημέρα συναδελφοι και καλή εβδομάδα. Στο κηρυγμένο από ΥΠΠΟΑ και μόνο, αυτός που χρεώθηκε το φάκελο μου είπε ότι Η Υπηρεσία και το ΥΠΠΟΑ αξιολογεί τα στοιχεία που έχετε συμπεριλάβει στον φάκελο και τις δηλώσεις υπαγωγής. Τον τελικό έλεγχο κάνει η πολεοδομία και εάν βρεθούν παραλείψεις  στη δήλωση επιστρέφει το θέμα για επανεξέταση.

Ισχύει αυτό?Που εμπλέκεται η πολεοδομία?ψάχνω ψάχνω και τίποτα δε βρίσκω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.