Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 116 - Ν. 4495/17] Παρ. 9 και 10 - Αυθαίρετα σε αρχαιολογικό, ιστορικό χώρο και άμεσο περιβάλλον μνημείων


Recommended Posts

52 λεπτά πριν, kan62 said:

Για να "κλείσει" η δήλωση απαιτείται να ενημερωθεί ο φορέας του ηλεκτρονικού συστήματος για να την κλείσει.

Η ενημέρωσή του γίνεται μόνο από την επιτροπή.

Οπότε αν δεν υπάρξει αυτή η ενημέρωση πως θα κλείσει ;

Αυτό ανέφερα κι εγώ . Επισήμανα ότι η επιτροπές δεν στέλνουν ενημέρωση στο σύστημα . Ξέρεις αν το ΚΕΣΑ στέλνει ?

Link to comment
Share on other sites

Η κατευθείαν και αυτοματοποιημένη ενημέρωση από την επιτροπή ποτέ δεν υπήρξε και ούτε με το ΚΕΣΑ υπάρχει. Απέχουμε πολύ από καλές πρακτικές και η σημερινή ελληνική πραγματικότητα είναι για το θέμα αυτό ακόμη στη λογική του επισπεύδοντος. Στο μέλλον θα δούμε ...

Όμως στη συζήτησή μας δεν έχει υπάρξει ακόμη απόφαση επιτροπής/ΚΕΣΑ, οπότε για ποιο κλείσιμο, έστω με ενέργειες του επισπεύδοντος, συζητάμε ;

Link to comment
Share on other sites

Όταν βρισκόμαστε σε κηρυγμενο αρχαιολογικό χώρο (ΥΠΠΟ) (εντός σχεδίου πόλεως) (όχι παραδοσιακός οικισμός)  και έχουμε αυθαίρετο ισόγειο 80μ2 και υπόγειο 50μ2 = 130 μ2 > 100 μ2 απαγορεύεται η υπαγωγή στον 4495?

Εαν αποδείξουμε ότι τα 110 μ2 είναι προ του 55, και μόνο η προσθήκη 20 μ2 είναι μετά το '55 (κατηγορία 1), τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε Υπαγωγή?

Εαν τελικά επιτρέπεται η υπαγωγή, μπορούμε να πληρώσουμε το παράβολο τωρα για να προλάβουμε την 30/9 και να πάρουμε αργότερα έγκριση από την αρχαιολογια ή αυτό απαγορεύεται? 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ σε όλα . Κάνεις αίτηση υπαγωγής και εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα . Άρθρο 116 παρ.9α

9.α) Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις κατηγορίας 1, 2, 3 και 4 του άρθρου 96, καθώς και πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και στο περιβάλλον μνημείων που προστατεύονται με τις διατάξεις του ν. 3028/2002, εξαιρούμενων των ζωνών Α' με την επιφύλαξη της περίπτωσης θ' της παραγράφου 2 του άρθρου 89 του παρόντος, καθώς και σε τόπους που έχουν διπλό χαρακτηρισμό (όπως παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος) τακτοποιούνται κατόπιν γνωμοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την εξής διαδικασία:
Αρχικά υποβάλλεται στο ηλεκτρονικό σύστημα δήλωση υπαγωγής κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 81 και στις περιπτώσεις α', ι' και ια' του άρθρου 99.

Ακολουθεί η υποβολή αιτήσεως του ενδιαφερομένου προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή εαν δεν μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι είναι προ του '55 , δεν θα μπορούμε να κάνουμε υπαγωγή για 130 μ2 μετά το '55 ?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εχει γραφτεί ότι απαγόρευεται να γίνεται τακτοποίση στον 4495 σε προστατευόμενους χώρους όταν το αυθαίρετο είναι > 100 μ2

Εαν όμως είναι όμως ένα μέρος του κτιρίου είναι προ του '55 τότε εξαιρείται των διατάξεων του 4495 και τότε κάνουμε υπαγωγή μόνο για ότι είναι μετά το '55 , επομένως δεν μας πιάνει το όριο των 100 μ2 εντός αρχαιολογικού χώρου

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η αρχαιολογία τι δέχεται ως αποδεικτικά παλαιότητας, εαν δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες του 1975,

Δέχεται την σύνδεση με τη ΔΕΗ ως παλαιότητα? εαν έχουμε και μια αποθήκη, θα δεχθούν την τεχνική έκθεση περιγραφής κατασκευής?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αποδεικτικά χρόνου κατασκευής είναι η ΔΕΗ - το Ε9 ή και τεκμηριωμένη τεχνική έκθεση του μηχανικού για τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής .

Συνάδελφε sorry , αλλά δεν έχω χρόνο για περισσότερες διευκρινίσεις  . Πασχίζω να ανεβάσω κατηγορίες 5 . Καλό κουράγιο ......

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.