Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με ηλιακό θερμοσίφωνα


nikosb19

Recommended Posts

Καλημέρα, έχω πρόβλημα με τον ηλιακό μου θερμοσίφωνα. Είναι μάρκα siemens κλειστού κυκλώματος. Δεν ζεσταίνειτο νερό με τον ήλιο. Αυτές τις ημέρες που είχε ήλίο το νερό ήταν κρύο. Κάποια στιμή έβαλα αντιψυκτικό διορθώθηκε αλλά μετά πάλι τα ίδια. Κάπου διάβασα ότι αν βάλεις αντιψυκτικό με ήλιο εξατμίζεται ισχύει. Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Τότε έχεις διαρροή, έαν δεν είναι εμφανής από τις σωληνώσεις που συνδέουν το δοχείο με τον συλλέκτη, έχεις διαρροή στον συλλέκτη, μάλλον χρειάζεσαι αντικατάσταση συλλέκτη .

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να γίνεται αυτό που έγραψα παραπάνω; Να εξατμίζεται δηλαδή το αντιψυκτικό επειδή έχει ήλιο την ώρα που το συμπληρώνω;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

εγώ στη θέση σου θα ρώταγα ενόν υδραυλικό για σιγουριά ....

 

Δεν επιτρέπονται διαφημίσεις επαγγελματιών και πάροχων υπηρεσιών μέσω του φόρουμ. 

Η σύνδεση που έβαλες διαγράφηκε.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα, χρειάζομαι την βοήθεια σας με τον ηλιακό μου.Μιλαμε για ηλιακό διπλής ενέργειας, κλείστου κυκλώματος με 2 συλλέκτες.Στο σπίτι που είναι ο ηλιακός ζω 1,5 χρόνο, ζεστό νερό από τον ήλιο δεν είχα ποτέ,χλιαρο το καλοκαίρι.Προχθες αποφάσισα να ασχοληθώ,άδειασμα νερά, άνοιξα αντισταση(δεν είχε άλατα μέσα),άνοιξα το κλειστό κυκλωμα (άδειο), έπλυνα με νερό το κλειστο κυκλωμα και στους συλλέκτες και στο δοχείο ( από τους συλλέκτες έβγαζε για αρκετή ώρα μαύρο νερό), αντικατεστησα τις σωλήνες που ενώνει τους 2 συλλέκτες με το δοχείο(με τουμποραμα φ18 αν δεν κάνω λάθος με μόνωση,αυτό είχε και παλια),το γέμισα με 2 λίτρα παραφλου για ηλιακό και νερο, άλλαξα την βαλβίδα ασφαλειας.Και μετά από όλα αυτά ούτε καν χλιαρό νερο, τα υγρά στο κλειστο κύκλωμα δεν έχουν πεσει. Με την αντίσταση ζεσταίνει το νερό κανονικά. 

Link to comment
Share on other sites

Πολλά τα "αν" και "ίσως", που μπορεί κανείς να πει! (λάθος εγκατάσταση, κακός προσανατολισμός, σκιάσεις κλπ κλπ)

Ένας υδραυλικός επί τόπου, θα λύσει το πρόβλημα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή είχες τον ηλιακό στη ταράτσα επί ενάμιση χρόνο με άδειο το κλειστό κύκλωμα; μπορεί κ μόνο από αυτό να έχει καταστραφεί. Εντωμεταξύ πως άδειασε; έχει διαρροή; αυτά λύνονται μόνο από κοντά. Έναν καλό υδραυλικό, όπως σου είπαν κ παραπανω, είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.