Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω μια περίπτωση ρύθμισης αυθαιρέτου  σε  υπόγειο το οποίο είναι ημιτελές. Στην οικοδομική άδεια φαίνεται το μισό υπόγειο ως αποθήκη ενώ το υπόλοιπο ως μπάζωμα.

Το μπάζωμα δεν υφίσταται και έχει γίνει κι αυτό ημιτελές υπόγειο.

Το υπόγειο προορίζεται για κατοικία είναι στο στάδιο όπου έχουν κατασκευαστεί οι εξωτερικοί τοίχοι και η εσωτερική διαρρύθμιση και εν μέρει οι σωληνώσεις. Δεν έχουν σκοπό να το αποπερατώσουν αυτό το διάστημα και θέλω να κάνω ρύθμιση αλλά ως τι θα γίνει η ρύθμιση?ως κύριος χώρος ή ως βοηθητικός? 

Παρακαλώ για την βοήθεια σας!!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα)

Καλημέρα! Έχω αναλάβει μια υπόθεση ρύθμισης που με έχει προβληματίσει. Πρόκειται για οικοδομή για την οποία έχει εκδοθεί άδεια για προσθήκη επέκτασης. Ωστόσο η επέκταση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.  Έχει ολοκληρωθεί  ο φέροντας και τα τούβλα. Θεωρείται αυθαίρετο;

 

Συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάτε.

Αν ρωτάτε αν είναι αυθαίρετο, μόνο και μόνο επειδή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε-τελείωσε ως κατασκευή, η απάντηση είναι όχι 

αν όμως ρωτάτε για το πως θα δηλώσετε (π.χ τι χρήση) τις τυχόν αυθαιρεσίες, αυτό είναι άλλο θέμα 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπερα σε όλους

Εχω μια περίπτωσης όπου υπάρχει ημιτελής ΟΙ με άδεια του 89 που έχει λήξει. Στην ιδιοκτησία είχαν γίνει και τα εξ επιχρίσματα-βαψίματα και το μόνο που λείπει για να κλείσει είναι πορτο-παραθυρα, δαπεδοστρώσεις, υδραυλικά κλπ. Τακτοποιήθηκε μια υπερβαση που είχε και σκέφτομαι να βγαλω μια ΕΕΜΚ για διανοιξη νεων ανοιγμάτων στις οψεις και να κλείσει το σπιτι εξωτερικά και με μια βεβαίωση του 4495 να παει ο άνθρωπος να συνδεθεί με τα δίκτυα.

Στέκει μια τέτοια σκέψη?

Edited by dionysg
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα. Σε εκτός σχεδίου περιοχή και σε διώροφη οικοδομή βιοτεχνικής χρήσης βάσει αδείας του 1991 έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη 3ου ορόφου ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των οπλισμένων σκυροδεμάτων. Κάθε όροφος αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία.

Η προσθήκη 3ου ορόφου επιτρεπόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας (σδ=0,90/σκ=30%/Η=11μ), ωστόσο μετά από το ΓΠΣ του 2012 στην περιοχή ο συντελεστής δόμησης διαμορφώθηκε στο 0,50 και χρήσεις βιοτεχνικές-χονδρεμπόριο χαμηλής όχλησης.

Πως θεωρείτε ότι θα πρέπει να δηλωθεί ο αυθαίρετος (ημιτελής) όροφος στο Ν4495? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IMG_20200520_144113.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι.

Την γνώμη σας παρακαλώ:

Έχω οικοδομή -μία ιδιοκτησία- όπου, υπήρχε ισόγεια κατοικία με άδεια του 1975 και εκδόθηκε το 1995 άδεια προσθήκης κατ'επέκταση ισογείου και καθ'ύψος Α ορόφου και κουβουκλίου. Η άδεια της προσθήκης προέβλεπε ένα διαμέρισμα στον όροφο επιφανείας 100 τμ. Κατασκευάστηκε ο φέρων οργανισμός, συμπεριλαμβανομένου του κουβουκλίου (και υποστηλώματα, πλάκα οροφής Α ορόφου) αλλά στον Α όροφο διαμορφώθηκε διαμέρισμα 50 τμ. το οποίο καταλαμβάνει ημιυπαίθριο χώρο του προβλεπόμενου στην άδεια διαμερίσματος. Στο μέλλον σκοπεύει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσει δεύτερο διαμέρισμα στον Α όροφο.

Πρόκειται λοιπόν να το ρυθμίσω με τον Ν.4495/17 για το "κλείσιμο" του Η/Χ , μία αποθήκη υπογείου και την μη υλοποίηση του διαμερίσματος των 100 τμ στον όροφο.

1. Σχετικά με την μη υλοποίηση του προβλεπόμενου διαμερίσματος του Α ορόφου, σκέφτομαι να το βάλω με αναλυτικό στις λοιπές παραβάσεις (καθαίρεση τοίχων στο προβλεπόμενο όριο και "χτίσιμο" τοίχων στο υλοποιημένο όριο του διαμερίσματος). Σκέφτομαι σωστά??

Προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο αντιμετώπισης? 

Με επηρεάζει κάπως το γεγονός ότι έχει υλοποιηθεί ο φέρων οργανισμός?

2. Αυτή τη στιγμή έχει ένα ρολόι για δύο διαμερίσματα και δεν έχει γίνει Σύσταση Ο.Ι. Όταν ολοκληρωθεί η υπαγωγή στον Ν4495/17, θα μπορέσει ο ιδιοκτήτης με την βεβαίωση που θα του δώσω να πάρει 2ο ρολόι από ΔΕΔΔΗΕ? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι πρεπει να δηλώσεις κάτι με αναλυτικό. Αν βάλεις μια διαμερισματωση στην οποια θα φαίνεται το ένα διαμέρισμα ως έχει και το άλλο ημιτελές και δηλώσεις και ΥΔ για το κλείσιμο ημ.χωρου θα είχες τα μ2 των διαμερισμάτων και θα μπορούσες και να του δώσεις τη βεβαίωση για ηλεκτροδοτηση.Για το ημιτελές θα πρέπει να υποβάλει άδεια αποπεράτωσης μετά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι μία ιδιοκτησία χωρίς σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν νομίζω πως μπορώ να το βάλω ως Διαφορετική διαμερισμάτωση. Επίσης, δεν είναι ότι φτιάχτηκαν δύο διαμερίσματα αντί για ένα- φτιάχτηκε ένα διαμέρισμα σε τμήμα της επιφάνειας του ορόφου. Το υπόλοιπο είναι κενό, χωρίς τοίχους, μόνο κολώνες , δοκοί , πλάκα οροφής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε ακίνητο εκδόθηκε Ο.Α. το 1980 αλλά σήμερα δεν είναι σε ισχύ (ΓΟΚ 73).

Θα έπρεπε εντός του αγροτεμαχίου 40,00μΧ100,00μ να κατασκευαστεί μια διώροφη οικοδομή επί πλάκας διαστάσεων 10,00μ Χ 15,00μ.

Όμως, επί του εδάφους κατασκευάστηκε μια μπαζόπλακα που οι διαστάσεις αποκλίνουν από αυτές της οικοδομικής αδείας λιγότερο από 2% και τοποθετήθηκε (η πλάκα) σε θέση μη σύννομη παραβιάζοντας τα υφιστάμενα πλάγια όρια (διαφορετικό τοπογραφικό από αυτό των 40Χ100=4000μ2).

Τα υφιστάμενα όρια του αγρού προέκυψαν μετά την εφαρμογή πρόσφατων οικοδομικών αδειών στις όμορες ιδιοκτησίες (όμως, τα 4000μ2 υπάρχουν).  

Ο προβληματισμός είναι:

-γίνεται τακτοποίηση της υφιστάμενης πλάκας με (Αναλυτικό) ή με (Κατ.3 τσεκάρωντας και την παραβίαση του Δ);

- μπορεί να γίνει εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης της οικοδομής σήμερα ήτοι να κατασκευαστεί το ισόγειο και ο όροφος με βάση την άδεια του 1980;

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@rgelena για τακτοποίηση μπορεί και πρέπει να γίνει βάσει κατ. 3 (δεν επιτρέπονται άλλες επιλογές στην κατ. 3... τα υπόλοιπα αναλύονται στα σχέδια και στην τεχνική έκθεση) αν και προσωπικά θα προτιμούσα καθαίρεση.

Δεν επιτρέπεται εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης... άρθρο 107 του ν. 4495/17, παρ. 5 και ειδικά στο γ, όπου αναφέρει ότι απαγορεύεται επαύξηση όγκου, οπότε όσο και να την περιποιηθεί τη μπαζόπλακα αποκλείεται να γίνει κατοικίσιμη νόμιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.