Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Διαφορετική θέση ανέγερσης κτιρίου (αλλαγή θέσης)


Recommended Posts

karanus ευχαριστω

Για να παει ομως κατηγορια 3 δεν θα πρεπει να μην παραβιαζονται οι πολεοδομικες διαταξεις πχ σ.δ. Η αποθηκη εγινε απο 9τμ στην αδεια 40τμ στην κατασκευη + τις οποιες αλλες παραβασεις που θα εχει σιγουρα η πολυκατοικια αν και δεν τις γνωριζω γιατι εγω τσεκαρα μονο την οριζοντια ιδιοκτησια-αποθηκη.

ειχε μετρησει στον σ.δ οποτε εβαλα μια λοιπη για την αλλαγη χρησης και τα υπολοιπα 40-9=31 με Υ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 251
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ιδιδ)       αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις

Θεωρώ ότι εννοεί εφ' όσον δεν παραβιάζονται διατάξεις λόγω αυτής καθ' ευατής της μετακίνησης.

Αυτή η υπέρβαση που έχεις εσύ βρίσκεται μέσα στον συνολικό όγκο που μετακινήθηκε.

Για το τελευταίο που γράφεις συμφωνώ , αν η αποθήκη είχε μετρήσει στον ΣΔ, και εάν τα 9,00τμ σου δίνουν μεγαλύτερο πρόστιμο απο τον αναλυτικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την κατηγορία 3 την ερμηνεύω ότι αφορά ενα κτίριο το οποίο ειναι ταυτόσημο με αυτο της αδείας και η μόνη υπερβασή του είναι η αλλαγή θέσης σε άλλη σύννομη θέση.Θεωρώ επομένως αφού έχουμε υπέρβαση σ.δ μαζί με τυχόν άλλες αυθαιρεσίες της πολυκατοικίας ότι δεν μπορεί να πάει κατηγ.3. Πως όμως θα υπολογιστεί το πρόστιμο? Επειδή οι απόψεις διίστανται ας απαντήσει και κάποιος άλλος συνάδελφος αν εχει άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την άποψή σου. Το εκτός περιγράμματος πλέον κτήριο το βάζουμε με ΥΚ. Ίδια αντιμετώπιση είχαμε (όσοι ενστερνιζόμαστε την άποψη αυτή) και στο ν. 4178.

Link to comment
Share on other sites

Παύλο μόνο ΥΚ? Εριξα μια ματιά στις ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ Πελοποννήσου και η αποψή τους ειναι ΥΚ αλλα και ΥΔ.Προσωπικά θεωρώ υπερβολικό να χρεώνεις και επιπλέον ΥΔ για το τμήμα που είναι εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

ankiousis

Εγώ δεν κατάλαβα από την περιγραφή σου ότι τα επιπλέον 31τμ  είναι εκτός νόμιμου περιγράμματος.

Δεν το διευκρίνισες νομίζω. Γι' αυτό και μίλησα για εσωτερική υπέρβαση , εντός του νόμιμου όγκου.

Αν είναι εκτός περιγράμματος αλλάζει το πράγμα , αφού έχουμε και διαφορετικό σχήμα περιγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

εντός νομίμου περιγράμματος του όλου κτιρίου είναι άν κ εγώ τσέκαρα μόνο το τμήμα της δικιάς μου Ο.Ι το τι γίνεται με το υπόλοιπο περίγραμμα του όλου κτιρίου δεν το γνωρίζω. Στην απάντηση που έδωσα στον Πάυλο, εννούσα ότι με την μετακίνηση το ΤΕΕ Πελοποννήσου χρεώνει και Υ.Δ για το τμήμα που δεν καλύπτεται απο το εγκεκριμένο περίγραμμα πέραν της Υ.Κ λόγω της μετακίνησης

Link to comment
Share on other sites

Με μπέρδεψες. Αν δεν ανεβάσεις σκαρίφημα δεν θα βγάλουμε άκρη.

Τουλάχιστον εγώ.

Edit  Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό που αναφέρεις να είναι μία αποθήκη σε πυλωτή που μεγάλωσε και άλλαξε χρήση.....

 

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

45 λεπτά πριν, ankiousis said:

Παύλο μόνο ΥΚ? Εριξα μια ματιά στις ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ Πελοποννήσου και η αποψή τους ειναι ΥΚ αλλα και ΥΔ. Προσωπικά θεωρώ υπερβολικό να χρεώνεις και επιπλέον ΥΔ για το τμήμα που είναι εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος.

Ναι το θεώρησα αυτονόητο ότι το γνωρίζουμε, διότι συστημικά αν δεν βάλεις ΥΔ δεν υπολογίζεται πρόστιμο μόνο με ΥΚ. Σαφώς θα έπρεπε συστημικά να υποστηρίζεται μόνο ΥΚ, όπως θα έπρεπε να υποστηρίζεται και παραβίαση Δ χωρίς να πρέπει να βάλεις και ΥΔ η οποία παραμπιπτόντως σου επηρεάζει και το ύψος του παραβόλου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και κάτι τελευταίο.....

ι) Λόγω του μεγαλώματος της Αποθήκης απο 9 σε 40τμ δημιουργήθηκε ένας ανοιχτός Η/Υ Χώρος απο τα ήδη υπάρχοντα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία.

Τον Η/Υ τον έχω χρεώσει με αναλυτίκο. Πέραν αυτού θα πρέπει τα τμ του Η/Χ να συνοπολογιστούν για την εύρεση της κατηγορίας σύμφωνα με το αρθρο 96? <<Ημιυπαίθριοι χώροι δε συνυπολογίζονται μέχρι του ποσοστού υπέρβασης 80% του πολεοδομικού μεγέθους κάλυψης και δόμησης, με την προϋπόθεση ότι έχουν ενταχθεί στους νόμους 3775/2009,
3843/2010, 4014/2011 και 4178/2013>>

και επειδή πάει με αναλυτικό τα τμ του Η/Υ θα μπούνε μόνο για την εύρεση κατηγορίας και όχι για την εύρεση του ποσοστού υπερβάσεων, σωστά?

ιι) Απο όσο γνωρίζω αυθαίρετοι ανοιχτοι η/υ χώροι δεν μετρούν για Υ.Κ επομένως το περίγραμμα του η/υ χώρου που εξέχει απο το εγκεκριμένο δεν θα παρει ΥΚ,ΥΔ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.