Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Ν. 4495/17] Διαφορετική θέση ανέγερσης κτιρίου (αλλαγή θέσης)


Recommended Posts

@bomber Με την αιτιολογία ότι δεν προξενείται υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης από τα στέγαστρα και την αλλαγή θέσης του κτίσματος. Βεβαίως, οι αυθαιρεσίες παραμένουν και πρέπει να τακτοποιηθούν παρ' όλο που μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση και να γίνει η μεταβίβαση.
Η νομοθετική διάταξη είναι η παράγραφος 2 του άρθρου 83 του Ν 4495/17.

  • Like 2
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μη γράφεις με τόσο μεγάλα γράμματα. Είπαμε έχω στραβωμάρα αλλά όχι τόσο πολύ.

 

Στο πως θα δηλώσεις την πλάγια απόσταση δεν κατάλαβα τι ρωτάς. Γράφεις πλάγια απόσταση από την μέτρηση που εσύ θα κάνεις ως υφιστάμενη. Όχι από ένα υποθετικό όριο οικοπέδου που δεν έχει υλοποιηθεί.

Επικουρικά (πιθανά χωρίς να είμαι σίγουρος διότι δεν έχω τα δεδομένα όλα) η εξωτερική σκάλα που περιγράφεις είναι με μοναδική πρόσβαση προς το Διαμέρισμά “σου”?

Αν ναι είσαι σίγουρος ότι είναι κοινόχρηστη άρα να μη σε αφορά (λέμε τώρα) αλλά να είναι αναπόσπαστο τμήμα του διαμερίσματος? Άρα θέλει πλήρες τσεκ κλπ κλπ και πιθανά και διαστρωμάτωση αν έχουν αλλάξει θέσεις και διαστάσεις με το διαμέρισμα.

Και αρκετά άλλα με πιθανότητα αν έχεις τεράστιες διάφορες ιδιοκτησιακές τίτλου οικοπέδου, άδειας και πραγματικότητας και αν αυτό υπήρχε από παλιά να πρέπει να δεις και ζητήματα ακυρότητας της άδειας που είχαν βγάλει.

 

Οπότε είναι αρκετά τα ζητήματα που μια τακτοποίηση θα τακτοποιήσει διότι με τα ελάχιστα που καταλαβαίνω απ όσα λες πρέπει να αποκτήσει προ μεταβίβασης σωστά σχέδια και αποτυπώσεις και όχι εικονικά πλασματικά.

Αν όχι το δώρο που κάνει στην κορούλα του θα τρέχει με διπλάσιο κόπο να τα λύσει μετά και με σημαντικό ανασχετικό παράγοντα να υπάρχει βεβαίωση μηχανικού περί μη αυθαιρεσιών….

Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις.

Εγώ δεν θα έδινα βεβαίωση έτσι. Δεν έχω καμία όρεξη σε μελλοντικά δικαστήρια να αναζητάω διατάξεις τι με καλύπτει και τι όχι.

Link to comment
Share on other sites

Didonis, σωστά τα όσα αναφέρεις και καταλαβαίνω τι εννοείς και σ' αυχαριστώ για τις συμβουλές σου. Έτσι κι αλλιώς υπόστεγα και αλλαγή εξωτερικής κλίμακας πάνε με αναλυτικό προϋπολογισμό και δεν επιφέρουν μεγάλα πρόστιμα. Όμως δυσκολεύομαι στο να υπολογίσω το σωστό πρόστιμο. Η σκάλα εξυπηρετεί αποκλειστικά την Ο.Ι. του Α' όροφου, αλλά επειδή βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο θεωρείς ότι δεν εξετάζεται;. Επίσης αν θα πάρω το οικόπεδο που μετράω σήμερα (και άρα έχω παραβίαση της πλαϊνής απόστασης Δ=2.50μ), τότε ενώ η επιφάνεια του κτίσματος είναι σωστή, σημαντικό τμήμα αυτού εισχωρεί εντός του Δ και άρα θεωρείται αυθαίρετο και πληρώνει πρόστιμο. Έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

bomber.... είναι επικίνδυνο και λάθος μου να σου ναι ή όχι σ αυτά που ρωτάς όπως τα ρωτάς διότι δεν έχω τα δεδομένα.

Για να μπορούσα να σου πω ή να σου υπαγορεύσω στην τελική και όλη την διαδικασία υπαγωγής θα πρέπει να έχω όλα τα σχέδια αδειών αλλά και τίτλων (για να δούμε αν η σκάλα είναι κοινόχρηστη ή είναι του διαμερίσματος) τις τελικές σωστές αποτυπώσεις υφιστάμενου κτηρίου και ορίων γεωτεμαχίου και πολλές πολλές φωτογραφίες....

 

Link to comment
Share on other sites

19 λεπτά πριν, bomber said:

...Λέω να μη το αναλάβω ...

εγώ λέω να το αναλάβεις (υπαγωγή στον 4495/17) και να λύσεις όλες τις δικές σου αμφιβολίες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, Didonis said:

εγώ λέω να το αναλάβεις (υπαγωγή στον 4495/17) και να λύσεις όλες τις δικές σου αμφιβολίες.

Συμφωνώ !!δεν είναι και απο τις δύσκολες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, 

θα ήθελα τα φώτα σας για μια περίεργη περίπτωση αυθαιρέτου. Σε οικισμό οριοθετημένο κατά τις διατάξεις του ΦΕΚ 181Δ/1985 έχω τακτοποίηση σε οικόπεδο που έχει απαλλοτριωθεί γύρωθεν από δρόμους του κύριου εθνικού δικτύου και του δευτερεύοντος εθνικού δικτύου της Πελοποννήσου. Επισυνάπτω και pdf που αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση. Όσων αφορά τις απαλλοτριώσεις θα εκμεταλλευτώ την δυνατότητα που δίνει το άρθρο 89παρ.2δ) για να χρησιμοποιήσω τις αποστάσεις που ίσχυαν κατά την περίοδο εκτέλεσης της αυθαίρετης κατασκευής. Εκείνη την περίοδο ίσχυε το ΦΕΚ 9Α/1965 που εξέτασε τις αποστάσεις από τον άξονα της οδού. Ό,τι εξέχει από το κοινό τμήμα ΥΔ-ΥΚ ή από τη στιγμή που που είναι εκτός Δ δηλαδή σε σύννομη θέση το παίρνω ως ΚΑΤ3; Επίσης, η αλλαγή προσανατολισμού παίζει κάποιο ρόλο;

Το στέγαστρο δεν τακτοποιείται βρίσκεται εντός απαλλοτρίωσης

TOPO-Layout1.pdf

 

Να σημειώσω πως τα τετραγωνικά και οι διαστάσεις είναι ίδια!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας συνάδερφοι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

έχω την εξής περίπτωση …. Βάση οικοδομικής αδείας έχω  διώροφη κατοικία με υπόγειο (κάθετη ιδιοκτησία)  η οποία ενώνετε με άλλο κτίριο με ένα στέγαστρο  .

κατόπιν αυτοψίας στο χώρο βρήκα ότι το κτίριο είναι σε άλλη θέση φυσικά αποκομμένο από το άλλο κτίριο  και με μια περιστροφή. Σε αυτό βρήκα και Υ.Δ ΚΑΙ Υ.Κ ΚΑΙ Υ.Υ και πολλές άλλες αυθαιρεσίες.

1.       Εσείς πως θα το αντιμετωπίζατε το Δ?  

Εγώ σκέφτηκα 1 Κ3 για αλλαγή θέσης Και τα τιμήματα που είναι στο Δ να τα καταγράψω με  ΥΔ, ΥΚ, ΥΥ και τα υπόλοιπα με τον γνωστό τρόπο

2.       Ο εξώστης που βγαίνει στον κοινόχρηστο δρόμο ? πως τακτοποιείτε?

ΑΠOΣΤΑΣΗ Δ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.