Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόδοση θερμαντικών σωμάτων εσωτερικού βρόγχου σε υφιστάμενη εγκατάσταση


tettris

Recommended Posts

Χαιρετώ την κοινότητα με αυτό το πρώτο μου θέμα για το οποίο θα επικαλεστώ κυρίως την εμπειρία από προηγούμενες εγκαταστάσεις όσων σχετίζονται με σώματα θέρμανσης.

Το πρόβλημα αφορά στην αλλαγή των σωμάτων διαμερίσματος πολυκατοικίας που χρησιμοποιεί κεντρική θέρμανση. Το διαμέρισμα είναι στον 3ο όροφο, ενώ θερμαίνονται και σώματα μέχρι τον 5ο. Το σύστημα του νερού είναι δισωλήνιο και επειδή μου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον κάποια μοντέλα εσωτερικού βρόγχου ενδιαφέρομαι να μάθω κατά πόσο είναι δυνατή η αντικατάσταση κάποιων από τα παλιά σώματα με τέτοιου τύπου. Συγκεκριμένα η αντικατάσταση θέλω να γίνει σε κάποια δωμάτια (τουλάχιστον σε ένα) που οι σωληνώσεις τις κεντρικής θέρμανσης τερματίζουν στον όροφο, δηλαδή δεν συνεχίζουν στους υπερκείμενους, και επίσης θα προτιμούσα να είναι όρθιας γεωμετρίας, δηλ. μήκος < ύψος. Όταν λοιπόν ρώτησα σε κατάστημα για τα εσωτερικού βρόγχου ο μηχανολόγος του καταστήματος μου είπε πως, αν και συνήθως η εγκατάσταση γίνεται ομαλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θερμένεται ολόκληρο το σώμα. Πως η περίπτωση που οι σωληνώσεις τερματίζουν στον όροφο είναι μεν ευμενέστερη, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσουν σωστά. Επίσης, πως δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζει κάποιος εκ των προτέρων για την ομαλή λειτουργία τους, αλλά αφού γίνει η τοποθέτηση. Από άλλη πηγή έχω ακούσει πως γενικότερα τα σώματα τύπου πάνελ, όπως τα νέα που θα ήθελα να τοποθετήσω, δυσκολεύουν περισσότερο την κυκλοφορία του νερού από αυτά με φέτες που ήταν τα υφιστάμενα.

Επειδή λοιπόν τα παραπάνω σχόλια είναι αποθαρρυντικά για την συγκεκριμένη λύση, θα ήθελα τη γνώμη σας, έστω και αν δεν είναι θέμα που μπορεί να απαντηθεί ολοκληρωμένα, χωρίς δεδομένα στοιχεία για το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης και ίσως κάποια μελέτη.

Προκαταβολικά ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.