Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετα τακτοποιημένα με Ν. 1337/83 & 720/77 και υπαγωγή στο 4495/17


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω περίπτωση αυθαιρέτου που τακτοποιήθηκε με νόμο Τρίτση (έως τη Β' φάση), για το οποίο υπάρχουν σχέδια (τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, κατόψεις κτλ.). Τώρα που ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει μεταγενέστερες αυθαιρεσίες που δεν εμφανίζονται στα σχέδια αυτά, πως τις αντιμετωπίζω στη δήλωση;;

Αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω, δηλώνω ότι το ακίνητο δεν έχει άδεια (αλλά με τι υπέρβαση δόμησης;; συνολική ή μόνο τα "καινούργια" αυθαίρετα;;).

Και στη συνέχεια, αφού δηλώνω ότι δεν έχει άδεια, άρα είναι υποχρεωτικό ο ιδιοκτήτης να κάνει νέο τοπογραφικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ;;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Eπειδή δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις αποτυπώσεις εκείνης της εποχής, θα σου πρότεινα όχι μόνο για το διαδικαστικό αλλά για λόγους ουσίας, να συντάξεις νέο τοπογραφικό διάγραμμα και να διαπιστώσεις έτσι τόσο τα μεγέθη της τότε ρύθμισης, όσο και τυχόν υπερβάσεις. 

Δηλώνεις χωρίς άδεια όπως σωστά προανέφερες και υπάγεις τις μεταγενέστερες αυθαιρεσίες. Στην ΤΕ και το Δ.Κ αναγράφεις τα σωστά ρυθμισμένα μεγέθη βάση της δήλωσης του ν 1337. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μια ισόγεια κατοικία 30τ.μ., η οποία έχει τακτοποιηθεί με τον νόμο Τρίτση (β' φάση) στο φάκελο της τακτοποίησης φαίνεται από φωτογραφίες και αναφέρεται ως λυόμενη κατασκευή πάνω σε υπερυψωμένη πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην αυτοψία διαπίστωσα ότι είναι ακριβώς ίδιες διαστάσεις με τα σχέδια του φακέλου του νόμου Τρίτση, αλλά όχι λυόμενη. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης την ανακατασκεύασε, με τούβλα και κεραμίδια χωρίς κάποια άδεια. Πως το αντιμετωπίζω; Την θεωρώ νόμιμη ή αυθαίρετη;

Link to comment
Share on other sites

όλο το κτίριο με ΥΔ. Η τότε δήλωση δεν έχει πλέον καμία ισχύ από τη στιγμή που το δηλωμένο με Ν. 1337 ανακατασκευάστηκε με διαφορετικό φέροντα οργανισμό, διαφορετική πλαγιοκάλυψη και οροφοκάλυψη.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ανακατασκευάστηκε πάνω στην υπευψωμένη πλάκα που ήταν και το λυόμενο. Δεν έχει διαφορετική πλαγιοκάλυψη και οροφοκάλυψη. Φαίνεται και στο τοπογραφικό του 1337.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα,

έχω κάνει την έρευνα για ένα δηλωμένο ακίνητο στον 1337 και έχω στα χέρια μου όλο τον φάκελο, παρόλα αυτά αδυνατώ να καταλάβω αν έχει ολοκληρωθεί η β φάση.

Υπάρχουν σχέδια αποτύπωσης, υπεύθυνες δηλώσεις, τεχνική έκθεση και βεβαίωση επάρκειας και διάφορες σφραγίδες αλλά δεν υπάρχει κάποια απόφαση ή κάτι πιο συγκεκριμένο. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; 

υ.γ. Το ακίνητο έχει έγκριση για ηλεκτροδότηση και υπάρχει και ένα έντυπο ότι δεν υπάρχει υπόλοιπο προστίμου

Edited by freecat
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου έχει κατασκευασθεί κτίσμα το οποίο εντάχθηκε στο Ν1337/83 και αποθήκη αυθαίρετη την οποία τακτοποιώ τώρα με τον Ν4495/17.

Για το κυρίως κτίσμα που έχει πληρωθεί το τότε πρόστιμο αλλά δεν έχω απόφαση οριστικής κατεδάφισης (υποθέτω λόγω του ότι είναι εκτός σχεδίου) πρέπει να το ξαναδηλώσω στον 4495 ή είναι οκ

Μην ανοίγεις νέο θέμα χωρίς ουσιαστικό λόγο και πριν  κάνεις πρώτα αναζήτηση για ήδη υπάρχον με το ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έχω μία περίπτωση ενός αυθαιρέτου που ολοκλήρωσε τις α,β & γ φάσεις του ν 1337 / 83 , εκδόθηκε Αριθμός Πράξεως εφαρμογής τότε και απόφαση νομάρχη.  Μας καλύπτουν για την υπαγωγή του στην Κατηγορία 2 του ν 4495 /17  (προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση) ή Πρέπει να εκδοθεί επιπλέον άδεια νομιμοποίησης με ειδική μελέτη από το σύστημα e-αδειών του ΤΕΕ ή την Πολεοδομία; 

Με εκτίμηση των απαντήσεων σας!..

Προσοχή στο να δημοσιεύεις τα ερωτήματά σου στις σωστές κατηγορίες θεμάτων που έχουν ανοίξει για το ν. 4495. To ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. 

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η τότε τακτοποίηση με τις 2 ολοκληρωμένες φάσεις Ν. 1337, υπάρχουν τα τότε σχέδια και δικαιολογητικά που να το αποδεικνύουν και η αποτύπωση που έχεις κάνει στο ακίνητο ταυτίζονται τότε μπορείς να εκδόσεις βεβαίωση για μεταβίβαση, ως ακίνητο το οποίο εμπίπτει στις εξαιρέσεις του άρθρου 82. Δεν είσαι υποχρεωμένος να προβείς σε υπαγωγή εκτός και αν ο ιδιοκτήτης το επιθυμεί, οπότε θα κερδίσει την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση ως ακίνητο κατηγορίας 2 ή και ενδεχομένως, κατηγορίας 1. Σημείωσε ότι συνήθως-από εμπειρία μιλώντας-καμία τέτοια τακτοποίηση δεν ήταν σωστή από άποψη τόσο αποτύπωσης κτισμάτων όσο και τοπογραφικής αποτύπωσης γενικώς. Οπότε κάνε σωστό έλεγχο πριν βεβαιώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.