Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύμβαση εργασίας σε ΝΠΔΔ, ΙΚΑ


Alex259

Recommended Posts

Καλημέρα,

μηχανικός (ηλεκτρονικός μηχανικός/μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών) μέλος του TEE και ΤΣΜΕΔΕ ειχα συνηθίσει για χρόνια σε συμβάσεις εργου και μπλοκάκι.

Το τελευταίο διάστημα είχα σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΝΠΔΔ (πανεπιστήμιο) και είχα αφήσει ανοιχτό το μπλοκάκι (παρότι δεν είχα κάτι απο εκεί) οπότε πλήρωνα μόνος μου τον εφκα και κανονικά ο εργοδότης τα του ΙΚΑ.

Η σύμβαση αυτή έληξε και είδα καθυστερημένα απο το ΙΚΑ οτι με είχαν δηλώσει ως ΚΑΔ 8034, κωδικός ειδικότητας 213110 και Πακέτο Καλυψης 101.

(Η ειδικότητα 213110 μεταφράζεται σε Σχεδιαστές,Αναλυτές,Διαχειριστές,Προγραμματιστές,Τεχνικοί,  Μηχανικοί, βάσεων δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων επικοινωνιών)

Μου φάνηκαν λίγο περίεργα αυτά οπότε άρχισα ψάχνω για πρώτη φορά τα σχετικά με το ΙΚΑ κυρίως καθώς ενδεχομένως θα υπάρχει νέα σύμβαση εργασίας σύντομα.

Ειδα αυτό https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25623 αλλά μιλάει για Ιδιωτικό Τομέα οπότε φαντάζομαι δεν περιλαμβάνεται σε αυτό οι ΝΠΔΔ?

Τι ισχύει για μηχανικούς με σύμβαση εργασίας σε ΝΠΔΔ? Ποιο πακέτο κάλυψης είναι το σωστό; 

Επειδή είμαι εντελώς καινούργιος σε θέματα συμβάσεων εργασίας/ΙΚΑ εχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα όλο αυτό; Υπάρχει θέμα τι είναι σωστό και λάθος, τι με συμφέρει τελικά η όχι;

Σε κάθε περίπτωση σκοπεύω να κλείσω πλέον το μπλοκάκι και να προχωρήσω  με την σύμβαση εργασίας ως μισθωτός, οπότε θέλω να γίνει σωστά οτι πρέπει με το ΙΚΑ.

Οποιαδήποτε σχόλια, απαντήσεις ευπρόσδεκτα για να με βοηθήσουν λίγο να καταλάβω τι γίνεται.

 

Edited by Alex259
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

γνωρίζει κανείς αν μηχανικός μισθωτός σε εταιρεία μπορεί να υπογράψει σύμβαση έργου με Ν.Π.Δ.Δ. χωρίς να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία?

Εάν ναι, υπάρχει ανώτατο χρηματικό ποσό για τη σύμβαση?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.