Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

-Η εγκατάσταση «bake off»


dimitris GM

Recommended Posts

http://nomosphysis.org.gr/17744/ste-677-2018-i-egkatastasi-bake-synista-katastima-kai-oxi-epaggelmatiko-ergastiri/

ΣτΕ 677/2018 [Η εγκατασταση bake off συνιστα καταστημα και οχι επαγγελματικο εργαστηρι]

 

Περίληψη

-Η εγκατάσταση «bake off» στην οποία το στοιχείο της μεταποίησης περιορίζεται στην έψηση ή στην περάτωση έψησης ήδη ετοίμων προϊόντων αρτοποίας, συνυπάρχει δε με το στοιχείο της διάθεσης των προϊόντων αυτών, συνιστά, κατά τον προύχοντα χαρακτήρα της και την ειδική και ρητή πρόβλεψη του άρθρου 5 του ν. 3526/2007, κατάστημα και όχι επαγγελματικό εργαστήριο και ως τέτοια χρήση πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά την εφαρμογή των διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας.

-Οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, θεωρώντας ότι η εγκατάσταση περάτωσης έψησης προϊόντων αρτοποιίας εντός της υπεραγοράς τροφίμων της αιτούσας εταιρείας, αποτελεί χρήση επαγγελματικού εργαστηρίου, εσφαλμένα ερμήνευσαν και εφάρμοσαν τις διατάξεις, από τις οποίες προκύπτει ότι το ζήτημα της εγκατάστασης περάτωσης εψησης προϊόντων αρτοποιίας, είτε αυτοτελώς είτε εντός μικτού καταστήματος τροφίμων ή υπεραγοράς τροφίμων, ρυθμίζεται ειδικώς από τις διατάξεις του ν, 3526/2007 και, ιδίως, εκείνες του άρθρου 5, η εγκατάσταση δε αυτή συνιστά, κατά τον προύχοντα χαρακτήρα της, κατάστημα και όχι επαγγελματικό εργαστήριο και ως τέτοια χρήση πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά την εφαρμογή των διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας. Για τον λόγο αυτόν, που βασίμως προβάλλεται, η κρινόμενη αίτηση ακυρώσεως πρέπει να γίνει δεκτή και να ακυρωθούν η πρώτη και δεύτερη προσβαλλόμενες διοικητικές πράξεις.

Πρόεδρος:  Αθ. Ράντος
ΕισηγητήςΧρ. Παπανικολάου

Το πλήρες κείμενο της απόφασης θα αναρτηθεί αμέσως μετά την καθαρογραφή της από το Δικαστήριο.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.