Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια Λειτουργίας Κέντρου Μελέτης


joanne

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε τι άδεια λειτουργίας απαιτείται για ένα κέντρο μελέτης και ίσως φύλαξης παιδιών δημοτικού. Πρόκειται για ένα υφιστάμενο χώρο καταστήματος όπου χρειάζεται να βγάλω την άδεια λειτουργίας αλλά και αν απαιτείται την αλλαγή χρήσης. 

Οι προϋποθέσεις είναι οι ίδιες με ενός χώρου ΚΔΑΠ? ή Φροντιστηρίου? ή υπάρχουν κάποιες άλλες απαιτήσεις? 

Χρειάζεται να γίνει αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε φροντιστήριο? από κατάστημα σε τι? μήπως δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης? έχω μπερδευτεί αρκετά έχω να δηλώσω...

Link to comment
Share on other sites

Λογικά από κατάστημα στον χώρο που λες, θέλεις αλλαγή χρήσης, καθώς αλλάζει η σπουδαιότητα από Σ2 σε Σ3 και αλλάζουν τα φορτία υπολογισμού. Φροντιστήριο μπορείς να το πεις, ναι.

Η περίπτωση να μην χρειάζεται αλλαγή χρήσης είναι να είσαι σε ισόγειο και να εδράζεται το πάτωμά σου στο έδαφος. Αυτό όμως με επιφύλαξη, να στο απαντήσουν συνάδελφοι πολιτικοί μηχνανικοί και στην ΥΔΟΜ.

Κατά το εγγρ-34837/92 επίσης:

για χώρους κατασκευασμένους πριν τον ΓΟΚ του 1985, μπορείς να αλλάζεις χρήση χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.

Το έγγραφο αυτό όμως είχε βγει για να εξηγήσει τον ΓΟΚ του 1985, ο οποίος καταργείται από τον ΝΟΚ. Ο ΝΟΚ κατισχύει προηγούμενων αντίθετων και γενικών διατάξεων και αναφέρει αυτό που λέω στην αρχή.

Επίσης ελέγχεις τις υποχρεωτικές θέσεις στάθμευσης. Αν προκύπτουν περισσότερες, πάλι θέλεις άδεια, γιατί αλλάζει δυσμενώς το διάγραμμα κάλυψης (δόμησης κατά ΝΟΚ-4030), στο οποίο μπαίνουν αυτές.

Οπότε τσεκάρεις την ισχύ του εγγράφου σε σχέση με τον ΝΟΚ, με την ΥΔΟΜ και αν η αρχική σου άδεια ήταν παλιά ή αν ο χώρος σου βεβαιωμένα (πχ από επαγγελματικούς φορείς, εφορία κλπ) χρησιμοποιείται από πιο παλιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.