Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νεο Ε3 - Ερωτήσεις και απορίες


Recommended Posts

5 ώρες πριν, georgegaleos said:

Σε εσένα (ρωτάω) ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013 ?διότι γράφεις 

δηλαδή η φορολογία σου θα είναι σαν μισθωτή ?

- Όχι δεν είμαι μισθωτή, εννοώ το νορμάλ μπλοκάκι ΑΠΥ που έχουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αν ναι, δηλαδή πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν, θα πρέπει να επιλέξεις και στο Ε3_007 "ΝΑΙ", και στο Ε1_Πιν.2(019) "ΝΑΙ".

- Νομίζω ως μη μισθωτή και μη συμβασιούχα, λογικά δεν καλύπτω την περίπτωση " α) Έχετε έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή και νομικά πρόσωπα/νομικές οντότητες τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες"

Γράφεις 

άρα λογικά αναφορικά στην συμπλήρωση του Ε3, θα έχεις και προσωρινές θετικές διαφορές στον πιν.Ε που προέρχονται από τον Ζ2_(485.7) από τις καταβλητέες εισφορές --αυτές δηλαδή που έπρεπε να καταβάλεις-- του 2018. Τα παραπάνω ποσά μεταφέρονται ανάλογα και στους πίνακες Δ και ΣΤ.

Επίσης υποθέτω (είτε έχουν καταβληθεί ???? είτε όχι ???? δεν είμαι σίγουρος) ότι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις των εισφορών καταχωρούνται στο Ζ2_488--->αναμόρφωση κωδ.2007 (ως μόνιμη διαφορά)--->Στ_443 (μη εκπιπτόμενες).

-Ειλικρινά δεν ήξερα ότι έπρεπε να περάσω τις ασφαλιστικές εισφορές αφού δεν τις έχω πληρώσει και δεν τις έχω περάσει στο βιβλίο εξόδων. Αν όντως είναι έτσι πρέπει να διορθώσω τα Ε3 των τριών τελευταίων ετών..

Επίσης μπορεί να έχεις ίδια έσοδα στα δύο χρόνια αλλά π.χ. πέρσι να είχες δαπάνες ενώ όπως λες το 2018 δε΄ν έχεις και από εκεί να προέκυψε ο φόρος ... μπορεί να είναι και κάτι άλλο .. 

-Ούτε πέρυσι είχα βάλει έξοδα, δεν ήταν σημαντικά ούτως ή άλλως

Οπότε αν κάποιος γνωρίζει ας πει και κάτι για τα πρόστιμα-προσαυξήσεις.... μπαίνουν στο Ε3 ανεξάρτητα από την πληρωμή τους ή όχι ?

 

@SOTIRIS

"Για να περάσουν στο Ε3....πρέπει πρώτα να καταχωρηθούν στο βιβλίο. Η καταχώρηση γίνεται με την πληρωμή .. Στην περίπτωση αυτή θα  έχουμε λογιστική βάση τα σχετικά ποσά των προστίμων και προσαυξήσεων και φορολογική βάση μηδέν σύμφωνα με την περίπτωση ε του άρθρου 23 του ν 4172/2013.  Δηλαδή με όρους Ε3 θα έχουμε μια οριστική διαφορά γιατί τα ποσά αυτά ΠΟΤΕ δε θα μπορέσουν φορολογικά να εκπέσουν . Αρα εδώ , πάντα στο Ε3 , μετά την αναγραφή των ποσών αυτών στον πίνακα δαπανών (πίνακας ζ) , θα να αναγραφούν και στον πίνακα Ε (ΔΙΑΦΟΡΈΣ ΒΑΣΕΩΝ ) και η προκύπτουσα διαφορά στις βάσεις θα μεταφερθεί και στον πίνακα ΣΤ προκειμένου ως μη εκπιπτόμενη δαπάνη να αυξήσει το προς φορολόγηση λογιστικό αποτέλεσμα (το οποίο ήδη έχει προσδιοριστεί στη δεύτερη σελίδα του Ε3). Επίσης το συγκεκριμένο ποσό θα αναγραφεί και  στην κατάσταση λογιστικής αναμόρφωσης στον οικείο κωδικό .."

Ομολογώ δεν κατάλαβα όλα όσα γράφεις αλλά κατάλαβα ότι τα έχω κάνει μαντάρα και πρέπει να δω τι θα κάνω από δευτέρα :(

 

Edited by elen_marg
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, SOTHRIS said:

Αρα εδώ , πάντα στο Ε3 , μετά την αναγραφή των ποσών αυτών στον πίνακα δαπανών (πίνακας ζ) , θα να αναγραφούν και στον πίνακα Ε (ΔΙΑΦΟΡΈΣ ΒΑΣΕΩΝ ) και η προκύπτουσα διαφορά στις βάσεις θα μεταφερθεί και στον πίνακα ΣΤ προκειμένου ως μη εκπιπτόμενη δαπάνη να αυξήσει το προς φορολόγηση λογιστικό αποτέλεσμα (το οποίο ήδη έχει προσδιοριστεί στη δεύτερη σελίδα του Ε3). Επίσης το συγκεκριμένο ποσό θα αναγραφεί και  στην κατάσταση λογιστικής αναμόρφωσης στον οικείο κωδικό ..

Σωτήρη σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ... αλλά μη με μαλώσεις,
Έστω το 2018: 10.000 έσοδα και πληρώθηκαν 2018: 1.000€ πρόστιμο,

κατάλαβα από αυτά που γράφεις ότι το πρόστιμο θα πρέπει να αναγραφεί και στον πιν.Ε και στον πίν. της αναμόρφωσης.

Αν γίνει αυτό τότε θα αυξήσει το προς φορολόγηση λογιστικό αποτέλεσμα (το οποίο ήδη έχει προσδιοριστεί στη δεύτερη σελίδα του Ε3 και είναι 10.000-1.000=9.000) δύο φορές στον πιν.ΣΤ,

μια από την θετική διαφορά (ΛΒ - ΦΒ = 1.000 - 0 ) = 1.000 του πιν.Ε (που θα μεταφερθεί στον πιν.ΣΤ) και
μία από την εγγραφή του ποσού (1.000€) στην αναμόρφωση η οποία θα μεταφερθεί και αυτή στον πιν.ΣΤ ως μη εκπιπτόμενη δαπάνη.

Οπότε στον πιν.ΣΤ για το φορολογητέο αποτέλεσμα θα έχουμε:

9.000 (από τον πιν.Δ) + 1.000 (από τον πιν.Ε) + 1.000 (από τον πιν. αναμόρφωσης) που δεν είναι σωστό, (πρέπει να είναι 10.000).

Εκτός αν κατάλαβα λάθος.

Νομίζω ότι ως μόνιμη διαφορά βάσεων πρέπει να αναγραφεί μόνο στον πίνακα αναμόρφωσης στον οικείο κωδικό, και όχι και στον πίν.Ε.

Και πάλι ισχύει η πρώτη μου πρόταση ... ελπίζω να μην  φάω ξύλο ....😊

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Σωτήρη μη με μαλώσεις,
Έστω το 2018: 10.000 έσοδα και πληρώθηκαν 2018: 1.000€ πρόστιμο,

κατάλαβα από αυτά που γράφεις ότι το πρόστιμο θα πρέπει να αναγραφεί και στον πιν.Ε και στον πίν. της αναμόρφωσης.

Αν γίνει αυτό τότε θα αυξήσει το προς φορολόγηση λογιστικό αποτέλεσμα (το οποίο ήδη έχει προσδιοριστεί στη δεύτερη σελίδα του Ε3 και είναι 10.000-1.000=9.000) δύο φορές στον πιν.ΣΤ,

μια από την θετική διαφορά (ΛΒ - ΦΒ = 1.000 - 0 ) = 1.000 του πιν.Ε (που θα μεταφερθεί στον πιν.ΣΤ) και
μία από την εγγραφή του ποσού (1.000€) στην αναμόρφωση η οποία θα μεταφερθεί και αυτή στον πιν.ΣΤ ως μη εκπιπτόμενη δαπάνη.

Οπότε στον πιν.ΣΤ για το φορολογητέο αποτέλεσμα θα έχουμε:

9.000 (από τον πιν.Δ) + 1.000 (από τον πιν.Ε) + 1.000 (από τον πιν. αναμόρφωσης) που δεν είναι σωστό.

Εκτός αν κατάλαβα λάθος.

Νομίζω ότι ως μόνιμη διαφορά πρέπει να αναγραφεί μόνο στον πίνακα αναμόρφωσης στον οικείο κωδικό, και όχι και στον πίν.Ε.

Και πάλι ισχύει η πρώτη μου πρόταση ... ελπίζω να μην  φάω ξύλο ....😊

Οτι αναγράφεται στον πίνακα της φορολογικής αναμορφώσεως σε σχέση με το Ε3  ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ  και δε μεταφέρεται αυτόματα στους κωδικούς του Ε3.  Για να αυξηθεί (ή αναλόγως του προσήμου μειωθεί) ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ (το οποίο κατά  προσδιορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα έσοδα και έξοδα του πίνακα Ζ αναγράφουμε στον πίνακα ΣΤ τόσα τα ποσά από τις διαφορές των βάσεων , όσο και αυτά που αναφέρονται στην κατάσταση φορολογικής αναμορφώσεως. Στη δεύτερη σελίδα του Ε2  γίνεται απλώς μια ανακατάταξη των δαπανών προκειμένου να προσδιοριστεί το μεικτό αποτέλεσμα , το κόστος πωληθέντων , κόστος παροχής υπηρεσίας . Το καθαρό λογιστικό αποτέλεσμα έχει ήδη προσδιοριστεί από την αντιπαράθεση των κονδυλίων του πίνακα Ζ και δεν πρόκειται να αλλάξει) . Επί ατομικών επιχειρήσεων ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ προκύπτει από τον πίνακα ΣΤ , στον οποίο γίνονται οι προσαρμογές του λογιστικού αποτελέσματος.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σωτήρη, σ' ευχαριστώ πολύ.... και ιδιαίτερα επαγγελματικά καλή δύναμη ...και πολλές βιταμίνες ... τις μέρες αυτές ... (ή μήπως και τις άλλες...)

@elen_marg, συμβουλέψου λογιστή ... μπορεί (κατά την γνώμη μου... τονίζω κατά την γνώμη μου) να μην είναι τόσο "μαντάρα" και τόσο "μεγάλη καταστροφή" όπως τα έχεις στο μυαλό σου ..... αλλά συμβουλέψου λογιστή ... άσε να κάνει την δουλειά που πρέπει αυτός που πρέπει ... αλλιώς αναλαμβάνουμε και το κόστος (ψυχικό και υλικό) των λαθών μας ... που συχνά είναι δυσανάλογο με αυτό της απασχόλησης ενός ειδικού ...

Link to comment
Share on other sites

On 25/7/2018 at 12:21 ΜΜ, georgegaleos said:

Apostolos7

.. και ούτε νομίζω να βγεί κάτι σχετικό ... όπως δεν υπήρχε και πριν κάτι σχετικό και σαφές με μονοσήμαντη αντιστοιχία των ΚΑΔ που δεν έχουν (ή έχουν) την εμπορική ιδιότητα.... απλά πιστεύω ότι υπήρξε κάποια εσωτερική οδηγία και τροποποιήσαν το λογισμικό ...

venezia

E3(006): Για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα που έχουν την εμπορική ιδιότητα, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η διάταξη της περ. στ' της παρ.2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται από τα φυσικά πρόσωπα (επιτηδευματίες) που δεν ανήκουν στα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα και για τα οποία δεν προέχει το στοιχείο της επιστημονικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας. (ΠΟΛ.1120/25.4.2014) Ο κωδικός αυτός αφορά μόνο Φυσικά Πρόσωπα (επιτηδευματίες) και συμπληρώνεται με σκοπό την απαλλαγή από το Τέλος Επιτηδεύματος συνδυαστικά με τον κωδικό 027 του Ε1

Ε1(027): Επιλέξτε "X" πάνω στη λέξη "ΝΑΙ", αν εσείς ο ίδιος ή/και [η σύζυγος] ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα με ιδιότητα εμπορική και έχετε γεννηθεί μέχρι και την 31-12-1955. Η επιλογή αυτή γίνεται για την μη επιβολή τέλους επιτηδεύματος. Σύμφωνα με το αρθ. 31 παρ. 3 του Ν.3986/2011, εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία (3) έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

Για τον 006 του Ε3,

 Ασκείτε επιχ. δραστ. και έχετε την εμπορική ιδιότητα(4)

Πάμε στο 4, και γράφει: (4)  Αφορά φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηµατική δραστηριότητα και έχουν την εµπορική ιδιότητα όπως περιγράφεται στην παρ. 1 της εγλυκλίου ΠΟΛ.1120/2014

πάμε στην ΠΟΛ.1120/2014:

Πληρωμές υποκείμενες σε παρακράτηση

1. Με τις διατάξεις της περ. δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ (Ν. 4172/2013) ορίζονται οι περιπτώσεις πληρωμών που αφορούν αμοιβές, οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Συγκεκριμένα, σε παρακράτηση φόρου υπόκεινται οι πληρωμές για αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα εάν έχουν παρασχεθεί στην Ελλάδα, όταν ο λήπτης της αμοιβής είναι φυσικό πρόσωπο.

Καταλαβαίνω ότι συμπληρώνουμε, ΟΧΙ στο Ε3, μιας και δεν υφίσταται εμπορική ιδιότητα, και για την δουλειά μας προέχει το στοιχείο της επιστημονικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας. (ΠΟΛ.1120/25.4.2014). Η συμπλήρωση του με ΟΧΙ επηρεάζει εαν θα καταβαλουμε τέλος επιτηδεύματος ακόμα και εάν δεν εχουμε συμπληρωσει 5ετία?

Link to comment
Share on other sites

On 7/6/2019 at 1:36 ΜΜ, georgegaleos said:

Θα κάνω μια προσπάθεια να απαντήσω (με ότι βάρος έχει η απάντησή μου, ως μηχανικού) και θα κουράσω γιατί θεωρώ ότι πρέπει να τα γράψω όπως θα τα έλεγα προφορικά, αναλυτικά για να γίνουν (υποθέτω) κατανοητά.

1) ΛΒ εισφορών έτους 20ΧΧ = Άθροισμα απαιτήσεων ασφαλιστικών εισφορών έτους 20ΧΧ με βάση τα ειδοποιητήρια που αντιστοιχούν στους μήνες από και Ιαν 20ΧΧ έως και ΔΕΚ 20ΧΧ συν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 20ΧΧ (ήτοι συν αν είναι χρεωστικό, πλην αν είναι πιστωτικό, μηδέν αν είναι μηδενικό)

ΦΒ εισφορών έτους 20ΧΧ = Άθροισμα ταμειακών καταβολών το χρονικό διάστημα από 1/1/20ΧΧ έως και 31/12/20ΧΧ ανεξάρτητα ποιο έτος αφορούν (και οι οποίες ταμειακές καταβολές δεν έχουν εκπέσει σε προηγούμενο έτος) και χωρίς να εξετάζεται αν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα.

1α)  Ένα παράδειγμα υποθέτοντας ότι είσαι τυπικότατος στις πληρωμές, δηλαδή αντιστοιχεί: μηνιαία απαίτηση ειδοποιητηρίου = ταμειακή καταβολή.
--Στο έτος 2018 έχουν εκδοθεί τα ειδοποιητήρια που αντιστοιχούν στις εισφορές των μηνών από ΔΕΚ 2017 έως και ΝΟΕ 2018 καθώς και η (υποθετικά χρεωστικό) το ποσό της εκκαθάρισης των εισφορών του έτους 2017 .
--Στο έτος 2019 έχουν εκδοθεί τα ειδοποιητήρια που αντιστοιχούν στις εισφορές των μηνών από ΔΕΚ 2018 έως και ΝΟΕ 2019 και (υποθετικά χρεωστικό) το ποσό της εκκαθάρισης των εισφορών του έτους 2018. 

ΛΒ έτους 2018 = απαιτήσεις ειδοποιητηρίων που αντιστοιχούν στις εισφορές του έτους 2018 ήτοι των μηνών από και ΙΑΝ 2018 έως και ΔΕΚ 2018 συν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης των εισφορών του έτους 2018 (το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη)

ΦΒ έτους 2018 = ταμειακές καταβολές ειδοποιητηρίων που αντιστοιχούν στις εισφορές του έτους 2017 (εν μέρη) και 2018 (εν μέρη), ήτοι 

των μηνών από και ΔΕΚ 2017 έως και ΝΟΕ 2018 (οι οποίες ταμειακές καταβολές δεν έχουν εκπέσει σε προηγούμενο έτος

συν

τις ταμειακές καταβολές που αφορούν στο χρεωστικό ποσό της εκκαθάρισης των εισφορών του έτους 2017 (οι οποίες ταμειακές καταβολές δεν έχουν εκπέσει σε προηγούμενο έτος)

χωρίς να εξετάζεται όλες οι παραπάνω καταβολές αν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα.

[Ο ΔΕΚ'18 (που εκδόθηκε τον Ιαν'19) εφόσον πληρωθεί στο 2019 θα εκπέσει στην ΦΒ του 2019, όπως και η εκκαθάριση των εισφορών του έτους 2018 που θα εκδοθεί το 2019 εφόσον πληρωθεί στο 2019. Σε κάθε περίπτωση θα εκπέσουν φορολογικά στο έτος που ταμειακά καταβληθούν]

2) Ένα παράδειγμα για το πως αντιστρέφεται η (προσωρινή) διαφορά.

Δεδομένα/Παραδοχές: (για να γίνει όσο τον δυνατόν απλό το παράδειγμα).

i) Έστω ότι οι απαιτήσεις για ασφαλιστικές εισφορές για το 2018

[ήτοι απαιτήσεις των ειδοποιητηρίων μηνών από και ΙΑΝ 2018 έως και ΔΕΚ 2018 σύν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης των εισφορών του έτους 2018, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά να υποθέσουμε για λόγους ευκολίας ότι θα εκδοθεί πριν την υπογραφή των χρηματοοικονομικών καταστάσεων και πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης)]

είναι 8.300€ 

ii) Έστω (για λόγους απλούστευσης) ότι δεν θα εκδοθούν για το 2019 ειδοποιητήρια εισφορών για αυτό το έτος (το 2019) .

iii) Έστω ότι ότι οι ταμειακές καταβολές από 1/1/2018-31/12/2018 είναι 5.500€

iv) Έστω ότι δεν είχαμε προσωρινές διαφορές από το έτος 2017.

Αποτέλεσμα:

Στο φορολογικό έτος 2018, στα λογιστικά αρχεία (βιβλία), βάσει της αρχής του δουλευμένου, θα εμφανισθεί το σύνολο της δαπάνης ύψους 8.300,00€.

Στο φορολογικό έτος 2018, από τα ακαθάριστα έσοδα του φορολογικού έτους θα εκπέσει το ποσό των 5.500€.

Στο φορολογικό έτος 2018, η διαφορά (8.300-5.500) = 2.800€ είναι προσωρινή διαφορά λογιστικής και φορολογικής βάσης και θα εμφανισθεί στον Πίν. Ε’ του εντύπου Ε3 και θα μεταφερθεί στον κωδ. ΣΤ(441) = "Πλέον : προσωρινές διαφορές μεταξύ ΕΛΠ - Φορολογικής βάσης"

Άρα, τα 2.800€ αναγνωρίζονται λογιστικά στο φορολογικό έτος 2018 αλλά θα εκπέσουν για σκοπούς φορολογίας εισοδήματος στο φορολογικό έτος 2019.

Άρα το λογιστικό αποτέλεσμα του φορολογικού έτους 2018 είναι μικρότερο κατά 2.800,00€ σε σχέση με το φορολογικό αποτέλεσμα του ιδίου έτους, ενώ στο φορολογικό έτος 2019 θα συμβεί το αντίστροφο. (δες την συνημμένη εικόνα) (δες και την Λογιστική Οδηγία εφαρμογής του νόμου 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» που έχει εκδόσει η ΕΛΤΕ, εδάφιο 3.5.2)

3) Στον πίν.Ε πάνε οι προσωρινές διαφορές (αυτές δηλαδή που στο μέλλον αντιστρέφονται)
Στον πιν. Αναμόρφωσης πάνε οι μόνιμες (αυτές που δεν αντιστρέφονται) π.χ. τόκοι, πρόστιμα, προσαυξήσεις εισφορών. (δες και την Λογιστική Οδηγία εφαρμογής του νόμου 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις», που έχει εκδόσει η ΕΛΤΕ, εδάφιο 3.5.3)

edit: Είδα ότι κυκλοφορεί σήμερα και ο Σωτήρης (την καλησπέρα μου Σωτήρη, ελπίζοντας να μην γράφω @@... περιμένω σχόλια... καλή συνέχεια)
.

1.jpg

Εφόσον πληρωθούν εντός του 2019 τα 2.800, αλλιώς μεταφέρεται το υπόλοιπο των δόσεων στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις όποτε πληρωθούν ( π.χ. 2020 έτος).

Edited by zulumpo
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, zulumpo said:

Καταλαβαίνω ότι συμπληρώνουμε, ΟΧΙ στο Ε3, μιας και δεν υφίσταται εμπορική ιδιότητα, και για την δουλειά μας προέχει το στοιχείο της επιστημονικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας. (ΠΟΛ.1120/25.4.2014). Η συμπλήρωση του με ΟΧΙ επηρεάζει εαν θα καταβαλουμε τέλος επιτηδεύματος ακόμα και εάν δεν εχουμε συμπληρωσει 5ετία?

Αυτό θα συμπληρωθεί αν είσαι φορολογικό μπλοκάκι. Τα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα , όπως αυτά κατονομάζονταν  στον ν 2238/1994, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ . Εμπορική ιδιότητα έχει πχ ένας πωλητής , έχει ένας ασφαλιστής , έχει ένας μηχανικός αυτοκινήτων ........

Ο΄τι και να αναγράψεις εκεί για το τέλος επιτηδεύματος η πενταετία αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης που υπάρχει στο μητρώο του Υπ οικονομικών.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Μία ερώτηση...Στο Ε3 επιλέγω ΝΑΙ στον 007  (περ. στ' παρ. 2 αρ. 12 ν.4172/13(5)), για να φορολογηθώ ως μισθωτή.

Γίνεται επιτυχής υποβολή του Ε3, χωρίς όμως να ενημερωθούν τα αντίστοιχα πεδία στο Ε1 (π.χ. κωδικός 307). Αντίθετα, μου επιτρέπει το σύστημα τη συνέχιση

της υποβολής του Ε1, χωρίς να είναι ενημερωμένο με τα στοιχεία του Ε3, με τελικό ποσό τέλους επιτηδεύματος που αντιστοιχεί στην κλίμακα των μισθωτών (μειωμένο).

Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Στο Ε1 στην πρώτη σελίδα, στον πιν.2, τον 019, τον έχεις επιλέξει?

(θα σου ανοίξει μια καρτέλα όπου πρέπει να συμπληρώσεις τα σχετικά στοιχεία που ζητάει)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι επιλεγμένος ο 019. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει θέμα (π.χ. με κάποιον ΚΑΔ, λόγω του ότι δήλωσα τον κωδικό 007), και να μην βγάζει σφάλμα στο Ε3, αντίθετα να υποβάλεται κανονικά;

Η λύση ποια είναι;Να πατήσω υποβολή στο Ε1 με επιφύλαξη;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.