Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νεο Ε3 - Ερωτήσεις και απορίες


Recommended Posts

1 ώρα πριν, castor_troy said:

αλλαγή στο μητρώο με τωρινή ημερομηνία ή με 31/12/2016 (που έχει και το ανάλογο πρόστιμο)?

Με ημερομηνία 31/12/2016 

Link to comment
Share on other sites

Το παρακάτω είναι μέρος από την "Φορολογική Επιθεώρηση" μηνός Μαϊου η σύνταξη του οποίου (μέρους όπως φαίνεται) έχει γίνει από την ΔΕΑΦ/Τμήμα Α, ΔΗΛΕΔ/Υποδιεύθυνση Β’-Τμήμα Ζ’-Ομάδα Φορολογίας Εισοδήματος και έχει αναλυτικά παραδείγματα συμπλήρωσης Ε3.

Πιστεύω είναι χρήσιμο και θα μας βοηθήσει. Θα το ανεβάσω και εδω στα downloads για να μην χαθεί στο forum, αλλά προς το παρόν έχω κάποιο τεχνικό (μάλλον) θέμα.

(Ασχετο ...κάποιες στιγμές αναρωτιέμαι αν διάλεξα το σωστό επάγγελμα :roll:)

Παραδειγματα_Ε3_-_ΔΗΛΕΔ.pdf

Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μια επιβεβαίωση όποιος μπορεί για τα παρακάτω:

Από εκκαθαριση ΕΦΚΑ 2017: καταβλητέες εισφορές 2017 = 1000€  = ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ 2017

Από εμπρόθεσμες πληρωμές ειδοποιητηρίων 1ου - 12ου 2017 = 1500€ , τότε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ 2017 = 1000€ και δεν βάζουμε κάτι στον πίνακα Ε'.

εγγραφή στο βιβλίο: 31/12/2017: -500€

Εαν ζητηθεί επιστροφή των 500€ δεν χρειάζεται να γίνει κάποια άλλη ενέργεια

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τη συμπλήρωση του φετινού Ε3, θα ήθελα, αν γνωρίζετε, να μου επιβεβαιώσετε τα εξής : 

·         Ασκείτε επιχ. δραστ. και έχετε την εμπορική ιδιότητα (κωδικός 006). Σε αυτό η απάντηση είναι ναι, εφόσον φορολογούμαστε ως Ε.Α (δηλαδή όχι ως μπλοκάκηδες) ?

 ·         Στο πεδίο (κωδικός 010) : Οντότητες αρ. 2 ν.4308/2014, χρειάζεται να συμπληρώσουμε κάτι ή το αφήνουμε κενό ?

 ·         Στο πεδίο (κωδικός 025) : Αριθμός απασχολούμενων ατόμων, πρέπει να απαντήσουμε 0 ή 1 για εμάς, τους ελεύθερους επαγγελματίες ?

 ·         Στον πίνακα της αναμόρφωσης του Ε3 υπάρχει στο τέλος το εξής : ∆ηλώνω υπεύθυνα ότι έχουν υποβληθεί ορθά όλες οι δηλώσεις παρακρατούµενου φόρου εισοδήµατος και απόδοσης των έµµεσων φόρων (παρ. 3 άρθρο 38 ν. 2873/2000). Που δηλώνονται (σε ποιο πεδίο του Ε3) οι παρακρατούμενοι φόροι εισοδήματος και απόδοσης των έµµεσων φόρων ?

Ευχαριστώ και καλή τύχη στις δηλώσεις σας

Link to comment
Share on other sites

1) Επιλέγεις ΟΧΙ (εκτός αν ασκείς επιχειρηματική δραστηριότητα ΚΑΙ έχεις την εμπορική ιδιότητα όπως περιγράφεται στην παρ. 1 της εγκυκλίου 1120/2014.)

2) Επιλέγεις ανάλογα τον τύπο της οντότητας που ανήκεις σύμφωνα με το άρθρο 2 των ΕΛΠ (ν.4308/14). Κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι στις Πολύ μικρές του άρθρου 1, παρ. 2γ, αλλά σε κάθε περίπτωση επιβεβαίωσέ το.

3) Περιλαμβάνει τον συνολικό αριθμό ατόμων που εργάζονται στην επιχείρηση συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων ιδιοκτητών, των συνεταίρων που εργάζονται κανονικά σε αυτήν και των μελών της οικογένειας που εργάζονται αμισθί), καθώς και των ατόμων που εργάζονται εκτός επιχείρησης, αλλά ανήκουν σε αυτήν και αμείβονται από αυτήν (π.χ. αντιπρόσωποι πωλήσεων, προσωπικό παράδοσης εμπορευμάτων, συνεργεία επισκευής και συντήρησης). Περιλαμβάνει, επίσης, τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης καθώς και τους εποχιακά εργαζόμενους, τους μαθητευόμενους και τους εργαζόμενους κατ' οίκον οι οποίοι περιλαμβάνονται στην κατάσταση μισθοδοσίας. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται υποχρεωτικά με τον συνολικό αριθμό εργαζομένων που απασχολήθηκαν στην επιχείρηση το φορολογικό έτος 2017, ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος που αυτοί απασχολήθηκαν.

3) Η δήλωση των ποσών έχει αντικατασταθεί από την υπεύθυνη δήλωση.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστουμε για τα παραδειγματα δηλεδ

στο 3 (αγροτικη...) κατι δεν παει καλα

φορολογητεα εσοδα 21+4,5=25500

εξοδα 1+2,5+3,5+6+1+3 (εισφορες αυτοαποσχολουμενου) = 17000

διαφορα 8500 και οχι 11500 που μεταφερει στο Ε1, μαλλον ξεχασε να μεταφερει τις εισφορες στο 323 ή οπου αλλου

το εκαψε το ανθρωπακι

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δει οτι στον ΕΦΚΑ εχουν βγαλει βεβαιώσεις που στα ποσά δεν έχουν αυτό που προκύπτει μετά την εκκαθάριση αλλά το ποσό που είχαμε καταβάλει;; Αυτό δεν αλλάζει το ποιές εισφορές πρέπει να δηλωθούν στο Ε3 ;;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν αλλάζει το ποιες εισφορές πρέπει να δηλωθούν (εκπέσουν από τα καθαρά έσοδα) στο Ε3. (χωρίς ερωτηματικό)

Το ποιες εισφορές πρέπει να δηλωθούν (εκπέσουν από τα καθαρά έσοδα) στο Ε3 καθορίζεται από την σχετική νομοθεσία και όχι από τα αναγραφόμενα στην βεβαίωση.

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

  1. Σχετικώς με τις εισφορές    εχω ΕΦΚΑ 2017 12*167,95=2015,4       Περι τον ΑΠρίλιο 2017, απο παλιά χρωστούμενα στο ΤΣΜΕΔΕ (οχι σε ρύθμιση) πήγα και τους είπα ..ρε παιδιά να σας δώσω 1500 που εχω να σβήσουμε μέρος απο το χρέος.. Μου βγάλαν μια εντολή πληρωμής στην Εθνική πήγα και τα σταξα. Στον υποπίνακα του Ζ2 απο το Ε3 ..στη θέση  Ασφαλιστικές Εισφορές Αυτοαπασχολούμενων   θα βάλω το άθροισμα τους ΕΦΚΑ + ΤΣΜΕΔΕ  (2015,4+1500) ΣΩΣΤΑ; (σημείωση .. η εκαθάριση του ΕΦΚΑ προς εμένα ειναι 0€... αρα δεν τιθεται ζήτημα διαφορετικης Λογιστικής και Φορολογικής Βάσης)
  2.  ... και κάτι ακομη στον Ζ2 εχει ξεχωριστά Ενέργεια και Υδρευση αλλά όχι πχ Κοινόχρηστα.. Προφανώς τα τελευταία καταγράφονται στα Λοιπά Εξοδα ..ΣΩΣΤΑ;

Καμιά γνώμη από τους ιδιαίτερα διαβασμένους/καταρτισμένους συναδέλφους;
ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.