Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νεο Ε3 - Ερωτήσεις και απορίες


Recommended Posts

On 19/7/2018 at 3:59 ΜΜ, mihanikos-elen said:

καλησπέρα,

και εγώ δεν έβγαλα άκρη , ρώτησα παντού. Τελικά ο 63.11.13.00  έχει πρόβλημα συνάδελφοι;;;

Δεν το γνωρίζω 100% γιατί την υπέβαλα με επιφύλαξη τελικά. Εσύ σε περίπτωση που δεν την έχεις υποβάλλει ακόμη νομίζω πως το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί με τις δευτερεύουσες δραστηριότητες. ( Έχει βγει και σχετική ανακοίνωση στο tax heaven). Αν ο κύριος σου καδ ειναι ο 63.11.13.00 και σ αφήσει να την υποβάλεις τελικα αν θέλεις ενημέρωσε μας να το γνωρίζουμε.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, georgegaleos said:

Πόσο πιο πολύ απαράδεκτοι να γίνουν ... αφού μάζεψαν τα 102,40άρικα και ταλαιπώρησαν τον κόσμο ...το έλυσαν .... εν μέρη ....

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω-κατέληξα είναι ότι τις δηλώσεις πρέπει όλοι να τις υποβάλλουμε το απόγευμα της ημέρας που λήγει η προθεσμία... Αλήθεια πόσο εκνευρισμένοι θα πρέπει να είναι οι συνεπείς !!!!! 

 

Δεν θα απαντήσω επί του προκειμένου γιατί μόνο "μπίπ" θα ακούγονται από τα μπινελίκια που τους χρειάζονται. 

Πράγματι βρήκαν τρόπο να μαζεύουν πρόστιμα. Έτσι από περιέργεια, τα 2,40 πλέον των 100 Ευρώ πρόστιμο που μου ήρθε (σύνολο 102,40) από που το βρήκαν;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

"Αντίθετα, τα αυτοτελή πρόστιμα, τα οποία δεν είναι παρεπόμενα κύριας οφειλής, φόρων, τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και δασμών υπέρ του Δημοσίου, υπόκεινται κατά την εξόφλησή τους σε τέλη χαρτοσήμου 2% (πλέον εισφορά ΟΓΑ 20%) σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη του άρθρου 15 παρ. 19 του Κώδικα Τελών Χαρτοσήμου." (Σχετ. ΠΟΛ.1125/16.6.2015)

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ Γιώργο. Ακόμη υπάρχει αυτό το 2%+20% υπέρ ΟΓΑ; Νόμιζα ότι τα είχαν καταργήσει όλα αυτά τα απολιθώματα του παρελθόντος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Ηθελα να κάνω μία ερώτηση: 

Ειμαι μηχανικος με μπλοκάκι και θα φορολογηθω ως μισθωτος (περ. στ' παρ. 2 αρ. 12 ν.4172/13)

Τις ασφαλιστικές μου εισφορές τις περνώ στο Ε3 (Πίνακας Ζ2) ή στο Ε1 (κωδικός 351); Σίγουρα ξέρω ότι μόνο σε ένα απο τα δύο τις αναγράφουμε αλλα δεν ξέρω σε ποιο. 

 

Ευχαριστώ.

Edited by Angelos_eng
Link to comment
Share on other sites

On 7/20/2018 at 2:46 PM, georgegaleos said:

Αυτό που είχα αναρτήσει ήταν από τα πρώτα βήματά μου στο Ε3 προσπαθώντας να καταλάβω την λογική του!!!!!!

Και τα δύο που γράφεις σωστά είναι.
Επιλογή της κάθε οντότητας (κατά την κρίση της) είναι το πως θα καταχωρήσει τα έξοδα του Ζ2 στους: Δ5(401) που αφορά στα έξοδα που προσαυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών κατά την κρίση της οντότητας, δηλαδή δαπάνες που γενικά θεωρεί η οντότητα ότι επηρεάζουν το κόστος αυτής της δραστηριότητας της οντότητας και σε αυτές των Δ11(423) & Δ11(425) όπου καταχωρούνται αντίστοιχα τα έξοδα και οι αποσβέσεις που θεωρεί η οντότητα ότι δεν έχουν ενσωματωθεί στο κόστος υπηρεσιών.

Δηλαδή 
α) Από τα έξοδα του Ζ2(485) στον Δ11(425) θα μεταφερθούν αυτά, πλην αυτών που έχουν ενσωματωθεί-προσαυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών. 
Οσα έχουν ενσωματωθεί-προσαυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών θα θα μεταφερθούν στον Δ5(401). 
β) Από τις αποσβέσεις του Ζ2(487) στον Δ11(423) θα μεταφερθούν οι αποσβέσεις πλην αυτών που έχουν ενσωματωθεί-προσαυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών. 
Οσες έχουν ενσωματωθεί-προσαυξάνουν το κόστος των υπηρεσιώνθα θα μεταφερθούν στον Δ5(401). 
γ) Το ανάλογο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα έξοδα του Ζ2.

Καλό είναι να διατηρείς την ίδια πρακτική που θα αποφασίσεις γενικότερα στα διάφορα επόμενα έτη.

Δες την ΠΟΛ 1072/2018
"[...]
Για τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, τυχόν δαπάνες που αφορούν ανάλωση προϊόντων και γενικά επηρεάζουν το κόστος αυτής της δραστηριότητας καταχωρούνται αρχικά στους αντίστοιχους κωδικούς του υποπίνακα Ζ2 και στη συνέχεια μεταφέρονται στον κωδικό 401, ενώ οι υπόλοιπες δαπάνες μεταφέρονται στον κωδικό 423
...
Τέλος, στους κωδικούς 125, 225, 325 και 425 «Αποσβέσεις» του Δ11 καταχωρούνται οι αποσβέσεις που δεν έχουν ενσωματωθεί στο κόστος πωληθέντων..."

Να κάνω μια διόρθωση σε αυτό που είχα γράψει και εντόπισα και ειλικρινά συγνώμη :sad: αν μπέρδεψα κάποιους 

.......

α) Από τα έξοδα του Ζ2(485) στον Δ11(423) ...... (και όχι Δ11(425) που είχα εκ παραδρομής γράψει)

β) Από τις αποσβέσεις του Ζ2(487) στον Δ11(425).......(και όχι Δ11(423) που είχα εκ παραδρομής γράψει)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλη την ομάδα. Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει σε ΠΟΛ  η απόφαση που πήρε το Υπ. Οικονομικών σχετικά για τα μπλοκάκια και με τους δευτερεύουσες ΚΑΔ που είχαν πρόβλημα? Έχω στείλει την δήλωση με επιφύλαξη, την έχω παει στην ΔΟΥ στο Εισόδημα και ενώ πέρασα απο έλεγχο με συμβάσεις, βιβλία κτλπ μετά μου ζητησάνε την διαγραφή των δευτερεύουσων ΚΑΔ με ημερομηνία 31/12/2016. Και τώρα που βγήκε η απόφαση στο το taxheaven δε τους κάνει θέλουν και την σχετική ΠΟΛ για να εκκαθαριστεί η δήλωση. Απο χίλια κύματα έχει περάσει αυτη η δήλωση και ακόμη να τελειώσει. Πριν τρελαθώ τελείως αν μπορέσει κάποιος να βοηθήσει την κατάσταση θα του ήμουν ευγνώμων.

Link to comment
Share on other sites

Στο κωδικό 006 του Ε3 ως ελεύθερος επαγγελματίας( όχι μπλοκάκι ) συμπληρώνω ΝΑΙ ?

Επίσης το μεταφέρω το ΝΑΙ και στο κωδικό 027 του Ε1  ?

Ευχαριστώ

Edited by venezia
Διόρθωση Ε3
Link to comment
Share on other sites

Apostolos7

.. και ούτε νομίζω να βγεί κάτι σχετικό ... όπως δεν υπήρχε και πριν κάτι σχετικό και σαφές με μονοσήμαντη αντιστοιχία των ΚΑΔ που δεν έχουν (ή έχουν) την εμπορική ιδιότητα.... απλά πιστεύω ότι υπήρξε κάποια εσωτερική οδηγία και τροποποιήσαν το λογισμικό ...

venezia

E3(006): Για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα που έχουν την εμπορική ιδιότητα, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η διάταξη της περ. στ' της παρ.2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται από τα φυσικά πρόσωπα (επιτηδευματίες) που δεν ανήκουν στα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα και για τα οποία δεν προέχει το στοιχείο της επιστημονικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας. (ΠΟΛ.1120/25.4.2014) Ο κωδικός αυτός αφορά μόνο Φυσικά Πρόσωπα (επιτηδευματίες) και συμπληρώνεται με σκοπό την απαλλαγή από το Τέλος Επιτηδεύματος συνδυαστικά με τον κωδικό 027 του Ε1

Ε1(027): Επιλέξτε "X" πάνω στη λέξη "ΝΑΙ", αν εσείς ο ίδιος ή/και [η σύζυγος] ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα με ιδιότητα εμπορική και έχετε γεννηθεί μέχρι και την 31-12-1955. Η επιλογή αυτή γίνεται για την μη επιβολή τέλους επιτηδεύματος. Σύμφωνα με το αρθ. 31 παρ. 3 του Ν.3986/2011, εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία (3) έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.