Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανάθεση/ανάληψη σε Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

4 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

σου ζητάει την Υ.Δ του ιδιοκτήτη (edit με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής) με την οποία σου αναθέτει την διαχείριση της υποβολής αίτησης για την έκδοση Ε.Ε.Μ.Κ

με περίπου αυτό το κείμενο

για την αιτούμενη  έκδοση Ε.Ε.Μ.Κ αναθέτω ως διαχειριστή της αίτησης μου,  τον  .... 

... ... Μηχανικό  με ΑΜ ΤΕΕ ... και τον ορίζω ως υπεύθυνο για τον ορισμό των αρμοδίων μηχανικών για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και επιβλέψεων του έργου. -

edit 2

Υπόψη ότι στο σύστημα e-άδειες  οι αναθέσεις ανά  απαιτούμενες  μελέτες σε ειδικότητες (Α.Μ -Τ.Π -Η/Μ -Π.Μ)

δεν γίνεται πλέον από τον ιδιοκτήτη άμεσα και ξεχωριστά για καθέναν απ' αυτούς 

αλλά συνολικά  από τον διαχειριστή της αίτησης δηλ εσένα 

Αν θες συνάδελφε διαφώτισε μας λίγο παραπάνω... από που προκύπτουν αυτά που λές, γιατί πρόσφατα που εκδόσαμε άδεια δόμησης, η ανάθεση/ανάληψη έγινε με απλό κείμενο (όχι ΥΔ) και χωρίς γνήσιο υπογραφής και δεν ζητήθηκε κάτι παραπάνω.... 

Αυτό με τον διαχειριστή δε, ούτε καν το φανταζόμουν ..... :wacko: ζούμε μεγάλες στιγμές....

Να σημειώσω δε εδώ ότι μου φαίνεται πολύ λογικό ο ιδιοκτήτης να αναθέτει σε έναν και αυτός να ορίζει την απαιτούμενη ομάδα...

Link to comment
Share on other sites

άρθρο 2 αλλά και 3 κλπ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983/ΦΕΚ 3136/31-7-18

Άρθρο 3

Διαδικασία έκδοσης ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (Ε.Ε.Μ.Κ)

1.  Κατά την ηλεκτρονική διαδικασία έκδοσης έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, ο Διαχειριστής της αίτησης εισάγει στο σύστημα:

α) Αίτηση έκδοσης έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας

β) υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του έργου ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα για την ανάθεση της διαχείρισης της αίτησης στον Διαχειριστή αίτησης και στους αρμόδιους μηχανικούς για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και επιβλέψεων

  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

KANA υπάρχει κάποια πρότυπη Υ.Δ. του ιδιοκτήτη για την δήλωση ανάθεσης- ανάληψης διαχείρισης έργου?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

# makiskoutsas

Απλά μπορεί να γράφει :

Υ.Δ. Ιδιοκτήτη : ..δηλώνω ότι για την ηλεκτρονική διαδικασία του έργου ''  πχ ..ανέγερση ισόγειας οικοδομής....στην........΄΄ .αναθέτω την αίτηση διαχείρισης στον ......μηχανικό

Υ.Δ. Μηχανικού : ..δηλώνω ότι Αναλαμβάνω  ως διαχειριστής την ηλεκτρονική διαδικασία της αίτησης για το έργο ''  πχ ..ανέγερση ισόγειας οικοδομής....στην........΄΄ .του ιδιοκτήτη ....

 


 

Edited by venezia
Διόρθωση κειμένου
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει καποιο εντυπο αναθεσης αναληψης γιατι αυτο που εχω,δειχνει και επιβλεψη την οποια δεν θελω να δηλωσω γιατι βγαζω ΕΕΜΚ για ΕΚΟ ΙΙ και τοποθετηση εξ.θερμομονωσης.Δεν θελω να δηλωση και επιβλεψη για να μπορω εκδοσω το Β' ΠΕΑ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με την ΥΠΕΝ-ΔΑΟΚΑ-69701-4461(δικαιολογητικά για μικρή κλίμακα) και με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 1  και παρ. 3 η άνάθεση ανάληψη σε όλες τις περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση άδεια μικρής κλίμακας εκτός των περιπτώσεων όπου αυτό απαιτείται και αναφέρεται ρητά στο άρθρο 2 και ζητείται ως επιπλέον δικαιολογητικό(π.χ για την χρήση ικριωμάτων).Συνεπώς θεωρώ ότι για την έκδοση Αδείας μικρής κλίμακας για τις υπλοπες περιπτώσεις μπορεί να ανεβεί ως δικαιολογητικό ένα υπογεγραμένο pdf από τον μηχανικό που να λέει ότι : Σύμφωνα με την παρ 3 του άρθρου 1της ΥΠΕΝ-ΔΑΟΚΑ-69701-4461 και σε συνδυασμό με την παράγραφο ..... του άρθρου 2 της ίδιας απόφασης δεν απαιτείται η δήλωση ανάθεσης-ανάληψης.

Υπάρχει κάποια διαφορετική προσέγγιση από εσάς ή κάτι που να έχω χάσει και θα έπρεπε να λάβω υπόψιν μου πριν προβώ στην οριστική έκδοση της άδειας?

Link to comment
Share on other sites

On 20/3/2019 at 1:59 ΜΜ, theokar said:

Υπαρχει καποιο εντυπο αναθεσης αναληψης γιατι αυτο που εχω,δειχνει και επιβλεψη την οποια δεν θελω να δηλωσω γιατι βγαζω ΕΕΜΚ για ΕΚΟ ΙΙ και τοποθετηση εξ.θερμομονωσης.Δεν θελω να δηλωση και επιβλεψη για να μπορω εκδοσω το Β' ΠΕΑ.

 

Η δήλωση ανάθεσης/ανάληψης αφορά στην επίβλεψη. και σε καμμία άλλη διαδικασία έκδοσης οποιασδηποτε έγκρισης ή άδειας.
Συνεπώς, αν αναλάβετε επίβλεψη, δεν μπορείτε να εκδόσετε το Β' ΠΕΑ (δεν μπορεί να είστε και ελεγχόμενος και ελέγχων, ταυτόχρονα).
Όπως έχει απαντηθεί πάμπολλες φορες και σε άλλα νήματα, μπορείτε μόνο να εκδόσετε την ΕΕΔΜΚ. Ούτε μελέτη ούτε ανάληψη επίβλεψης.

Για αυτή δε τη συμμετοχή σας στη συγκκεκριμένη διαδικασία δεν απαιτείται καμμία ΥΔ ανάθεσης/ανάληψης ευθύνης.

Edited by dryianni
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
On 23/4/2018 at 5:17 ΜΜ, kan62 said:

Η ανάθεση και η ανάληψη της επίβλεψης των ικριωμάτων είναι μόνον για τα ικριώματα και όχι για τις εργασίες ΕΕΜΚ.

Η υποχρέωση προκύπτει από τη νομοθεσία περί ασφαλείας των έργων και αναφέρεται αποκλειστικά στην ανάληψη της ευθύνης και την επίβλεψη της σκαλωσιάς.

Χαρακτηριστικό η εργασία για τους ανελκυστήρες που αναφέρθηκε παραπάνω, όπου την ευθύνη μελετών και εργασιών αναλαμβάνουν άλλοι μηχανικοί με δηλώσεις και ο μηχανικός της σκαλωσιάς μόνος του και ξεχωριστά.

Εισαι σιγουρος οτι θελει μονο το στησιμο-ξεστησιμο σκαλωσιας την επιβλεψη και οχι και οι εργασιες που προφανως θα γινουν ενδιαμεσα? προκυπτει απο καπου αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.