Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο σταθμό "ΝΟΜΑΡΧΙΑ" ο Μετροπόντικας "Φρίξος"


Engineer

Recommended Posts

Να θυμίσουμε ότι η διάνοιξη των σηράγγων της Γραμμής Καλαμαριάς έχει γίνει σε χρόνο ρεκόρ καθώς ξεκίνησε ένα χρόνο πριν και ήδη τα 2 ΤΒΜ έχοντας ξεκινήσει από τον τερματικό σταθμό ΜΙΚΡΑ, έχουν περάσει από ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΑΡΕΤΣΟΥ και ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ.

Στις 15 Μαϊου 2017 ξεκινά τη διάνοιξη της πρώτης σήραγγας της Γραμμής Καλαμαριάς ο πρώτος Μετροπόντικας με την ονομασία "Έλλη" από τον σταθμό ΜΙΚΡΑ. Στις 21 Ιουλίου ξεκίνησε τη διάνοιξη της 2ης σήραγγας ο έτερος Μετροπόντικας "Φρίξος". Ακολουθώντας την πορεία του πρώτου Μετροπόντικα, στις 26 Ιουνίου φτάνει στον σταθμό ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, στις 9 Σεπτεμβρίου στο σταθμό ΑΡΕΤΣΟΥ, στις 20 Νοεμβρίου στο σταθμό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ. Στις 27 Φεβρουαρίου έφτασε στον 5ο και τελευταίο σταθμό ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ενώ εχθές 22 Απριλίου έφτασε και το δεύτερο ΤΒΜ.

Ο σταθμός ΝΟΜΑΡΧΙΑ βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα από τον σταθμό 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, όπου θα τερματίσουν οι Μετροπόντικες. Εφόσον τα ΤΒΜ συνεχίσουν με την ίδια ένταση τότε αυτό πρόκειται να συμβεί πριν το τέλος της Άνοιξης για τον πρώτο Μετροπόντικα (απομένουν 620 μέτρα). Φτάνοντας εκεί, οι δύο σήραγγες θα "κουμπώσουν" με τις σήραγγες της βασικής γραμμής και από εκεί οι συρμοί θα συνεχίζουν προς το κέντρο και τα δυτικά προόστια έχοντας κοινούς σταθμούς με τη βασική γραμμή καθώς το σύστημα του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας από εκείνο της Αθήνας.

Με την ολοκλήρωση της διάνοιξης, θα αρχίσει το στρώσιμο της επιδομής (γραμμές) και η ολοκλήρωση των σταθμών κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, οπότε θα ξεκινήσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η Γραμμή Καλαμαριάς πρόκειται να λειτουργήσει στις αρχές του 2021.

Στο πρόγραμμα της Αττικό Μετρό προκειμένου να είναι πλήρης η γραμμή είναι και η δημοπράτηση των υπόλοιπων Η/Μ αλλά και 12 συρμών, διαγωνισμοί 20 και 120εκατ.ευρώ περίπου που θα διενεργηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.