Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσθήκη σοφίτας σε υφιστάμενο κτήριο με άδεια Γοκ


Thanosme

Recommended Posts

Καλησπερα στο forum.

Έιμαι ιδίωτης και θα ήθελα να ρωτησω εάν κάποιος έχει εκδόσει άδεια σοφιτας σε υφιστάμενο κτήριο με άδεια του 2008 (γοκ).

η απάντηση που λαμβάνω από την πολαιοδομια είναι αόριστη, δηλαδή και ναι και όχι. Σαφώς η σοφιτα θα πλήρει τους όρους του νοκ. Δηλαδή 50%  της κάτοψης καθώς επίσης και μέγιστο ύψος τα 2,2.

Εάν κάποιος έχει αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση και έχει εκδόσει άδεια σας παρακαλώ να ενημερώσετε.

σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολυ Δημήτρη. Να προσθέσω οτι το σπίτι εχει ειδη στεγη στο 1.5 μετρο.

"εντός νομίμως υφιστάμενης στέγης κτιρίου, η στην περιπτωση που δεν υπαρχει στεγη μπορει να γινει η προσθηκη της σοφίτας"

Το παραπάνω αρθρο το έχω διαβάσει και το αναφέρει ξεκάθαρα, αλλα για την πολαιοδομία  δεν το θεωρούν οτι ειναι σαφες. Κάτι μου είπαν για υπόλοιπο συντελεστη δόμησης στα 10 τμ.

Link to comment
Share on other sites

1ον για να βγάλεις άδεια προσθήκης θα πρέπει να έχεις υπολοιπο ΣΔ για αυτό αν δεν έχεις δεν μπορείς να κάνεις χρήση ευεργετικών διατάξεων σοφίτας νοκ κλπ

2ον αν δεν έχεις υπολοιπο δόμησης αλλά έχεις σε μεγάλη ιεράρχηση στις επιλογές σου την σοφίτα ο μόνος άλλος δρόμος είναι να αφαιρέσεις ΣΔ από άλλα τμήματα του ακίνητου (αν αυτό είναι εφικτό που κατά κανόνα δεν είναι) και τότε μόνο πας προσθήκη το υπολοιπο ΣΔ που θα έχεις (αν) και βάζεις και σοφίτα ...

 

Αλλά είναι τόσα πολλά τα αν που μόνο αν το αναθέσεις σε τεχνικό γραφείο και δώσεις και σχέδια κλπ κλπ θα έχεις τελική υπευθυνη απάντηση. Ακόμα και το ΟΧΙ θα είναι επίσημο και όχι συζήτηση.

Γενικές συζητήσεις κι αλλα 3 χρόνια να κάνεις δεν θα βρεις άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαιστω για την απαντηση. Τελικα καταλλήγω στην αποδεσμευση συντελεστη.  Ειδη μετα απο αναμονη 1.5 χρονου και φυσικα χασιμο της προκαταβολής αποφάσισα να πάω σε ενα αλλο γραφειο, απλα δεν μπορω να καταλαβω εαν το γινεται ενος μηχανικου αποτελει δεσμευση, η απλα στρατηγική εισπραξης. Για αυτο αποφάσισα να στειλω στο forum, να μαθω τελικα εαν και πως γινεται ετσι ωστε να μην χανω τον χρονο μου γυριζοντας μηχανικους.

Επίσης, εαν υποθέσουμε οτι ελευθερώνω συντελεστη (τελικα τα 10τμ αναφερονται και στις σοφίτες?), χρησιμοποιώ τον ΝΟΚ και φτιαχνω την σοφίτα, μετα μπορω πάλι να χρησιμοποιήσω τον συντελεστή που ελευθέρωσα?

 

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω τι κατάλαβες και τι εννοείς "αποδέσμευση" συντελεστή.

Δεν υπάρχει τέτοια πολεοδομική κατάσταση. Για να αποκτήσεις υπόλοιπο συντελεστή οι επιλογές είναι δύο. Ή γκρεμίζεις (με άδεια) τμήμα υφισταμένου που έχει προσμετρήσει σε ΣΔ ή αλλάζεις χρήση έαν υπάρχει η μορφολογική δυνατότητα για χρήση που δεν προσμετρά σε ΣΔ.

 

Στο δια ταύτα ομως, δεν μπορείς να έχεις το φόρουμ για να κρίνεις ή να ελέγχεις τι σου είπαν οι μηχανικοί σου... Μ αυτούς μιλάς με αυτούς κανονίζεις.... κι αν φοβάσαι ότι σε ψαρεύουν και ψάχνεις διάφορα μη βγαίνεις στη λΙμνη και στα βαθιά νερά να κολυμπάς να μη έχεις κίνδυνο απο τους ψαράδες.

Και πριν ανησυχείς μη χάνεις τον χρόνο σου γυρίζοντας σε μηχανικούς φρόντισε να μη χάνουν και αυτοί τον χρόνο τους μαζί σου.

Το θέμα έχει ολοκληρωθεί.

 

Υ.Γ.

(την τελευταία ερώτηση που έβαλες πιο καλά να μη απαντήσω. Σκέψου και μόνος σου αφού σε ανησυχεί το ψάρεμα αλλά αναζητάς την κομπίνα)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω Didonis, αλλα δεν προκειται για κομπινα, απλα διαπιστωση ποιος ο λογος του νομου εαν σου δινει την δυνατοτητα να λειτουργησεις ετσι.

Επίσης η χρήση του Forum λειτουργεί σαν μέσο συζητήσεων και ουδείς μπορει να λογοκρίνει, ως προς το περιεχόμενό του, εαν τυρούνται καποιοι κανόνες συμπεριφοράς.

Ειλικρινα δεν μπορώ να σε καταλάβώ λεγοντας να μην βγαινω στα βαθια. Θελω πολυ απλα να φτιαξω το σπιτι μου, τιποτε άλλο. Ουτως η αλλος θα πρεπει να το αναλαβει μηχανικος. Απλα θελω να γνωριζω οτι τελικα γινεται και οχι να χανω τον χρονο μου σε μηχανικους που πολυ απλα δεν ξερουν την δουλεια τους σωστα. Επισης ο μηχανικος που επενδυει τον χρονο του σε μένα πληρωνεται. Εγω ειμαι αυτος που χάνω οχι αυτος, οταν τον πληρωνω και δεν κανει σωστα την δουλεια του. Το οτι κρίνεις εναν ανθρωπο (πελατη) αρνητικα επειδη εκανε ενα ερωτημα, επειδη συναδελφος σου δεν εχει την ικανοτητα να γνωρίζει, το θεωρω προσβλητικο και λυπαμαι πολυ, ασχετος εαν λειτουργεις συναδελφικα (ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝ)

ΥΓ

Ενα και Ενα κανουν δυο αγαπητε.

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και αγαπητε, εαν θελεις να κρίνεις καποιον κρινε τον συναδελφό σου, που μετα απο 1.5 χρονο την απαντηση που εδωσες εσυ δεν μπορεσε να την δωσει αυτος, και οχι εναν πολίτη που απλα ακολουθησε την διαδιακασια που απαιτειται, και πολυ απλα δεν εκανε την δουλεια του, δεν εμαθε εαν τελικα μπορει να γινει η δουλεια του, και εχασε και τα λεφτα του.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Το Forum σας λειτουργησε ως οφειλε.

 

Edited by Thanosme
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.