Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια δόμησης για διαχωρισμό διαμερίσματος


Recommended Posts

Δεν το υπογραφει κάποιος συγεκριμενα,

αλλά συμφωνεί με οσες αντιρησεις και  επιφυλαξεις   έχουμε και εμεις αναφέρει πιο πανω, 

σχετικά με τις αντιφατικές και αντικρουόμενες εγκυκλίους του Υπουργείου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, Faethon11 said:

Τίνος κειμένο είναι αυτό; 

Ο συντάκτης εκφράζει την αποψή του παραθέτοντας τα σχετικά εδάφια (λίγο πολύ ότι κάνουμε και εμείς εδώ). Απλώς ένα άρθρο, τίποτα επίσημο.

Edited by Gousgounis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και απο εμένα,

Εξετάζω περίπτωση διαχωρισμού διαμερίσματος 5ου ορόφου, 220τ.μ. σε 2 διαμερίσματα, σε πολυκατοικία του '70. Απευθύνθηκα στην οικία Υ.Δομ. απο όπου πήρα την απάντηση απο την μεν υπεύθυνη για ενημέρωση των μηχανικών του τμήματος αδειών ότι μπορεί να γίνει και με Αδεια μικρής κλίμακας, απο τον δε αρμόδιο Μηχανικό που σφραγίζει τα σχέδια για να πάει κανείς στην ΔΕΗ κλπ να ζητήσει ρολόι, ότι μικρή κλίμακα δεν σφραγίζουμε, μόνο κανονική άδεια.

Επανερχόμενη στην 1η μηχανικό με ενημέρωσε ότι για να βγάλω νέα Αδεια Διαχωρισμού θα πρέπει να αποδείξω την νομιμότητα ολόκληρου του κτιρίου σε όλα τα μεγέθη που προβλέπει ο νόμος 4495.

Σε αυτοψία που διενήργησα (όχι όμως στο εσωτερικό των διαμερισμάτων) διαπίστωσα ότι το κτίριο μέχρι τον 3ο όροφο συμφωνεί με την Ο.Α., στον 4ο και τον 5ο όμως που προστέθηκαν σε επόμενο χρόνο με νέα Ο.Α. προσθήκης, υπήρχαν διαφορές ως προς τους κοινόχρηστους διαδόμους.

Για τον 4ο και τον 5ο όροφο μπορώ να προχωρήσω σε κοινή δήλωση 4495 για όλους τους ιδιοκτήτες. Για τους υπόλοιπους 3 ορόφους όπου τα διαμερίσματα αφορούν περί τους 15 ξεχωριστούς ιδιοκτήτες, τί ακριβώς πρέπει να κάνω?

Έχει κάποιος προχωρήσει τελικά σε έκδοση διαχωρισμού διαμερίσματος σε πολυκατοικία, με τα τρέχοντα δεδομένα των νόμων? Απο την πολεοδομία η γενική απάντηση ήταν βγάλε άκρη μόνη σου και μη μας τρως τον χρόνο... Σχεδόν αυτολεξί.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομη εχει υπαχθει σε καθεστως ΟΙ.

Αδεια διαχωρισμου μιας ΟΙ ζητας.

Απο ποιά δαταξη προκύπτει αυτο?

Επανερχόμενη στην 1η μηχανικό με ενημέρωσε ότι για να βγάλω νέα Αδεια Διαχωρισμού θα πρέπει να αποδείξω την νομιμότητα ολόκληρου του κτιρίου σε όλα τα μεγέθη που προβλέπει ο νόμος 4495.

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΒΙΞΒΩ91-229

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

dimitris GM Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Αδεια διαχωρισμού Οριζόντιας Ιδιοκτησίας ζητώ ναι. Έλαβα την απάντηση για Έγκριση Εργασιών Μικρής κλίμακας βάσει της: 52532/2192/2019 "Διαχωρισμός οριζοντίων ιδιοκτησιών χωρίς αλλαγή χρήσης" - Εγκυκλίου ΥΠΕΝ . 

Για την νομιμότητα του κτιρίου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορώ να εκδώσω νέα άδεια αν σε υφιστάμενο κτίριο υπάρχουν αυθαιρεσίες.

Edited by Wonderland
Link to comment
Share on other sites

On 10/9/2019 at 7:53 ΜΜ, Pavlos33 said:

Είναι η γνωστή ιστορία με τα δυο έγγραφα με διαφορετική ερμηνεία. Η πρόσφατη ερμηνεία (έγγραφο 5232/2019) λέει ότι γίνεται με ΕΕΔΜΚ. Μάλλον θα  βγει το τρίτο έγγραφο και θα λέει ότι και το έγγραφο του 2017, αναιρώντας το πρόσφατο.

14346 35260-16 ΠΕΡΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ.pdf 61 kB · 17 downloads ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΕΝ ΔΑΟΚΑ 5232-2192-10.6.2019.pdf 154 kB · 20 downloads

εχουμε ήδη συζητησει και απαντησει για την ΕΕΔΜΚ

 

οοσο για τον δευτερο ισχυρισμο του, απλα κανει λαθος

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχω διαβάσει όλη την σχετική συζήτηση όμως δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο πώς θα πρέπει να προχωρήσω για να μην βρω εμπόδιο στην Υ.Δομ. που ζητάει αυτά που ζητάει.

Link to comment
Share on other sites

για την ΕΕΔΜ ή την ΑΔ

πας αναλογα με το,    ποιά γραμματέα που  υπογραφει το καθε   ενα απο τα παραπανω  αντικρουόμενα εγγραφα

"υποστηριζει" ο κυριος Προισταμενος.

Για την απαιτηση να ειναι ολο το κτιριο νομιμο και τακτοποιημενο, εγω θεωρω οτι εξεταζεται η νομιμοτητα της δικής  σου αυτοτελούς ΟΙ

και δεν ενδιαφερει τι εκανε ο "υπογειος" ή ο "ρετιρές":mrgreen:

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρει ως προς το διάγραμμα κάλυψης για την νέα ΑΔ.

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι:

1/ Ρύθμιση του 4495 για όλες τις ΟΙ 4ου και 5ου ορόφου, που έχουν επιφέρει αλλαγές στους κοινόχρηστους χώρους και θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα στην απεικόνιση τους σε νέο διάγραμμα κάλυψης νέας ΑΔ.

2/ Να προχωρήσω μέ νέα Άδεια διαχωρισμού ΟΙ και στο διάγραμμα κάλυψης να δείξω τον 4ο και τον 5ο όροφο (ο 5ος έχει την ΟΙ που θέλω να διαχωρίσω) με τα στοιχεία του και την ανάλογη διαγράμμιση και όλους τους πιο κάτω ορόφους με διαγράμμιση και με τους ισχύοντες υπολογισμούς τους.

 

Και να δω σε ποιό πλευρό θα ξυπνήσει η μηχανικός της Υ.Δομ που θα το ελέγξει.

Edited by Wonderland
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα. Με αφορμή ένα σχόλιο πιο πάνω για την απαίτηση μελέτης παθητικής πυροπροστασία σε διαχωρισμό, δεν ενεργούμε βάση του παρακάτω πίνακα;;; 

Δηλαδή αν προυφίστανται του Π.Δ. 71/1988;;

 

ΤΟΠΟ.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.