Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια δόμησης για διαχωρισμό διαμερίσματος


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,
Εμένα ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι την ΟΑ Κατ 3 και την ΕΕΔΜΚ ουσιαστικά με το eadeies δεν την στέλνουμε στην ΥΔΟΜ αλλά στο Υπουργείο. Η ΥΔΟΜ είναι υπεύθυνη να ελέγξει το 30% ανά εξάμηνο σύμφωνα με τον αλγόριθμο που θα στείλει το υποργείο ο οποίος ακόμη έρχεται εδώ και 2 χρόνια ή να ελέγξει σε περίπτωση καταγγελίας. Άρα το παίρνουμε πάνω μας και περιμένουμε να δούμε αν θα ελεγχθούμε ή όχι; Με δικηγόρο που μίλησα μου είπε και αυτός "τρέχα γύρευε". Το σίγουρο είναι ότι βγαίνουμε αθώοι αν κατηγορηθούμε σε δικαστήριο λόγω αντικρουόμενης νομοθεσίας. Η δουλειά βέβαια του πελάτη είναι στον αέρα.

Τέλοσπάντων στο δια ταύτα τώρα...
Έχω εκδώσει ΟΑ σε 6όροφο κτίριο με 150 τ.μ. ανά όροφο από το ισόγειο μέχρι τον Δ όπου διαχωρίζω σε δύο διαμερίσματα των 75 τ.μ. και ταυτόχρονα κάνω αλλαγή χρήσης από "υπηρεσίες" όπως αναφέρεται στην τακτοποίηση (κατηγορία 2 άρα νομίμως υφιστάμενο) σε "κατοικία". Στον Ε όροφο έχω συνολικό εμβαδόν 85 τ.μ. Κράτησα το διαχωρισμό ως είχε με ιδιοκτησία Ε1 73 τ.μ. και Ε2 12 τ.μ. Ζητάει λοιπόν ο πελάτης αλλαγή ώστε να γίνει ιδιοκτησία Ε1 82 τ.μ. και ιδιοκτησία Ε2 3 τ.μ. Η ερώτηση είναι: μπορεί να υπάρχει ιδιοκτησία 3 τ.μ. με ξεχωριστή είσοδο; Ως τι δηλώνεται; Έχει μετρήσει σε δόμηση άρα είναι κύρια χρήση. Θέλει να το χρησιμοποιεί ως αποθήκη αλλά το θέλει επίσης ξεχωριστή ιδιοκτησία; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.