Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλημα με εκφόρτηση μπαταριών σε οικιακό φ/β σύστημα


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Σε οικιακό φ/β σύστημα θέλω να τοποθετήσω διάταξη για τη προστασία των μπαταριών από υπερβολική εκφόρτηση. Μπορώ να βάλω ένα ρελέ που να κόβει τις μπαταρίες και να παίρνει εντολή από την load έξοδο του ρυθμιστή? Αν ναι , τι ρελέ να χρησιμποποιήσω? Στο σύστημα υπάρχει ένα  inverter 1000watt ενω η τάση λειτουργίας στον ρυθμιστή είναι 24 volt.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Edited by Loneranger81
Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ότι έχει αλλά οι μπαταρίες αποφορτίζονται , δεν κόβει τίποτα την αποφόρτηση. Υπάρχει τρόπος να γίνει με ρελέ μέσω του ρυθμιστή φόρτησης? Γιατί για απευθείας σύνδεση στο load του ρυθμιστή δεν φτάνουν τα Αmpere, νομίζω έχει maximum 30 Α επαφή

Link to comment
Share on other sites

Ορισμένοι inverters, ανάμεσά τους μηχανήματα από γνωστές και αξιόλογες μάρκες, δεν κόβουν απ' ευθείας την τροφοδοσία συνεχούς ή εναλλασσομένου, αλλά ενεργοποιούν μια ψυχρή επαφή (συνήθως normaly closed - DC) την οποίαν εσύ οδηγείς σε ρελέ πίνακα και στη συνέχεια πράττεις αναλόγως. Για ψάξε το εγχειρίδιο χρήστη να δεις αν έχει τέτοια επαφή και πως ενεργοποιείται.

Κανονικά πρέπει να έχει και μενού ρύθμισης του ποσοστού φόρτισης ασφαλείας των μπαταριών, με ελάχιστο όριο αυτόματης ενεργοποίησης. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Θα βοηθούσε να ξέρουμε το μοντέλο / μάρκα του inverter για να δούμε αν έχει δυνατότητα ρύθμισης της ελάχιστης τάσης μπαταρίας.

Ποια είναι η χαμηλότερη τάση που έχεις παρατηρήσει ότι φθάνουν οι μπαταρίες?

Επίσης, το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο γίνεται εκφόρτιση σε βάθος που προκαλεί πρόβλημα είναι ένδειξη ότι πιθανόν οι πηγές του συστήματος (Φ/Β) δεν είναι αρκετές για την κατανάλωση που καλύπτει το σύστημα. Ίσως θα πρέπει να γίνει κάτι και για αυτό μακροπρόθεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.