Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετατροπή Χ,Υ ΕΓΣΑ σε φ,λ wgs84


Recommended Posts

συνάδελφοι

το λογισμικό που υπάρχει εέύθερο η με μικρό κόστος και έχει 'φτιαχθεί' από Έλληνες συναδέλφους μας ,υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις

ένα λογισμικό με το οποίο δουλεύουν πολλοί σιγά - σιγά βελτιώνεται με προτάσεις των χρηστών και καλύπτει μεγαλύτερες απαιτήσεις

δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει να καταφύγει σε αγορά ξένου λογισμικού για μετατροπές συντεταγμένων φθάνουν τα όσα πληρώνουμε για άλλες εφαρμογές

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να προσθέσω εδώ και το Plex.Mark! το οποίο κάνει τις μετατροπές μεταξύ WGS84 (φ,λ), ΕΓΣΑ και πολλών άλλων συστημάτων. Επιπλέον δουλεύει πάνω στο Google Earth ώστε να έχεις άμεση εποπτεία ή να παίρνεις συντεταγμένες σημείων και είναι δωρεάν. Στην παρούσα έκδοση δεν υποστηρίζει ακόμα μαζικές μετατροπές.

 

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

http://www.plexscape.com/plexmark.aspx

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους! Πείτε μου τι ακριβώς μετατροπή σας λείπει και θα κοιτάξω τι μπορώ να σας φτιάξω (σε C), οπότε θα τρέχετε ένα exe, θα επιλέγετε όνομα αρχικού αρχείου, όνομα τελικού αρχείου και θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε!

 

Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να σας δώσω source code με υπορουτίνες μετατροπής όπς π.χ. φ,λ ΕΓΣΑ <-> xy κλπ., ώστε να κάνετε την εφαρμογή που εσείς επιθυμείτε!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, βρε παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας. Πήρα να gps (garmin oregon 300) για να κάνω την δουλειά μου πιο εύκολη άλλα έχω φάει αρκετή ταλαιπωρία. Το αρχείο που μου δίνει το gps είναι σε μορφή gpx. Προσπαθώ τώρα και μέρες να βρω πιο τρόπο θα βρω για να το ανοίξω στο autocad αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει τίποτα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Γίνετε αυτό που θέλω να κάνω η ταλαιπωρούμε τσάμπα?

Link to comment
Share on other sites

μάλον η διαδικασία που ακολουθείς είναι λάθος

χρησιμοποίησε το λογισμικό του gps για να κατεβάσεις τα στοιχεία

και στη συνέχεια δουλεύεις με autocad το οποίο δυστυχώς η ευτυχώς δεν είναι για τα πάντα

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όταν αγόρασα το GPS είχε 1 cd μέσα το οποίο είχε μόνο το manual. Οπότε το αρχείο αναγκάστηκα και το άνοιξα με το EasyGPS. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να κάνω αυτό που θέλω. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Συνάδελφοι καλησπέρα..Θέλω να μετατρέψω αρκετά σημεία που έχω σε ΕΓΣΑ 87, σε ελλειψοειδείς συντεταγμένες στο WGS 84. Είναι πολλα τα σημεία και δε βολέυει να τα περάσω ένα ένα από το Coord..Έλεγα να φτιάξω κάτι σε excel ή matlab και αν τελικά δουλέψει να το μοιραστούμε.

Η μετατροπή γίνεται από Χ,Υ ΕΓΣΑ ---> φ,λ ΕΓΣΑ και από εκεί σε ---> φ,λ WGS 84..

...

 

Έφτιαξα μόλις μια ρουτίνα στη matlab για αυτήν ακριβώς την μετατροπή που περιγράφεις:

απο προβολικές συντεταγμένες (Ε,Ν) ΕΓΣΑ 87 σε γεωδαιτικές (φ,λ) και απο κεί σε WGS 84 (φ,λ).

 

Γι'αυτό που σε δυσκόλεψε (απο προβολικές ΕΓΣΑ σε γεωδαιτικές) υπάρχει έτοιμη ρουτίνα στο internet εδω (δες το utm2wgs.m) . Είναι μετατροπή UTM (σε συγκεκριμένη ζώνη) σε WGS84.

 

Μετά απο γεωδαιτικές ΕΓΣΑ μετατρέπεις σε γεωδαιτικές WGS84 με τη χρήση των προσεγγιστικών παραμέτρων μετασχηματισμού που δίνει ο Συγγρός (με αναφορά σε ΒΕΗΣ 1994). Τα αποτελέσματα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με του coords_gr (τσεκαρισμένο), με το καλό ότι μπορείς να μετατρέψεις πολλά δεδομένα κατευθείαν.

 

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει pm να του τη στείλω. Αν θέλετε και ενδιαφέρει πολλούς το ανεβάζω στα downloads.

 

Αν και 6 μήνες μετά είπα να το κάνω post μήπως και ενδιαφέρει κανένα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.