Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικαιροποιηση Στατικης Μελετης 2001


 

Recommended Posts

Καλημερα συναδελφοι. Σε στατικη μελετη του 2001 με εφαρμογη ΕΑΚ-ΕΚΩΣ, δεν εγινε ποτε η κατασκευη και τωρα ζητειται να βγει νεα αδεια με τις ελαχιστες αλλαγες που απαιτουνται λογω κανονισμων.

Η μελετη αφορα σπιτακια διοροφα με υπογειο, πολυ απλα σε κατοψη. Τοτε, σε εκεινη τη μελετη ειχε επιτευχθει επαρκεια τοιχωματων με τοιχια διαστασεων 25/100, 25/120 κλπ. διαστασεων κατω του 150. Αν θυμαστε αργοτερα, το 2004 απο τον ΟΑΣΠ ειχε βγει διευκρινηση οτι τα τοιχωματα κατω του 1.50μ. μηκους δε θεωρουνται τοιχωματα για συμμετοχη στον ελεγχο επαρκειας τοιχωματων.

Επειδη στα κτιρια αυτα δεν υπαρχει, ουτε προκειται να υπαρξει μαλακος οροφος σκεφτομαι να κρατησω τη διαταξη του φεροντος οργανισμου, χωρις να μεγαλωσω τα τοιχια σε 1.50μ. (για να μην εχω αρχιτεκτονικα θεματα) και να κανω ικανοτικο και στις δυο διευθυνσεις.

Αρα εφαρμογη ΕΑΚ, ΕΚΩΣ και ΚΤΣ2016.  Δεν σκεφτομαι να παω Ευρωκωδικες γιατι φοβαμαι οτι θα προκυψουν περισσοτερες αλλαγες....

Εσεις πως θα το αντιμετωπιζατε το θεμα??

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε υποχρεώνει κανένας να έχεις επάρκεια τοιχωμάτων.

Αν το διώροφο είναι "κανονικό" με τον ορισμό που έδιναν οι παλιοί Κανονισμοί, δεν χρειάζεσαι ούτε ικανοτικό έλεγχο. Κάντον όμως για να είσαι ήσυχος.

Αν δεν είσαι σε περιοχή με μεγάλη ζώνη σεισμικότητας, δοκίμασε να κατεβάσεις λίγο και τον συντελεστή q, που λογικά θα είναι 3,5.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.