Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοποθέτηση τροχοβίλας σε χωράφι


Recommended Posts

χαιρετω σας. γεια σας και σορρυ που γραφω καινουριο θεμα για ενα μαλλον πολυειπωμενο θεμα, αλλα αληεθα ολη μερα διαβαζω το φορουμ και οντος αναφεροντε καποιοι στο θεμα μου αλλα με σκορπια μυνηματα και ειναι και παλια μυνηματα με αποτελεσμα να μην ξερω τι ισχυει τωρα.

ελπιζω να μην ειναι ματαιο να προσπαθησω να αποτρεψω τους τυχον τυπους που αρεσκοντε να την λενε στους αλλους κλπ.

αν και εχω κρατησει σημειωσεις και απο το εδω φορουμ δεν θα κατσω να κανω παραθεσεις τωρα γιατι το κουρασα μεσα μου το θεμα νομιζω.

λοιπον στο θεμα μου,  θελω να φτιαξω ενα κουτι (δεν ξερω αν εχει  συγκεκριμενους περιορισμους στο σχημα και στις διαστασεις) να εχει παραθυρα και να βαλω μεσα ενα κρεβατι και να το βαλω στο μελοντικο μου χωραφι που δεν εχει σημασια αν θα ειναι αρτιο και οικοδομησιμο διοτι δεν θελω να πληρωνω κανενος τυπου χαρατσιου ειτε αυτο λεγετε ενφια ή τελη κυκλοφοριας ασφαλεια κλπ.
θελω λοιπον να ειμαι Off Grid που λενε και οι αμερικανοι.

επειδη (και μαλλον επρεπε να το γραψω απο την αρχη αυτο για να μην βγαλετε καποιοι βιαστικα συμπερασματα,) θελω να ειμαι νομιμος. εχω προσπαθησει να βγαλω ακρη με τον νομο ειτε στο ιντερνετ αρχικα ειτε μετα σε π. μηχανικους στην περιοχη μου, μετα στο μηχανολογικο και τελος στην πολεοδομια, καποιοι δεν ηξεραν τιποτα καποιοι κατι ειχαν ακουσει καποτε κλπ. καμια σωστη κουβεντα, α ξεχασα οτι προσπαθησα να παρω και τηλεφωνο στο υπ. μεταφορων λολ.

οκ τωρα οι ερωτησεις μου.

εχω ακουσει για τροχοβιλες χωρις ο. αδειες, (απο εκει ξεκινησε το ολλο θεμα) και καθως εψαχνα βρηκα και καινουριες λεξεις, τροχοκατοικιες, τροχοσκηνες, τροχυλατες κατοικιες, τρειλερς, τροχοσπιτα φυσικα κλπ.

1) αυτες ειναι λεξεις απο το μυαλο καποιου; υπαρχουν νομικα; 

αν υπαρχουν τι προβλεπεται για αυτα;

2) καταρχην για τον ορισμο τροχοβιλα (και δεν αναφερομαι στους πωλητες που ισως καποιοι να λενε τα παντα για να πουλησουν, αλλα ακομα και απο π.μηχανικους σε φορουμς) διαβασα να λενε οτι μπορεις να εχεις μια τροχοβιλα στο χωραφι σου αν δεν την συνδεσεις μονιμα σε οτιδιποτε σταθερα, οπως ρευμα, νερο, αποχετευση, το εδαφος κλπ. χωρις ο.α. επειδη λογιζεται ρυμουλκο και οχι κτηριο. (αλλιως δεν θα ηταν αυθαιρετα ολα τα τροχοσπιτα η προκατ δεν ξερω σε τοσες μαντρες των πωλητων;

αυτο ισχυει; γιατι αν καποιοι που ειπαν οτι δεν ισχυει ειχαν στο μυαλο τους αυτους που το ειχαν συνδεμενο με το εδαφος πχ με στηριγματα ή εκρυβαν τις συνδεσεις, γενικα ολο με καποιο τροπο το συνδεαν μονιμα εστω κρυφα. 

8α μου πετε αν δεν ειναι κτηριο ειναι αμαξι; εχει αριθμο πλαισιου; ξερω γω; εχει; εσεις θα μου πειτε, αν και απο την αρχη ηθελα να δω τι επειτρεπετε να εχεις για να το φτιαξω (εχω ενα κολλημα με τις κατασκευες αλλα ειναι και οικονομικο το θεμα) 


εγω θελω απλα να μαθω τι προβλεπεται και να το εφαρμοσω, οχι στο περιπου αλλα ακριβως, αρκει να ξερω.

να διευκρινίσω αν δεν εγινα κατανοητος οτι δεν εχω κανενα κολημα με τις τροχοβηλες η με κατι αλλο, εκτος απο το να γλιτωσω τον νταβά απο το κεφαλι μου. οποτε θα προσαρμοσω το προβλημα μου στην "λυση" που μου δινει ο νομος. (που βασικα ο νομος μου δημιουργει προβλημα και μου πουλαει την λυση ακριβα)


τωρα εκτος τις τροχοβιλες που δεν ξερω αν υπαρχει σαν εννοια η οχι, εχω δει διαφορα ρυμουλκα και οχι μονο στο εξωτερικο που εχουν φτιαξει απειροι ανθρωποι υπεροχα σπιτακια και ειτε τα εχουν σταθερα ειτε τα σερνουν με το αμαξι τους και πανε παντου, αλλα και ελλαδα σε μικροτερες διαστασεις οπως τα teardrop που οπως λενε στο teardrop.gr επειδή δεν έχει ανοιγόμενα παράθυρα, υπάγεται στην κατηγορία της μπαγαζιέρας. μου φαινεται πολυ επισημο για να μην ισχυει. παλι οποιος ξερει να μου πει αν και δεν ειναι κατι τετοιο που θα ηθελα να φτιαξω γιατι ειναι μικρο. 

3) αλλα εστω οτι φτιαχνω ενα τετοιο και δεν ειναι νομιμο, ως προς ποιον νομο; για να κοιμηθω μεσα; η οταν το μεταφερω διοτι δεν πληροι προηποθεσεις μεταφορας ή ελξης κλπ, λογο ιδιοκατασκευης;

αν θεωρειτε ρυμουλκο και το εχω στο χωραφι μου, ερθει τοτε καποιος να με ελενξει και δει οτι δεν ειναι συνδεμενο με τιποτα και κινειτε, αρα δεν ειναι κτηριο αρα δεν ειναι αυθαιρετο, αλλα δεν πληροί προηποθεσεις για να κινειτε πχ δεν εχει ταξινομηθει ή δεν εχει ειδικού σήματος ρυμούλκισης,  χωρις έγκριση τύπου, ικανοτητα ελξης και οτι αλλο ισως να χρειαζετε (λεω μερικα που διαβασα, δεν τα ξερω αυτα, εσεις ξερετε καλυτερα) τοτε ειναι νομιμο για την πολεοδομια αλλα υποτιθετε παρανομο για την τροχαια; ομως εφοσον την ωρα του ελεγχου ειναι παρκαρισμενο και δεν κινειτε στην ουσια ουτε για την τροχαια ειναι παρανομο. σωστα; 

4. α) αν σε ενα τρειλερ φτιαξω μια κατασκευη για την ιδια χρηση αλλα μπορω να την βγαζω και να την ξανα βαζω στο τρειλερ αμεσα, τοτε αυτο θεωρειται φορτιο σωστα;

β) αρα οσο μπορω να το φορτονω ξεφορτονω ειναι ενταξη για την τροχαια, αλλα με το που το κατεβασω απο τις ροδες εγινε σπιτι  και θα μου την πει η πολεοδομια;

αν και το κοματι της τροχαιας για την μεταφορα του νομιζω πως προβλεπεται να το κανεις νομιμο. (αυτα για ιδιοκατασκευες, γιατι απο αντιπροσωπειες θα ειναι ποιο ευκολο)
και αυτο που καταλαβα σε αυτην την χωρα ειναι οτι το παρανομο απο το νομιμο εχει να κανει με το αν πληρωνεις η οχι. πχ αν δεν πληρωνεις ενφια εισαι παρανομος.
 

5) εγω ιδανικα εχω στο μυαλο μου μια ιδιοκατασκευη 2.5μ*5μ (σαν αυτο που μεχρι τωρα ηξερα για τροχοσπιτο) τωρα αν επιτρεπεται να εχεις μια τετοιου ειδους κατασκευη, υπαρχουν περιορισμοι στις διαστασεις και το σχημα;

δεν με νοιαζει αν εχει ροδες δικες του ή τοποθετιμενο σε τρειλερ ή θα ειναι στο χωμα ή αν αιωρείται με καποιον τροπο, αν προβλεπετε να εχω κατι τετοιο χωρις μονιμα παγια με νοιαζει.

6) αν δεν μπορω να εχω νομιμα κανενος ειδος κατασκευη ειτε δικη μου ειτε απο εταιρια. αν εκανα καποια μικρη μετατροπη πχ σε μια κλουβα δλδ εσωτερικα ξυλινη επενδυση ισως φωτα λεντ, κρεβατι εννοειτε και το απιθανο κοματι να ειναι νομιμο να εκανα παραθυρα πλαινα ή οροφης εστω μη ανοιγόμενα. νομιμο;  και αν καταθεσω πινακιδες και το αραξω στο χωραφι;
και αν αυτο ειναι νομιμο δεν αλαζει ονομα ε; δεν γινετε απο αμαξι σε τροχοσπιτο ή κατι αλλο;

ξερω οτι εγραψα πολλα και αν κατσει καποιος να το διαβασει θα κουραστει, λυπαμαι γιαυτο ομως και εγω εχω κουραστει να ψαχνω ματαια ή να ρωταω "υπευθυνους" ματαια.
νομιζω ομως οτι δεν θα εχουν γραφτει ολα αυτα μαζεμενα καπου (αν ναι συγνωμη δεν το ειδα) και συγουρα απασχολει/ουσε πολυ κοσμο ειτε μηχανικους ειτε ιδιωτες και καλο ειναι να υπαρχει μια απαντηση για το τι ισχυει με τον νομο σημερα 2018.

εγω εκατσα και εγραψα ενα σωρο περιπτωσεις σαν παραδειγματα που θα μπορουσα για να φτιαξω κατι να μενω στο χωραφι, τωρα αν καποιος ξερει καποιον τροπο δεν ειναι αναγκη να απαντηθουν ολα οσα εγραψα απλα να πει θα κανεις αυτο και ειναι νομιμο με τους ταδε νομους.

ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλη συνέχεια σε οτι κανετε.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Είναι εντελώς νόμιμο να "παρκάρεις" το τροχόσπιτό σου σε οποιοδήποτε γεωτεμαχιό σου θέλεις, αρκεί να τηρείς τα εξής:

1. Να κινείται (Ρόδες σε καλή κατάσταση και όχι βάσεις)

2. Να μην είναι συνδεδεμένο με δίκτυα κοινής ωφέλειας ή βόθρο και 

3. Να μην φλυαρείς :razz:

 

Όντως η τροχαία δεν έχει κανένα θέμα όσο δεν το βγάζεις στον δρόμο...

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στα όσα σωστα ανέφερε ο ppanag, να προσθέσω:

4. να είναι κυκλοφορούν όχημα, να έχει δηλαδή αριθμό κυκλοφορίας από το υπουργείο συγκοινωνιών, άρα.... δεν γλιτώνεις τα  πάγια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να τρολάρω λίγο...  Όταν καταθέσεις πινακίδες ενός αυτοκινήτου πρέπει να το έχεις σε κλειστό γκαράζ? Δεν μπορείς να το έχεις στο χωράφι σου και να κοιμάσαι μέσα όποτε σου καπνίσει?

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από το εγκ-27860/4450/34/23-3-88.

    "Τα τροχόσπιτα που δεν είναι κυκλοφορούντα οχήματα και ρυμολκούμενα από ΙΧ. αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, εφόσον μεταπίπτουν στην κατηγορία που 
περιγράφεται από την παρ.17 του Αρθ-2 του ΓΟΚ/85), δηλαδή μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις με μόνιμη εξάρτησή τους από το περιβάλλον στο οποίο εγκαθίστανται και συνδέονται σταθερά με αυτό (π.χ. σταθερή σύνδεση με το έδαφος, κατασκευή βόθρου, σύνδεση με δίκτυα) ή εξυπηρετούν παραμονή ανθρώπων ή ζώων, εκτέλεση εργασίας ή άσκηση επαγγέλματος, αποθήκευση ή τοποθέτηση πραγμάτων, μηχανημάτων, κλπ., πρέπει πριν εγκατασταθούν σε γήπεδο ή οικόπεδα να έχουν άδεια της αρμόδιας για την έκδοση οικοδομικής αδείας Υπηρεσίας η οποία τα κρίνει κατά τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις." "

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, ppanag said:

Είναι εντελώς νόμιμο να "παρκάρεις" το τροχόσπιτό σου σε οποιοδήποτε γεωτεμαχιό σου θέλεις, αρκεί να τηρείς τα εξής:

1. Να κινείται (Ρόδες σε καλή κατάσταση και όχι βάσεις)

2. Να μην είναι συνδεδεμένο με δίκτυα κοινής ωφέλειας ή βόθρο και 

 

ναι βρε αυτα τα ξερω, αν το φτιαξω μονος μου δεν ξερω αν θεωρει το κρατος οτι ειναι τροχοσπιτο

και μελισσα πως θα παρεις αριθμο κυκλοφοριας αφου ειναι ιδιοκατασκευη; επισης τι παγεια δλδ εχει ενα ρυμουλκο τροχοσπιτο; ασφαλεια;

cacau αυτο ακριβως, το ρωταω και εγω στο 6, αλλα μαλλον οπως λεει η μελισσα αν δεν ειναι κυκλοφορουντο οχημα θελεις οικοδομικη αδεια  (αν και αναφερετε σε τροχοσπιτα ο εγκ-27860/4450/34/23-3-88. αν ομως ειναι μια κλουβα; 

ισως ξερεις μελισσα να μας πεις, ειναι μονο για τροχοσπιτα η για καθε οχημα;

 

το βασικο μου ερωτημα ειναι αν μου επιτρεπει ο νομος να φτιαξω κατι δικο μου. (αν πρεπει να εχει ροδες, πρεπει να ειναι απο μαγαζι που πουλαει τρειλερ με πιστοποιησεις ή μπορει να ειναι και αυτο ιδιοκατασκευη;)

το teardrop εχει αριθμο κυκλοφοριας; αν ειναι ιδιοκατασκευη μπορεις να βγαλεις αριθμο κυκλοφοριας; και αν ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο το teardrop; το αναφερω αυτο γιατι ειναι πολυ γνωστα στους καμπινγκστες

υ.γ ευχαριστω που απαντησατε :)

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, cacau said:

Να τρολάρω λίγο...  Όταν καταθέσεις πινακίδες ενός αυτοκινήτου πρέπει να το έχεις σε κλειστό γκαράζ? Δεν μπορείς να το έχεις στο χωράφι σου και να κοιμάσαι μέσα όποτε σου καπνίσει?

Ντεν έκω αυτοκίνητο καρντιά μου :rolleyes:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γιωργος_τάδε, δεν ξέρω αν μπορεί να ταξινομηθεί από το υπ. συγκοινωνιών η ιδιοκατασκευή που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου. Θα πρέπει να απευθυνθείς εκεί. Να πάρεις τις προδιαγραφές για την κατασκευή έτσι ώστε να μην είναι επικίνδυνη για σένα αλλά και για τους άλλους. Ένα ρυμουλκούμενο πρέπει να ρυμουλκείται από όχημα με την αντίστοιχη άδεια από υπ. συγκ., και το ρυμουλκό όχημα να ασφαλίζεται για την ρυμούλκηση. Αυτό σημαίνει ακριβότερα πάγια για το ρυμουλκό όχημα.

Γενικά, ή θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, ή θα πληρώνεις φουσκωμένα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια.

Τζάμπα θα σου βγεί μόνο το αντίσκηνο. 

Link to comment
Share on other sites

Γιώργη τάδε

"Αυτα" που περιγράφεις, όπως τα περιγράφεις αν το/τα φτιάξεις στο γεωτεμαχιο σου και ειδικά τώρα που είναι μετά 07/2011 θα φας ένα πρόστιμο από πολεοδομία που θα χρειαστείς πολλά "τάδε" για να το πληρώσεις.

Φυσικά ο μόνος τρόπος να το αποδειχτείς είναι η πειραματική μέθοδος

Το κάνεις και περιμένεις

Μη χαρείς όμως αν δεν φας το πρόστιμο άμεσα η γρήγορα

Οσο πιο μετά σου έρθει τόσο πιο πολλά θα είναι

(Πρόστιμο που το έκανες, +50% για κάθε χρόνο μέχρι να παύσει ως προστιμο διατήρησης, +€ για έξοδα νομικά σε δικαστήριο)

 

Ενημερωσε μας αν καταφερεις κατι πιο καλό 

Edited by Didonis
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.