Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου


Engineer

Recommended Posts

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ενόψει της σημερινής προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι κρίσιμες Υποδομές των Εμπορευματικών Κέντρων που έχουμε ανακοινώσει σε όλη την Ελλάδα υλοποιούνται νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε εξαγγείλει. Ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης του Εμπορευματικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, μετά από την ανάπτυξη του αντίστοιχου Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου στην Αθήνα.

Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η ανάπτυξη των υποδομών των Συνδυασμένων Μεταφορών, με σημαντικότερες αυτές των Εμπορευματικών Κέντρων και ενός σύγχρονου Σιδηροδρομικού δικτύου. Το Εμπορευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα είναι ένα κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Θα εξυπηρετεί τόσο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και την Βόρειο Ελλάδα, μέσω των συνδέσεων με τις Βαλκανικές χώρες και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη επτά Εμπορευματικά Κέντρα σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Πάτρα. Τα Εμπορευματικά αυτά Κέντρα σε συνδυασμό με τις σύγχρονες Σιδηροδρομικές Υποδομές που θα συνδέουν τα λιμάνια της Β. Ελλάδος με τα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσω του Άξονα 10 με την Σερβίας και τη πΓΔΜ, αναβαθμίζουν τη χώρα μας ως διεθνές κέντρο Συνδυασμένων Μεταφορών με προφανή πλεονεκτήματα για τις παραγωγικές δομές της χώρας, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στη μεταποίηση.

Οι Υποδομές της χώρας υλοποιούνται, υπηρετώντας τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και υλοποιώντας το σχέδιο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη».

Ο διεθνής διαγωνισμός που προκήρυξε η ΓΑΙΑΟΣΕ για το έργο με τίτλο: «Διεθνής Διαγωνισμός με ανταγωνιστικό διάλογο για την Ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου: Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Εμπορευματικού Κέντρου στον Χώρο του Πρώην Στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη», θα πραγματοποιηθεί με ταχύτατες διαδικασίες, σε δύο στάδια που είναι τα εξής:

- Α' φάση (στάδιο): ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, το οποίο σημαίνει ότι η λήξη της περιόδου αυτής θα είναι στο τέλος Μάιου

- Β' φάση (στάδιο): ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ η διάρκεια του οποίου προσδιορίζεται σε δύο μήνες μετά την Α φάση, ήτοι στο τέλος Ιουλίου θα κατατεθούν οι προσφορές των συμμετεχόντων. Σημειώνεται ότι δικαίωμα για συμμετοχή σε αυτήν τη φάση του διαγωνισμού θα έχουν όσοι συμμετείχαν στην πρώτη φάση, δηλαδή στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το πρώην στρατοπέδου Γκόνου, όπου θα αναπτυχθεί το εν λόγω εμπορευματικό κέντρο, έχει έκταση 672.000 τ.μ. και η θέση του χαρακτηρίζεται προνομιακή. Διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τον Εμπορικό Σταθμό του ΟΣΕ καθώς και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τέλος, η ευρύτερη περιοχή εξυπηρετείται από τις εξής βασικές οδικές αρτηρίες:

- Εθνική Οδό Αθηνών–Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), μέσω του κόμβου της Λαχαναγοράς,

- Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης–Έδεσσας που συνδέει το ακίνητο με την περιοχή της Σίνδου και το Κιλκίς,

- Εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (τμήμα της Εγνατία Οδού),

- Εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.