Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημοσιεύτηκε Νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας


kan62

Recommended Posts

  • 8 months later...

Συνάδελφοι, αναθερμαίνω λίγο τη συζήτηση σχετικά με τα υλικά για τις θερμομονώσεις. Απ' ότι καταλβάινω αποκλείονται η εξηλασμένη και η διογκωμένη πολυστερίνη λόγω κλάσης.

Βέβαια πέραν αυτών των υλικών υπάρχει συνήθως τοιχοποιία η οποία κατατάσεται στην κλάση Α1 (άκαυστο). Τι ακριβώς ισχύει?

α) Κάθε εξωτερικό υλικό σε μια εξωτερική τοιχοποιία πρέπει να συμμορφώνεται με τις ελάχιστες απαιτήσεις (Μπορεί να υπάρχει εσωτερική θερμομόνωση διογκωμένη πολυστερίνη ανάμεσα σε δύο τούβλα?) ή β) πρέπει απλά να υπάρχει τουλάχιστον ένα υλικό (π.χ. τούβλο) που να προσδίδει την απαιτούμενη πυραντίσταση?

Αν ισχύει το α) τότε νομίζω ότι υπάρχουν 3 λύσεις για την θερμομόνωση τοίχων: χρήση πετροβάμβακα, ενδιάμεση θερμομόνωση, χρήση τσιμεντοσανίδας εξωτερικά με οποιαδήποτε μόνωση. Βέβαια υπάρχει πρόβλημα με τη μόνωση των στοιχείων σκυροδέματος, εκεί υπάρχουν μόνο 2 λύσεις: χρήση πετροβάμβακα, χρήση τσιμεντοσανίδας εξωτερικά με οποιαδήποτε μόνωση. Πιθανότατα υπάρχουν και άλλες λύσεις, απλά αυτές μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα.

Υπάρχει δυνατότητα μόνωσης με συνήθη υλικά (πολυστερίνη) και χρήση ειδικής βαφής που να προσδίδει κλάση Α1 ή Α2?

Η περίπτωση β) που αναφέρω πιο πάνω έχει μια λογική, υπό την έννοια ότι και να καεί όλη η πρόσοψη (αν τα παράθυρα έχουν δείκτη πυραντίστασης 30 ή 60) λόγω του τούβλου δεν θα μεταδοθεί η φωτιά στο εσωτερικό. Βέβαια είδαμε τις συνέπειες τέτοιου είδους μόνωσης στο Λονδίνο στο Grenfel tower...

Γενικά πώς το έχετε αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα? Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.