Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ από τον Ιούνιο του 2017. Έναρξη στην εφορία έκανα τον Οκτώβρη του 2017. Εισφορές για τους προηγούμενους 4 μήνες (Ιούνιο-Σεπτέμβρη)πλήρωνα κανονικά (αφού τα ειδοποιητήρια έβγαιναν κανονικά) παρόλο που με τον νέο νόμο υπάρχει αποσύνδεση εισφορών σε περίπτωση μη έναρξης. Τώρα με την φορολογική δήλωση άκουσα από διάφορους να λένε πως ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ για όλο το 2017, αν και βγήκε τον Σεπτέμβριο. Ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί εμένα μου φαίνεται από δύσκολο έως αδύνατο. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

αναδρομική ισχύ έχει για όσους ήταν ήδη μέλη ΤΕΕ την 1/1/2017,

για εσένα θα έχει ισχύ από τότε που γράφτηκες στο ΤΕΕ,  νομίζω . . . . 

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς ,είναι λογικό να μην ισχύει για μένα από την αρχή της χρονιάς, το θέμα είναι αν με πιάνει έστω από τότε που γράφτηκα για να μπορώ να αιτηθώ επιστροφή εισφορών για το τετράμηνο που είχα κλειστά βιβλία.

Link to comment
Share on other sites

γιατί να το κάνεις αυτό;

δεν έχει νόημα από την στιγμή που άνοιξες βιβλία και θα πληρώνεις κανονικά ωφελημένος θα είσαι γιατί θα έχεις ήδη 4 μήνες που μετράνε στην σύνταξή σου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όχι,αρκετά λιγότερα, 97 για την ακρίβεια. Στο σύνολο 388 ευρώ. Για κάποιους μπορεί να μην είναι τίποτα, για μένα όμως δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσό.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα στο ΤΣΜΕΔΕ και μου είπαν όντως πως μπορώ να κάνω αίτηση και να έχω επιστροφή, απλώς δεν θα είναι άμεση η απάντηση. Σε κανα δυο χρόνια δηλαδή. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θα ήθελα να υποβάλλω ένα ερώτημα σχετικά με το άρθρο 20 του Νόμου 4488/2017 και την υπ' Αρ. Πρωτ.: Δ.ΑΣΦ./291/382406 εγκύκλιο, ΑΔΑ:Ω1ΝΖ465ΧΠΙ-ΒΕΒ . Έχω υποβάλλει αίτηση για να υπαχθώ στην προαιρετική ασφάλιση σύμφωνα με το άρθρο 20 του Νόμου 4488/2017 η οποία δεν έχει καταχωρηθεί ακόμη από τον ΕΦΚΑ. Στο μεταξύ εργάζομαι ως μισθωτός με σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας και η επιχείρηση μου καταβάλλει εισφορές στον ΕΦΚΑ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο του ΕΦΚΑ με ενημέρωσε λεκτικώς πως όταν επεξεργασθεί η αίτηση μου θα υπολογισθούν  ΚΑΙ ασφαλιστικές εισφορές λόγω της υπαγωγής μου στην προαιρετική ασφάλιση για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είμαι ΜΙΣΘΩΤΟΣ. Δηλαδή η επιχείρηση θα καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές π.χ για τον μήνα Ιούνιο αλλά θα καταβάλλω κι εγώ τις ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές για το μήνα Ιούνιο λόγω της υπαγωγής μου στην προαιρετική ασφάλιση.

Παρακαλώ εαν γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει αν γνωρίζει περισσότερα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.