Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή καυστήρα σε παλαιά πολυκατοικία


Recommended Posts

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το forum ,  να σας πω λίγο τον προβληματισμο μου , που δεν μπορώ να βγάλω άκρη για να προχωρήσω.

Είμαστε μια πολυκατοικία του 1977 ( με 20 διαμερίσματα , 4 οροφή διαμερισματων , ένα δώμα , ένα ισόγειο και ένα υπόγειο) με κεντρική θέρμανση πετρελαίου , με τον λέβητα να είναι ο αρχικώς της εγκαταστασεις , ο οποίος έχει κολληθεί μια φορά.

ο Λέβητας που είναι 140.000 θερμίδων.

Σε  συνέλευση που έγινε αποφασίσαμε να κάνουμε αλλαγη λέβητα και καυστήρα με έναν φυσικού αερίου και κάπου εδώ αρχίζει  ο προβληματισμος μου , καθώς όσοι έχουν έρθει για προσφορά μου εχουν προτείνει βέβαια διαφορετικά μοντέλα (γιατί ο καθένας εξειδικεύεται σε αυτόν ) αυτό δεν με πειράζει , άλλα το πρόβλημα είναι στις απόψεις ότι ο συμπυκνώσεις μπορείς να είναι μικρότερος σε θερμίδες   από της θερμίδες που έχει ο αρχικός καυστήρας που είναι 140.000 θερμίδες.

Δηλαδή σε μια προσφορά μου πρότειναν το καυστήρα συμπυκνώσεις innovens pro που είναι 115 kw άρα κοντά στις 98000 θερμίδες.

Παρακαλώ , το ερώτημά μου είναι άμα βάλω συμπυκνώσεις μπορεί να είναι λιγότερες θερμίδες από αυτές του αρχικού καυστήρα και να μην έχω κανένα πρόβλημα με την θέρμανση της πολυκατοικίας.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων ,οι απαντήσεις σας θα είναι σωτήριες γιατί η δαπάνη είναι μεγάλη και δεν πρέπει να γίνει λάθος.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς βασίζονται στο ότι οι λέβητες συμπύκνωσης έχουν βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο της μονάδας, σε αντίθεση με τον παληό, που ο συντελεστής απόδοσης μπορεί να έχει πέσει αρκετά κάτω από τη μονάδα (και ίσως να είναι και υπερδιαστασιολογημένος, όπως συμβαίνει συχνά).

Σε κάθε περίπτωση, για να έχετε σίγουρη και υπεύθυνη απάντηση, χωρίς ίσως και αν, απαιτείται μελέτη απωλειών από μηχανολόγο.

Edited by antloukidis
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας, αν κατάλαβα καλά μου λέτε ότι και συμπικνωσεις να βάλουμε θεωρητικά πρέπει να είναι ίδιες θερμίδες , τώρα αμα δεν σας απασχολω πολλή , μπορείτε να μου πείτε στην πολυκατοικία που είναι το 1977 τη προβλήματα θα έχω με έναν λέβητα συμπυκνώσεις. Ο λέβητας που μου πρότειναν είναι καλός έχει σέρβις (για το λέβητα μου απαντατεναμα θέλετε και άμα το επιτρέπουν οι κανονισμοί) και πάλι ευχαριστώ.

Edited by Pala1977
Link to comment
Share on other sites

Να ξεκινήσουμε με το ότι οι παλιοί λέβητες ήταν σχεδόν πάντα υπερδιαστασιολογημένοι. Άρα δεν είναι απίθανο με τα 115 kW να καλύπτεστε. ΑΛΛΑ με ποιο κριτήριο βγήκαν τα 115 kW ή τα Χ kW; Έχουν δει τη παλιά μελέτη θέρμανσης; Αν όχι όπως ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω πρέπει να γίνει εκ νέου μελέτη θερμικών απωλειών. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία η αντικατάσταση 1:1 είναι η πιο ασφαλής (εφόσον είσαστε ευχαριστημένοι από τον παλιό λέβητα). Μην αμελείτε όμως και τον ρόλο του καυστήρα. Γενικά καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε μηχανικό γιατί ένας έμπορος πουλάει υλικό ενώ εσείς στην πραγματικότητα θέλετε υπηρεσία. Και το συμφέρον το εμπορικό μπορεί να μην ταυτίζεται με την επιθυμητή υπηρεσία.

Edited by stayros
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με απλα λογια

1.Πατε σε μηχανολογο μηχανικο (ΟΧΙ ταυτόχρονα έμπορο) και τον πληρώνετε για να σας πει τι συστημα χρειαζεστε.

2.Με βάση το 1 ζητατε προσφορές απο εμπόρους

Εφοσον παρακαμψετε το βημα 1 είναι σχεδον βεβαιο οτι θα πάρετε ένα σύστημα αντιοικονομικό ή μη επαρκες. Τον έμπορο ουδόλως τον ενδιαφέρει αυτό φυσικά.

 

ΥΓ. Το google και το φορουμ δεν υποκαθιστουν το βήμα 1

Edited by cvlengnr
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

υπόψιν ο λέβητας συμπύκνωσης απαιτεί καμινάδα κατάλληλη για υγρές συνθήκες και εγκατάσταση για απορροή συμπυκνωμάτων. Αυτά θα πρέπει να αποδεικνύονται στη μελέτη μηχανολόγου που θα καταθέσετε στην ΕΔΑ.  Παλιές καμινάδες αμιάντου κτλ, απλά δεν κάνουν. Κατά τα άλλα συμφωνώ και εγώ να πάτε πρώτα σε μηχανολόγο (μή έμπορο). Θα πρέπει πριν την κατασκευή του έργου να κατατεθεί μελέτη προς έγκριση στην αρμόδια ΕΔΑ.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι όσοι έχουν έρθει είναι μηχανολόγοι καιμποσο έμποροι αλλά βέβαια συνεργάζονται με εμπόρους άρα έχουν στο μυαλό τους τα μηχάνημα τα τους , όσο για την καμινάδα και την αποχέτευση τα έχουν προτείνει όλοι.Παντος ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.