Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.

Η ιδέα πίσω από αυτό το thread είναι η εξής απλή:

Να φτιάξουμε (όλοι μαζί) ένα database τιμών εργασιών, ρεαλιστικών και σύγχρονων.

Βλέπω σε πολλά posts αναφορές στο πόσο κοστίζει ένα μεροκάματο JCB ή ποιο είναι το κόστος για μια σκυροδέτηση πχ, και όλες τους είναι τουλάχιστον 5ετίας ή και παραπάνω. Προφανώς όλοι μας έχουμε τις τιμές των εργασιών που δουλεύουμε συχνότερα στο κεφάλι μας έτοιμες, αλλά θεωρώ πως μόνο καλό θα είναι, τόσο για τους νέους μηχανικούς όσο και για τους παλιότερους να έχουμε ένα σύστημα αναφοράς όταν συντάσσουμε κάποιο προϋπολογισμό και εν συνεχεία υποβάλλουμε μια προσφορά, είτε αυτό είναι για κάποιο ιδιωτικό είτε για κάποιο δημόσιο έργο, έστω και αν μοναδικός σκοπός είναι να διπλοτσεκάρουμε μια προσφορά που μας δίνεται από κάποιο συνεργείο. Εάν το thread προχωρήσει, θα μπορούσαμε και να συγκεντρώσουμε τις πληροφορίες σε ένα excel ανοιχτό για όλους μας, δημιουργώντας ένα καλό και χρήσιμο εργαλείο.

Πριν ξεκινήσει κάποιο ποστάρισμα, θα χαιρόμουν να άκουγα κάποιες γνώμες/ιδέες για το όλο εγχείρημα.

 

Φιλικά

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πολύ χρήσιμο εργαλείο θα είναι αυτό. Είμαι νέος μηχανικός και με ενδιαφέρει πολύ. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να υπάρχουν κατηγορίες μέσα στις οποίες θα υπάρχουν οι εργασίες. Για παράδειγμα, κατηγορία "Χωματουργικά", μέσα στην οποία θα υπάρχουν εργασίες όπως "εκθαμνώσεις", "κατάχωση άχρηστων υλικών", "εκσκαφή για δίκτυο αποστράγγισης", "εκσκαφή για θεμελίωση" κλπ.

Προτείνω αυτόν τον τρόπο (και όχι εργασίες σε αλφαβητική σειρά) για γρηγορότερη αναζήτηση. Αν είναι κατά αλφαβητική σειρά, μπορεί η εργασία "εκσκαφή για αποστραγγιστικά" να έχει καταχωρηθεί ως "αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Α), ή "εκσκαφή για αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Ε), ή "χωματουργικά για αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Χ) κ.ο.κ.

Από μένα ξεκινήστε! Καλή αρχή!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.