Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελέτες Φωτοβολταικών < 20 kW


teachertza

Recommended Posts

tsiperman: Η μόνη σίγουρη απάντηση που μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή είναι να πας στην Πολεοδομία και να συζητήσεις μαζί τους. Δέχονται ακόμα αιτήσεις για κάτω των 20kW στην περιοχή σου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 400
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...οχι οπως το εννοεις chris_gr,δεν παιρνεις αριθμο πρωτοκολλου ,ουτε πληρωνεις τα 300e,μπορεις ομως να καταθεσεις την αιτηση σου κ να αποκτησεις σειρα προτεραιοτητας...κ οτι αυτο σημαινει...:confused:

...το θεμα ειναι να τελειωσει η επι εβδομαδων συζητηση με την πολεοδομια!:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως θα τελειώσει μόνο με το νέο Νομοσχέδιο. Με αυτή λοιπόν τη λογική, ρίξε εσύ την αίτηση και όταν έρθει ο καιρός ξανα-συζητάμε για την Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Ξαναγράφω κάτι που το έχω ξαναγράψει: Περίπτωση στη Λαυρεωτική. Από τις χρήσεις Γης επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και μετεωρολογικών σταθμών. Επειδή λοιπόν δεν αναφέρεται πουθενά (και πως να αναφέρεται σε νόμο του 1998 ) η λέξη φωτοβολταϊκό, δεν του επιτρέπουν να εγκαταστήσει Φ/Β πάρκο. Το τι λέει το Χωροταξικό είναι τελείως μα τελείως γενικόλογο. Κάτι πάει να κάνει ο νέος νόμος που είναι σε διαβούλευση.

Γι'αυτό είπα και πιο πάνω, το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η Πολεοδομία, όχι η ΔΕΗ, η ΡΑΕ κλπ. Το ξέρετε ότι για 20kW στη Θήβα το στέλνουν ΕΠΑΕ?

 

Επειδή έχω ασχοληθεί και εγώ με τη περίπτωση που γράφεις στη Λαυρεωτική και έφτασα να απευθυνθώ και σε δύο γραφεία διευθυντών υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλα και στο προιστάμενο της εκεί πολεοδομίας σου γράφω τα εξής:

 

1.στ. Άλλες περιοχές ή ζώνες που υπάγονται σήμερα

σε ειδικό καθεστώς χρήσεων γης, βάσει του οποίου

δεν επιτρέπεται η χωροθέτηση εγκαταστάσεων εκμε−

τάλλευσης της ηλιακής ενέργειας και για όσο χρόνο

ισχύουν.( Απο χωροταξικό).

 

Ως γνωστόν στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει γραπτά δεν ισχύει. Συνεπώς αφου οι χρήσεις δεν λένε και φωτοβολταικα δεν μπαίνει τίποτα (με την ερμηνεία της πολεοδομίας).

 

2. Όσον αφορά τη παλαιότητα του φεκ (1998 όπως σωστά αναφέρεις) θα πρέπει να ξέρεις οτι έχει βγει και συμπληρωματικό φεκ χρήσεων για τη λαυρεωτική του 2003 αν δε κάνω λάθος όπου και πάλι δεν αναφέρει φωτοβολταικά.

 

 

Νομίζω οτι δε πρέπει να ξανασχοληθεί κανείς με αυτό το νόμο γιατί το έγκλημα ήταν προμελετημένο.....

 

υ.γ

Η πρώτη επίσκεψη στο προιστάμενο της πολεοδομίας έγινε λίγο μετά αφότου βγήκε το εν λόγο φεκ για τα φ/β 20kw στα εκτός σχεδίου κλπ

Του το έδωσα να το διαβάσει και η απάντησή του ήταν:

 

Και τί δηλαδή, επειδή επιτρέπει η απόφαση να μπούν φωτοβολταικά στις εκτός σχεδίου θα πρέπει να γεμήσει όλη η Λαυρεωτική φωτοβολταικα?

 

ΝΤΟΙΝΓΚ!!

Link to comment
Share on other sites

windman: ο παραλογισμός δεν έχει όρια στην ερμηνεία των νόμων. Απλά σταματάς να ασχολείσαι κι ελπίζεις να έρθει κάποιος και να λύσει το όλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας

 

έχω μία ερώτηση σχετικά με τα φωτοβολταικά και την κατάτμηση ισχύος.

 

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για την υποδοχή και διαχείριση αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος μέχρι και 20 kW στο δίκτυο ΧΤ της ηπειρωτικής χώρας στο site της ΔΕΗ αναφέρεται η γνωμοδότηση454/2894/12/17.09.2008 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επί της δυνατότητας εγκατάστασης περισσοτέρων του ενός φωτοβολταϊκών σταθμών επί του αυτού ακινήτου.

 

Έχει μήπως κάποιος συνάδελφος τη γνωμοδότηση αυτή?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

GA22, αν δεν της έχεις ήδη βρει, να σε ενημερώσω ότι βρίσκεται στο site της ΔΕΗ, εκεί που λέει συχνές ερωτήσεις, ερώτηση για τα Φ/Β.

Link to comment
Share on other sites

Με το νεο νομο κανεις δεν μπορει να παρει εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας αν το οικόπεδο στο οποιο θα εγκατασταθει το παρκο βρίσκεται εκτος σχεδιου πόλεως και ειναι μικρότερο απο 4 στρέμματα. Επομένως οποιος ΔΕΝ εχει 4 στρεμματα ΔΕΝ μπορει να βάλει φωτοβολταϊκά

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, καλό είναι πρωτού δημιουργήσουμε εντυπώσεις, να ανατρέξουμε στη νομοθεσία.

 

ΦΕΚ 344/20-07-2009

 

Άρθρο 1

..........

Α)Για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων Φ/Β συστημάτων ανεξαρτήτως ισχύως στις εκτός σχεδίου περιοχές ισχύουν τα εξής:

1. Επιτρέπονται οι εγκαταστάσεις Φ/Β συστημάτων σε γήπεδα άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απο τις διατάξεις του άρθρου 1 του απο 24.05.1985 Π.Δ. ΦΕΚ 270

2. .........

..........................

..........................

Β)Για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων Φ/Β συστημάτων ισχύως μικρότερης ή ίσης των 20kW σε εκτός σχεδίου περιοχές, δεν έχει εφαρμογή η παρ. 1 της ανωτέρω περίπτωσης Α.

 

Ελπίζω να κάλυψα αρκετούς

 

Φιλικά, Μπάμπης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολεοδομία Παλληνης, έχουμε καταθέσει χαρτιά για ΕΜΚ για την οροφή μεταλλικού κτιρίου 19,8KWp, μας ζητήσανε το ΦΕΚ στο οποίο φαίνεται ότι μπορείς να το κάνεις (20αρι σε στέγη δηλαδή επαγγελματικού κτιρίου) επίσης μας είπανε για ΕΠΑΕ συν τοις άλλοις δασαρχία ότι δεν είνια καμμένο κλπ.

Γνωρίζει κάποιος σε ποιο ΦΕΚ θα μπορούσαν να αναφέρονται? επίσης κάποιος με εμπειρία 20Kwp και ΕΠΑΕ

Για άλλο ακίνητο εντός Αθηνών πάλι 19.8 εντός ΣΠ πήραμε τις ΕΜΚ χωρίς τέτοια θέματα.

Να πω ότι το ακίνητο είναι εκτός ΣΠ και είναι σε κέντρικό δρόμο.

Πάντως φαίνετε ότι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές εκεί

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.