Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποσό προκαταβολής στο Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

23 ώρες πριν, katrmp said:

1.αν δικαιουσαι να μοιράσεις προκαταβολές π.χ 2800 και δηλώσεις προκαταβολή στο σύστημα στον Α προμηθευτη 1000Ε. Αργότερα  που θα ξεκινήσει κάποιος άλλος προμηθευτής Β δουλειά, μπορείς να τον προσθέσεις και να του δώσεις και αυτού τα υπόλοιπα 1800Ε? 

2. αυτό θα επηρεασει τον Α προμηθευτή σε κάτι?

3. Τον Β προμηθευτή έπρεπε εξ΄αρχης να τον δηλώσεις στο σύστημα ή αυτό δεν πειράζει?

4. συνήθως, επειδή ο αρχικός προυπολογισμός είναι μεγαλύτερος απο αυτόν που θα υλοποιηθεί,  και άρα οι προκαταβολές (όταν είσαι με δάνειο) που δικαιούσαι να μοιράσεις μεγαλύτερες, τελικά προκαταβολές βάζετε το ποσό που αναλογεί σε κάθε εργασία (70% του ποσού του δανείου που αναλογεί σε αυτη την εργασία) ή τους βάζετε περισσότερα ? Δεν ξέρω αν κυρίως οι αλουμινάδες φωνάζουν π.χ σε επιδότηση 60% και 40% δάνειο δικαιούται  το 70% του 40% της δουλειάς του . Δεν τους φαίνονται λίγα?

 

1,2,3. Όλες οι προκαταβολές πρέπει να μπουν μαζί για να διαμορφωθεί το αρχικό δάνειο (70% του τελικού) και να αρχίσουν να πληρώνονται οι δόσεις μετά την εκταμίευση των προκαταβολών.

4. Σε γενικές γραμμές ακολουθείται αυτή η λογική. Μπορείς όμως να βάλεις μεγαλύτερη π.χ. στα κουφώματα που έχει πολλά υλικά και λιγότερη π.χ. στην θερμοπρόσοψη που το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς είναι τα εργατικά. Όλα είναι όμως και θέμα συμφωνίας του ωφελούμενου με τον ανάδοχο.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, nick_61 said:

1,2,3. Όλες οι προκαταβολές πρέπει να μπουν μαζί για να διαμορφωθεί το αρχικό δάνειο (70% του τελικού) και να αρχίσουν να πληρώνονται οι δόσεις μετά την εκταμίευση των προκαταβολών.

 

ο οδηγός όμως άλλο λέει:

<< Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος επιθυμεί να προβεί σε τροποποίηση των στοιχείων προμηθευτών/ αναδόχων που έχει δηλώσει στην κατάσταση «07.β Αίτηση σε υπαγωγή - καταχώρηση στοιχείων προμηθευτών», μπορεί να πραγματοποιήσει τη σχετική αλλαγή στην κατάσταση «07. Αίτηση σε υλοποίηση παρεμβάσεων». Συγκεκριμένα, στην Καρτέλα «Παραστατικά - Λοιπά έξοδα» και στην ενότητα «Καταχώρηση Δαπανών» υπάρχει διαθέσιμο το πλήκτρο «Αλλαγή Προμηθευτών». Με το πάτημα του εν λόγω πλήκτρου η αίτηση μεταβαίνει σε κατάσταση «07.δ Αίτηση σε τροποποίηση στοιχείων προμηθευτών/προκαταβολών», στην οποία επιτρέπεται η επεξεργασία της καρτέλας «Στοιχεία Προμηθευτών». Σημειώνεται ότι το σύστημα δεν επιτρέπει τη διαγραφή προμηθευτή/αναδόχου, εφόσον έχει καταχωρηθεί παραστατικό του στην καρτέλα «Παραστατικά – Λοιπά έξοδα». Επιπλέον, σε περίπτωση αίτησης με ενεργό δάνειο, μπορούν να τροποποιηθούν τα ποσά προκαταβολών, με την προϋπόθεση ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες μεταφορές χρημάτων εκτός συστήματος, όπως ορίζεται από τον Οδηγό του Προγράμματος. Σε περίπτωση αίτησης με ενεργό δάνειο μπορούν μέσω της παραπάνω διαδικασίας να καταχωρηθούν ποσά προκαταβολών ακόμα κι αν στην κατάσταση «07.β Αίτηση σε υπαγωγή - καταχώρηση στοιχείων προμηθευτών» είχαν δηλωθεί μηδενικά ποσά προκαταβολών. >>

 

Μαλίστα η κατάσταση  «07. Αίτηση σε υλοποίηση παρεμβάσεων» είναι αφού έχει κάποιος πάρει και προκαταβολή. Και παρολαυτά σου λεει ότι μπορείς να τροποποιήσει και σε κάποιον που είχες βάλει μηδεν να του δώσεις προκαταβολή.

1. Ισχύει? σε κάποιον που τώρα τον δηλώσω μηδενική προκαταβολή μπορώ αργότερα να του δώσω προκαταβολή?

2. Αυτό καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει ?<<Επιπλέον, σε περίπτωση αίτησης με ενεργό δάνειο, μπορούν να τροποποιηθούν τα ποσά προκαταβολών, με την προϋπόθεση ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες μεταφορές χρημάτων εκτός συστήματος, όπως ορίζεται από τον Οδηγό του Προγράμματος>>

3. sos. Είστε σίγουροι? Απο όταν γίνει εκταμίευση προκαταβολής ξεκινά να πληρώνει δάνειο? Σε ειδοποιεί η τράπεζα? Και αν μετα τροποποιήσεις αυξήσεις προκαταβολές ανεβαίνει και η δόση?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, katrmp said:

 

Εννοώ ότι για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο και να εκταμιευθούν οι προκαταβολές, πρέπει να μοιρασθεί όλο το ποσό της δικαιούμενης προκαταβολής και όχι μέρος του .

Και βέβαια μπορείς μετά να κάνεις αλλαγές σε προμηθευτές και προκαταβολές αλλά θα πρέπει να επιστρέψει πρώτα την προκαταβολή ο παλαιός για να την πάρει ο νέος.

Το ποσό τη προκαταβολής (70% του δανείου) είναι το αρχικό δάνειο, το οποίο είναι έντοκο και αρχίζει να εξοφλείται από τον επόμενο μήνα της εκταμίευσης. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και εκταμιευθεί και το υπόλοιπο 30%, τότε αναπροσαρμόζεται το δάνειο, παύει να είναι έντοκο, ανεβαίνει η δόση και πιστώνονται στον λογαριασμό του ωφελούμενου και ότι τόκοι χρεωθήκαν κατά την πληρωμή των δόσεων της προκαταβολής.  

Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, nick_61 said:

Εννοώ ότι για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο και να εκταμιευθούν οι προκαταβολές, πρέπει να μοιρασθεί όλο το ποσό της δικαιούμενης προκαταβολής και όχι μέρος του .

 

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Διότι ενώ δικαιούται να μοιρασεις προκαταβολές πχ 2000€ το πρόγραμμα λέει ξεκάθαρα ότι μπορείς να μοιρασεις 0€ ως 2000€.

Μπορείς να προσθέσεις προμηθευτή και να του βγάλεις προκαταβολή εφόσον έχει περισσέψει οποιαδήποτε στιγμή. Ο ηλιακός μπορεί να βρεις πολύ αργότερα προμηθευτή και να μπει 3 μήνες μετά τις θερμομονώσεις . Δεν δικαιούται προκαταβολή?

Πες ότι δικαιούται να μοιράσει 2000€ αλλά οι προμηθευτές δεν θέλουν να πάρουν προκαταβολή. Θέλει μόνο αυτός με τον ηλιακό. Αυτού όμως δεν μπορείς να δώσεις πάνω από 1100€. Άρα λιγότερα από τα 2000€. Τι θα υπάρξει πρόβλημα ???

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, katrmp said:

 

Το συμπληρώνω για να γίνει κατανοητό :

"Εννοώ ότι για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο και να εκταμιευθούν οι προκαταβολές, πρέπει να μοιρασθεί όλο το ποσό της επιθυμητής ανά προμηθευτή δικαιούμενης προκαταβολής και όχι μέρος του ."

Σου βγάζει σφάλμα Το άθροισμα όλων των ποσών προκαταβολής προς τους προμηθευτές / αναδόχους πρέπει να ισούται με το 70% του ύψους του δανείου και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις παρακάτω αν δεν μοιράσεις όλο το ποσό της προκαταβολής.

Δεν μπορεί η τράπεζα να αναπροσαρμόζει το αρχικό έντοκο δάνειο (των προκαταβολών) όποτε αλλάζει το ποσό της συνολικής προκαταβολής.

Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

sos παιδιά γιατί εχω μπερδευτεί με την προκαταβολή:

1. είναι υποχρεωτικό όσοι δικαιουνται προκαταβολή (δηλαδή όλοι οι προμηθευτές)  να δηλωθούν? ή κάποιος που δικαιούται μπορεί να μήν δηλωθεί (και να δηλωθεί μηδενικό ποσό ότι ζητά) και να πάρει όλα τα λεφτα του στο τέλος?

2. είναι υποχρεωτικό όλο το ποσό της δικαιούμενης προκαταβολής να μοιραστεί σε προμηθευτές? όλο το ποσό?

3. αν μοιραστεί το 50% των δικαιούμενων  προκαταβολών (δηλαδή το 50% του 70% του δανείου) τι τότε θα θεωρηθεί ότι ζητάς μισό δάνειο  και στο τέλος δεν θα σου το δίνουν όλο? Ή δεν επηρεάζει καθόλου το ποσό τής προκαταβολής το τελικό δάνειο?

4. ο οδηγός λέει <<Το άθροισμα δε όλων των προκαταβολών προς τους προμηθευτές/αναδόχους πρέπει να ισούται είτε με μηδέν (0€) είτε με την εγκεκριμένη προκαταβολή (70% του ύψους του δανείου), βάσει απόφασης υπαγωγής>>

Εγω απο αυτό καταλαβαίνω ότι 10000 υπαγωγή με 60% επιδότηση έχει 40%=4000Ε δανειο. Δικαιουσαι να μοιράσεις προκαταβολές από 0Ε εώς 2800Ε (70%). Αν μοιράσεις σε έναν 1000Ε και σε άλλους τιποτα, άρα συνολο 1000Ε δικαιούσαι στο τελος ΟΛΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 4000Ε. ΟΛΟ.εφόσον παρουσιάσεις 10000Ε τιμολόγια. Αρα τα 1000Ε που ήταν λιγότερα απο τα 2800Ε δεν επηρέασαν πουθενα το τελικό δάνειο. Σωστα ή όχι?

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Τώρα παρατήρησα . ο οδηγός λέει <<Το άθροισμα δε όλων των προκαταβολών προς τους προμηθευτές/αναδόχους πρέπει να ισούται είτε με μηδέν (0€) είτε με την εγκεκριμένη προκαταβολή (70% του ύψους του δανείου), βάσει απόφασης υπαγωγής>>

δηλαδη αυτό δεν έχει την έννοια έως. 0€ έως 70%?. Ή θα βάλεις 0€ αλλιώς υποχρεωτικά όλο το 70%.δεν υπάρχει μέση λύση. ?

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα. Έχετε δίκιο και οι δύο.

Άρα έχω επιδότηση 60% και 40% δάνειο.

1.Από την στιγμή που κάποιος ζήτησε προκαταβολή και άρα α φου δεν θα βάλω μηδενικές υποχρεουμαι να βάλω ΟΛΟ το 70%= Α €

2. Τώρα αν τελικά ο τελικός μου προϋπολογισμός με τα τιμολόγια που μαζέψω  μειωθεί από το αρχικό υπαγωγής και είναι Α / 0.40 =Β € δεν υπάρχει κανένα προβλημα ούτε κάποιος προμηθευτής πρέπει να επιστρέψει προκαταβολή διότι παρόλο που μειώθηκε τελικά οι προκαταβολές δεν ξεπέρασαν το τελικό συνολικό δάνειο.

Σωστά παιδιά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.