Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λογισμικό για Διαχείριση Δημοσίων Έργων


Astrolavos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

έχει κανείς να προτείνει κάποιο λογισμικό για συντάξεις επιμετρήσεων(αναλυτικών, συνοπτικών), ΠΠΑΕ, Λογαριασμών, ΑΠΕ κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα .

2-3 χρόνια πριν έφτιαξα (βασισμένη στο Excel) κάποια δουλειά για συντάξεις επιμετρήσεων(αναλυτικών, συνοπτικών), ΠΠΑΕ . Θα το αναζητήσω αν θέλεις αλλά ενδεχομένως θα πρέπει να το "σκαλίσεις" ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου . 

Φιλικά

Γιώργος

 

Link to comment
Share on other sites

ευχαρίστως! Αν έχεις το χρόνο και την όρεξη, θα ήθελα να το δοκιμάσω. Η γενικότερη εικόνα απ' ότι βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι μηχανικοί χρησιμοποιούν δικά τους excel και δεν έχουν κάποιο λογισμικό. Προσπάθησα να βρω κάποιες προτάσεις, αλλά το θέμα δεν έχει συζητηθεί και αναλυθεί.

Link to comment
Share on other sites

ευχαρίστως! Αν έχεις το χρόνο και την όρεξη, θα ήθελα να το δοκιμάσω.

Έχω βρει κάτι αλλά δεν είναι η τελευταία έκδοση . Είμαι σε αναζήτηση ...

 

Καλή συνέχεια .

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (χρόνια).

Το δε eCM από τοτε που ήταν της Logiciel ως Εργολήπτης-Προκοστολόγηση σε επίπεδο DOS, και αργότερα στα windows μέχρι και το eCM.

Το βρήκα περισσότερο παραμετροποιήσιμο και μου έλυσε τα χέρια αυτή η μεγάλη παραμετροποίηση σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Βέβαια αυτό θέλει προσοχή. Το βρίσκω γενικότερα πολύ πιο εύχρηστο αλλά ίσως λίγο πιο δύσκολο στην εκμάθησή του αρχικά. Επίσης η τηλεφωνική υποστήριξη είναι πάρα πολύ καλή και άμεση θα έλεγα. Το θεωρώ με βάση το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο ως καλύτερη επιλογή σε κάθε περίπτωση. Επίσης με βάση τις όποιες (αρκετές) υπηρεσίες δημοσίου έχω συναντήσει, αυτό χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι και αυτό ένα συν.

Τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και δεν έχω λάβει υπόψη είτε το αρχικό κόστος είτε το κόστος συντήρησης, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ κατ' αρχάς για την απάντηση σου και τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μου παρέχεις.

Παρακολούθησα διάφορα ενημερωτικά βίντεο στο youtube, τα οποία παρουσιάζουν τις δυνατότητες του ACE ERP eCM της Unisystems, τα οποία με άφησαν αρκετά ικανοποιημένο. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, δεν μπόρεσα να βρω δοκιμαστική έκδοση του εν λόγω προγράμματος, ώστε να πάρω μια γεύση απ' αυτό. Παρ' όλα αυτά έχω ακούσει, όπως και εσύ, τα καλύτερα λόγια από μια υπηρεσία δημοσίου που το χρησιμοποιεί, η οποία με ενημέρωσε ότι η εταιρία που το προμηθεύει ανανεώνει συνεχώς το λογισμικό με ότι καινούργιο βγαίνει και γενικότερα το βελτιώνει συνεχώς.

Όσο για το ΕΡΓΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ της 4Μ, λίγα πράγματα μπόρεσα να μάθω. Και αυτά, μέσω μιας δοκιμαστικής(demo) παρουσίασης που έχουν στον ιστότοπο τους. Καλό και πρακτικό μου φάνηκε, αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Δύο μόνο ερωτήσεις εάν γνωρίζεις:

  1. Η υπηρεσία δημοσίου, που ρώτησα, χρησιμοποιεί το ACE ERP PM και όχι το ACE ERP eCM. Η αλήθεια είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας δεν μπόρεσα να καταλάβω ποια είναι η ουσιαστικά διαφορά των 2 προγραμμάτων ή εάν πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί εξέλιξη του άλλου. Αυτό που χρειαζόμαστε για διαχείριση Δημοσίων Έργων ως κατασκευαστές γνωρίζεις ποιο είναι?
  2. Παρατήρησα ότι το ACE ERP PΜ, δεν περιλαμβάνει εργαλεία όπως οι αναλυτικές επιμετρήσεις, ενώ έχει μόνο συνοπτικές και ΠΠΑΕ, κάτι το οποίο τυχαίνει να συμβαίνει και στο λογισμικό της 4Μ, όπου διαχωρίζουν τις επιμετρήσεις σε άλλο λογισμικό. το ΜΕΤΡΟ. Θα πρέπει να ζητήσω ολοκληρωμένο πακέτο για το λογισμικό που να τα περιλαμβάνει όλα και τα οποία θα θεωρούνται ως extra και χρεώνονται αναλόγως ή το ACE ERP eCΜ, μπορεί και μας καλύπτει πλήρως σε όσα χρειαζόμαστε(επιμετρήσεις, ΠΠΑΕ, λογαριασμοί, ΑΠΕ, κλπ.) για την εκτέλεση ενός έργου?
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν δύο μέρη να το πω έτσι..
1) Ενα είναι το ERP eCM που έχει ως ανεξάρτητα μέρη:
--την Μελέτη/Προκοστολόγηση (που αφορά σε προϋπολογισμό μελέτης, τεύχη δημοπράτησης, επίσημα άρθρα, τα άρθρα που φτιάχνεις εσύ, τις Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές)
--την Κατασκευή (που αφορά σε λογαριασμούς, ανακεφαλαιωτικούς, ΠΠΑΕ, χρονικό προγραμματισμό)
--το ΣΑΥ/ΦΑΥ (θεωρώ αυτονόητο τι περιλαμβάνει)
--τις Επιμετρήσεις (που αφορά σε σύνταξη πιο αναλυτικών επιμετρήσεων επιμετρήσεων με κάποια έτοιμα σχήματα, περιγραφές κλπ)
--τις Προμετρήσεις (που αφορά σε προμετρήσεις διαβάζοντας αρχεία cad, jpg, κλπ)
2) Το άλλο είναι το ERP PM (που αφορά στην (πραγματική) οικονομική παρακολούθηση όλου του έργου είτε ιδιωτικού είτε δημόσιου, π.χ. τα πάγια που έχεις, το προσωπικό που απασχολείς, σε ποιο έργο τα έχεις, το πραγματικό κόστος του κάθε έργου, τις ΑΠΔ, το κόστος και το ΦΠΑ της οικοδομής, τις κατασκευαστικές δαπάνες του έργου, τα παραστατικά για το κάθε έργο, τα στοιχεία των προμηθευτών του έργου, τα τιμολόγια για το κάθε έργο και ανά προμηθευτή, κλπ. Το κομμάτι αυτό δηλαδή είναι κατά κάποιο τρόπο το πιο του λογιστηρίου, το λογιστικό.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ο υπάλληλος της υπηρεσίας μου έδωσε έναν οδηγό που είχε εξώφυλλο το ERP PM, αλλά περιείχε τα μέρη που περιγράφεις στο ERP eCM. Μάλλον κάποια λάθος θα έγινε. Όπως και να χει, ήσουν κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ. Άρα το ACE ERP eCM είναι αυτό που μας αφορά. Θα προσπαθήσω να έρθω σε επικοινωνία με την εταιρία για κάποια δοκιμαστική έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.